în cel mai întuecat colţ
Thriller

În cel mai întunecat colț – Elizabeth Haynes

În cel mai întunecat colţ este o carte pe care vrei să o citești cât mai repede, pentru a dezlega misterul, dar în același timp nu vrei nici să se termine. De asemenea, o carte tulburătoare, m-a purtat printr-o gamă largă de trăiri. Și nu în ultimul rând, o carte educativă la modul cel mai dur.

Catherine Bailey, o tânără fumoasă, plină de viață, înconjurată de prietene la bine și la rău – teoretic… Viața sa socială este foarte activă, bucurându-se de tinerețe și libertate fără prea multe limite și reguli.  Timpul său este împărțit între serviciu și ieșiri cu prietenele. Asta până ce îl cunoaște pe Lee, un bărbat cam prea perfect ca să fie adevărat… Din acest moment totul se schimbă radical pentru Catherine, din păcate nu la modul pozitiv. În spatele perfecțiunii lui Lee  se ascunde un psihopat periculos care pune stăpânire pe viața lui Catherine.

Patru ani mai târziu, Cathy încearcă să-și construiască viața într-un oraș nou, luptându-se cu stres post – traumatic și tulburare obsesiv compulsivă.  Și aici  viata i se învarte în jurul serviciului și a comportamentului obsesiv compulsiv. Îl cunoaște pe Stuart, noul său vecin, psiholog, care îi devine un aliat în lupta cu anxietatea si atacurile de panică, în lupta cu propria sa minte.

Aparent într-o stare psihică foarte fragilă, faptul că Lee este din nou liber, putând în orice moment să o găsească, îi dă lui Catherine puterea să își înfrunte cea mai mare frică și să iasă învingătoare în lupta cu cel mai periculos dușman  – propria minte, încătușată de frică.

În cel mai întunecat colţ – despre lupta cu propria minte.

În cel mai intunecat colț este un thriller psihologic foarte bun, educativ aș putea spune. De multe ori, nimic nu este ceea ce pare. Ca și fan al genului, am găsit-o destul de light, deși la unele aspecte m-am înfiorat, am suferit și m-am revoltat . Din păcate,  printre noi sunt și oameni bolnavi,  aparent normali care pot distruge vieți. Mi-a plăcut foarte mult cartea, pe parcursul lecturii trăind tot felul de emoții. Este genul de carte care lasă urme. O recomand amatorilor de thriller și nu numai. Cartea o puteţi găsi la Elefant.

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: