Thriller

Bird Box – Orbeşte

Bird Box, Josh Malermann este o carte care a atras atenţia subit şi a devenit virală.

Normal că am fost curioasă în privinţa Bird Box când, peste tot dădeam de această carte care a stârnit în jurul său un efect de senzaţie.

Bird Box, o carte despre cum totul o poate lua razna într-un timp scurt.

Malorie, împreună cu sora sa,  Shannon locuiesc împreună ducând o viaţă normală pentru două femei tinere. În clipa în care află că este însărcinată, Malorie nu îşi poate imagina în ce condiţii îşi va aduce copilul pe lume şi în ce mod va ajunge să îl crească. Încep să se petreacă o serie de evenimente horror, oamenii  luând-o razna subit, comiţând fapte de-a drepul îngrozitoare. În scurt timp se crează o adevărata stare de groază naţională în jurul a ceva, de-a lungul cărţii nedefinit sau concret. Cert este că din momentul în care cineva vedea acel ceva se transforma complet, înebunind de-a dreptul, ajungând să facă rău celor din jur sau propriei persoane în moduri de-a dreptul neomeneşti .

Bird Box, o viaţă în întuneric  şi teroare.

Ca si măsura de protecţie, singura de altfel , oamenii umblau legaţi la ochi şi se baricadau în case. În scurt timp oraşele ajung pustii,  oamenii rămaşi în viaţă izolându-se în case, acoperind ferestrele, ajungând să trăiască exact ca într-o colivie. La fel i se întâmplă şi  lui Malorie care,  după ce  îşi găseşte sora  moartă ajunge într-o casă unde câteva persoane se ascund de ceea ce le umple vieţile de teroare şi nebunie. Aici, Malorie va da naştere copilului său. De ce are doi de fapt veţi descoperi pe parcursul cărţii.  Îşi creşte copiii,  Fata şi Băiatul legaţi la ochi – fireşte, învăţându-i să se bazeze exclusiv pe auz. Timp de 4 ani îi antrenează pentru momentul în care va avea curajul să traverseze râul spre o viaţă în care vor putea deschide ochii.

De-a lungul prezentării am folosit ca să denumesc sursa de teroare a cărţii – ceva. M-am exprimat astfel pentru că, până la final am sperat ca ea să fie cumva definită sau să reprezinte ceva, orice. A rămas la latitudinea fiecăruia defininirea sa. Pe parcurs s-a vehiculat că ar fi vorba doar despre o nebunie în masă indusă  în anumite scopuri sau de percepţia diferită a  oamenilor asupra unor lucruri pe care nu le pot înţelege. Nu a fost nici asta. M-am aşteptat la un thriller psihologic,  a avut ceva tendinţe, însă apar si accente science fiction și horror.  Cartea te ţine în priză, poate fi chiar înfricoşătoare în funcţie de percepţia fiecăruia.  Cu toate că m-aş  fi aşteptat la altceva din cauza conceptului nemaiîntâlnit, o declar o carte cu o abordare inedită.

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: