Aleea cu licurici – Kristin Hannah
Nici nu știu cum aș putea să vorbesc despre Aleea cu licurici. Încă sunt sub imperiul emoțiilor care m-au însoțit de-a lungul lecturii. O carte atât de frumoasă și emoționantă nu am citit de mult.
Aleea cu licurici, despre prietenia adevarată.
Kate si Tully, protagonistele cărții ne oferă o lecție despre prietenia adevărată, despre cum prietenii devin familie, fiindu-și alături mereu, în momentele bune, în momentele de răscruce, de la început până la sfârșit. Din momentul în care se cunosc devin fetele de pe Firefly Lane, cele mai bune prietene, rămânand nedespărțite de-a lungul a 30 de ani.
Tully – crescută de bunica sa, trăiește cu durerea faptului că mama sa nu o iubește. Aceasta apare și dispare, adâncind durerea și frustrarea din sufletul fetiței.“Însă cea mai arzătoare dorință a ei era ca mama sa să o iubească”. De-a lungul timpului își caută constant mama, dependentă de droguri și de alcool cu speranța că vor fi o familie adevărată, însă se izbește mereu de aceeași dezamăgire când aceasta alege sa fugă din nou, de fiecare dată.Kate – crescută într-o familie frumoasă, normală, are o copilărie minunată, cum fiecare copil ar trebui să aibă, însă suferă că nu are o prietenă. Acest lucru se schimbă în momentul în care o întâlnește pe Tully, care i se pare cea mai grozavă fată pe care a cunoscut-o. Drumurile lor se intersectează în momentul în care Tully se mută peste drum de Kate cu mama sa, într-o nouă încercare nereușită a acesteia de a-și asuma rolul de părinte. Prietenia lor se sudează în momentul în care Tully îi împărtășește un secret groaznic despre un episod traumatizant din viața sa. După încercarea eșuată, când mama lui Tully pleacă din nou, aceasta trebuind să se întoarcă la bunica sa, fetele sunt despărtițe o perioadă lungă de timp, lucru care le întărește prietenia, iar, într-un final, Tully devine parte din familia lui Kate dupa ce își pierde bunica, găsind în mama prietenei sale iubirea pe care nu a avut-o niciodată din partea propriei sale mame.
Aleea cu licurici, povestea fetelor de pe Firefly Lane.
Prietenia lor devine tot mai profundă de-a lungul timpului, întâi ca liceene, apoi ca studente și femei mature în încercarea de a cuceri lumea. Visul lor comun este de a deveni reportere. Dacă Tully își urmează cu perseverență visul, într-un final ajungând un reporter celebru, pe parcurs, Kate realizează că nu mai împărtășeste visul cu care au plecat la drum. Dacă Tully visează doar la carieră și faimă, Kate își dorește iubire și familie. În timp ce familia lui Kate se contureaza frumos, cariera lui Tully înflorește. Anii trec pentru cele două, una soție și mamă a trei copii, cealaltă o femeie de televiziune de succes. În ciuda perioadelor în care stau despărțite sau a momentelor de încercare a prieteniei lor – gelozie, durere, furie, resentimente, cele două sunt incapabile de a rămâne despărțite pentru mult timp. În momentele de grea încercare din viața fiecăreia, sunt acolo una pentru cealalată. Tully încearcă să o ajute pe Kate în momentele dificile ca și mamă a trei copii și în relația complicată pe care aceasta o are cu fiica sa, lucru care îi aduce multă suferință lui Kate. Aceasta la rândul ei încearcă să acopere golul din viața lui Tully, care luptă cu incapacitatea de a se lega de cineva, de a-și face o famile, simțindu-se tot mai des singură. Nimic nu le-ar fi putut despărți. Nimic, în afară de trădare… După 30 de ani acest lucru le va supune prietenia la testul final. Însă toate conflictele pălesc în momentele în care suntem pe cale să pierdem pe cineva. Când Kate află că are cancer la sân dorește ca Tully să îi fie alături. Aceasta renunță la tot fiindu-i alături prietenei sale până în ultima clipă. La rândul ei, Kate îi lasă în mână destinul familiei sale.
Aleea cu licurici – o poveste impresionantă şi memorabilă.
Mi-am dorit mult să citesc Aleea cu licurici, fără un motiv anume, mi-a plăcut foarte mult titlul. După ce am citit Allea cu licurici, am găsit toate motivele pentru care mi-am dorit-o. Va atinge părți sensibile din viața fiecăruia, pe mai multe planuri. Recomand din tot sufletul Aleea cu licurici, cu siguranță va fi o carte de care îmi voi aminti cu drag mult timp și pe care o puteți lua de la Elefant .
24 comentarii
Adriana Ivan
Super recenzia! O voi citit și eu cât de curând.
Dana
Multumesc! Cu drag o recomand.
desprecartisialtearte
Cat de impresionantă cred ca este aceasta carte! Mi-ar plăcea s-o citesc si Eu!????
Dana
Este într-adevăr frumoasă și cu impact. Ti-o recomand cu drag.?
Mona
Am citit doar lucruri bune despre această carte. Foarte frumoasă recenzia, se vede că e scrisă din suflet cu emoțiile încă vii în sufletul tău. Trebuie să citesc și eu cartea!
Dana
Îți mulțumesc mult! Chiar m-a impresionat si emotionat mult această carte. Cu drag o recomand!
carmenbartshantispirit
Imi place recenzia, plina de emotii. E bine sa iti ofere cineva un reper depstre o carte buna. Multumesc!
Dana
O recomand cu tot sufletu! Mulțumesc!
almonacalatoreste
Oamenii sunt mereu puși la încercare. Uneori, aleea cu licurici aduce stropul de lumină de care au nevoie.
Dana
Adevărat…
M.C.Simon
Cuvintele tale mi-au adus lacrimi in ochi, emotiile tale mi-au facut inima sa tresara, pasiunea cu care ai facut recenzia ma indeamna sa pun cartea pe lista cartilor aflate in asteptare. Superba recenzia, Dana!!! Multumesc!
Dana
Și eu îți mulțumesc! Este o carte deosebită.
Ceoaca Alina Elena
Iti spun drept ca in momentul acesta voi trece carte pe lista de dorinte. Imi place recenzia ta foarte mult si chiar imi doresc foarte mult sa citesc cartea.
Dana
Îţi mulţumesc mult şi îţi recomand cartea din tot sufletul!
Angela Călătorește
Prietenii se cunosc la bine, dar mai ales la greu! O poveste impresionantă, ce merită să fie cunoscută de fiecare dintre prietenii noștri. Adică fiecare dintre noi toți 🙂 Mulțumim pentru recenzia frumoasă! 🙂
Dana
Şi eu îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase!
Pingback:
lifestylebycata
Este superba cartea asta. Am adorat fiecare rand din ea si a fost printre preferatele mele, anul trecut.
Dana
Este, într-adevăr! De mult nu m-a impresionat de o carte, în aşa măsură!
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: