UPS!

Cugetări Ups!

Frumosul este simbolul binelui moral.  Immanuel Kant

De ce am ales acest citat? Pentru că, oricât de importantă ar fi frumuseţea fizică, în completarea ei trebuie să vină şi cea interioară. Ştiu, sună clişeic – frumuseţea interioară, bla, bla. Însă, în timp am constatat că este important ceea ce eşti, ceea ce se întâmplă în interior. Pentru că totul se reflectă în exterior. Pe chipul nostru, în ochii nostri. Şi, astfel stârnim reacţii în cei din jurul nostru. Fie pozitive, fie negative.

Însă, până la momentul în care interiorul se descoperă , primul impact îl are exteriorul. Şi, la fel ca şi interiorul, necesită grijă şi o continuă îmbunătăţire. Mai ales după ce ne împiedicăm de pragul de 30 de ani. Unele ne împiedicăm şi cădem, altele trecem peste el fără prea multe crize ale vârstei – în funcţie de cum privim lucrurile. De acum înainte, gata cu trezitul arătând ca actriţele – proaspete, fără cearcane, pungi. Mai adăugăm şi freza aferentă…. A se evita oglinda în primele momente al trezirii.  Eu,  una o fac :))

Inevitabil, începe goana după produse minune, creme anti-rid, anticearcăn, anti orice nu mai e cum era. Mă mir că faţa mi-a rezistat la toate experimentele la care am supus-o. Pentru că, orice aş zice, nu sunt pregătita încă pentru riduri – nu multe , cele puţin. Da, să îmbătrânim e firesc, dar vreau să o fac frumos. De asta, am grijă ca faţa mea să fie în acord cu anii pe care îi am. M-am lăsat de teste, am mers la dermatolog şi urmez o schemă de îngrijire care dă rezultate. Mai am şi o prietenă cosmeticiană care îmi dă nişte sfaturi foarte bune. Din proprie experienţă, recomand să cereţi sfatul unui specialist când vine vorba de ten. Aşa cum mergem la medic pentru oricare alt aspect.  Foarte importante sunt hidratarea şi factorul de protecţie solară,  asta chiar de la 20 de ani.

cream-3496778_960_720
Sursa – Pixabay

Dacă treaba cu exteriorul este relativ simplă, la interior e mai complicat. De la ce mâncăm,  bem, până la  toate prin care trecem în viaţă la nivel psihic şi emoţional, se imprimă pe chipul nostru. Pe unele chipuri mai mult, pe altele mai puţin. Şi dacă pe faţă dăm cu creme, mergem la tratamente ; pentru corp mâncăm cât mai sănătos, facem sport, dormim suficient etc. , la psihic ce îi dam? La venerabila mea etate :)) şi la gradul de înţelepciune la care am ajuns,  am aflat ce îmi trebuie mie, cel puţin: linişte, împăcare cu mine si cei din jur, cu viaţa,  detaşare şi, cel mai important bunătate – omul bun e cel mai frumos om! Mi-o amintesc pe bunica mea , era cea mai frumoasă femeie. Şi asta nu pentru că nu avea vreun rid sau timpul nu se impregnase pe chipul său, ci pentru că era un om bun, vesel. Şi nu spun asta pentru că era bunica mea, o văd pe ea în multe alte bunici.

woman-1031000_960_720
Sursa – Pixabay

Apoi, să învătam să fim mai optimişti, mai relaxaţi, mai îngăduitori cu noi înşine. Şi cu cei din jur. Să nu ne încruntăm des – apar riduri :)) Să nu ne mirăm mult, le luăm ca atare – şi de aici apar riduri, să nu fim încrâncenaţi, răi – ne dispare lumina din ochi. Să râdem cât mai mult – ok, şi de la asta apar riduri :))), dar pe astea le pot accepta.

woman-2534582_960_720
Sursa – Pixabay

Cel mai important este să  iubim.Pe noi înşine şi pe cei din jur, cu bune şi cu rele. Iubirea te face frumos, te face să îi vezi şi pe ceilalţi frumoşi. Să lucrăm să fim frumoase, atât la chip, cât şi la suflet, minte. Pentru că un chip frumos, perfect este nimic fără un suflet aşijderea şi fără o personalitate puternică, armonioasă. Să lucrăm la stima de sine care  este foarte importantă. Să îndepărtăm tot ceea ce ne-o poate submina. Cum? Asta se află individual,  nu există reţetă universal valabilă. Sau pastila minune. Asta presupune muncă grea cu noi înşine. Încrederea se clădeşte de la interior spre exterior, aşa cum considerăm fiecare de cuviinţă. Frumuseţea nu înseamna perfecţiune: chip perfect, păr perfect, trup perfect, interior perfect, ci o armonie proprie pe care fiecare o obţinem diferit.

Voi ce faceţi pentru a fi frumoase? Din toate punctele de vedere?

23 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: