Fellside – M.R. Carey

Fellside
Fellside

În Fellside, am descoperit o poveste atipică, dură, la limita dintre normal şi paranormal, care mi-a dat fiori.

Fellside – Jess

Jess Moulson nu știe cine este şi de ce se află într-un spital. Alternând între perioade de conștiență și inconștiență, slăbită de o boală despre care  habar nu are, singurul lucru cert este dependența de droguri – avea nevoie de o doză. Iar când își privește chipul în oglindă, nu se mai recunoaște. Află că a fost victima unui incendiu pe care ea l-a provocat, în urma căruia fața i-a fost distrusă şi că este acuzată de crimă. Victima – Alex Bleech, un băieţel de 11 ani care locuia în acelaşi imobil cu ea, cu care se împrietenise și de care se atașase. Deşi nu îşi aminteşte nimic, dacă într-adevăr este ucigaşa lui Alex,  vinovăţia pentru moartea copilului o copleşeşte. Îşi aminteşte de cearta cu iubitul său şi despre cum a început să ardă fotografiile cu ei, ceea ce îi întăreşte convingerea că este o ucigaşă de copii.  Acest gând o destabilizeză mai mult, ea fiind oricum o tânară fragilă emoțional. Renunțase la studii pentru a-și îngriji mama bolnavă. După moartea acesteia, rămasă singură pe lume, dezvoltă dependență de droguri ușoare, iar, într-un final, de heroină. La declinul său contribuie și iubitul ei, cu care are o relație toxică, atât la propriu, cât și la figurat. 

Fellside – sălaşul răului.

O închisoare de maximă securitate pentru femei, un loc plin de violență, corupție și sute de femei cu sufletele damnate,  înrăite de viața de afară și de cea din Fellside. Un loc absolut îngrozitor, sălaș al răului sub toate formele sale. Aici ajunge și Jess, numită Criminala din Infern și urâtă de toți. Convinsă că își merită soarta, cu chipul și sufletul distruse,  decide să se sinucidă prin înfometare. Ajunsă la Fellside, acolo unde consideră că îi este locul – “dacă Fellside era o pușcărie îngrozitoare, atunci locul ei era la Fellside”, timp de șase săptămâni își așteaptă sfârșitul. Același lucru îl așteaptă și restul deținutelor și  personalul închisorii – era detestată și judecată aspru pentru fapta de care era învinovățită.

Revenirea

Când Alex își face apariția, Jess își pune la îndoială dramul de luciditate rămasă. Însă, orice ar fi fost Alex, o determină să își pună la îndoială vinovăția și să își revină miraculos. Începe să răscolească prin documentele anchetei în căutarea adevărului. Între timp, viața la Fellside nu îi este ușoară. Face cunoștință cu deținutele, cu bătaia și cu mediul complet viciat și plin de orori. Însă ce se vede la suprafață este suportabil în comparație cu ceea ce află din călătoriile sale cu Alex prin visele deținutelor. Sunt aceste călătorii doar un rod al minții lui Jess sau într-adevăr incursiuni în paranormal? Ce va afla Jess despre ea, Alex și despre celelelate personaje? Cartea vă va descoperi toate acestea într-un mod  magistral și plin de imaginație. 

Fellside, povestea

M-a surprins și mi-a oferit o lectură complet inedită. Am descoperit un thriller atipic, o poveste întortocheată, cu iz paranormal. În același timp, o poveste dură, plină de violență, de suferință. Fiecare personaj luptă, în primul rând cu el însuși, cu urâtul și întunericul din propriul suflet. Dar, și o poveste despre dragoste, sacrificiu și căutarea mântuirii. La sfârșitul cărții am sperat că Jess și-a găsit iertarea și liniștea…

Fellside este o  poveste întortocheată şi aparte, care trebuie citită cu curaj, cu mintea și inima deschise.

E tare aiurea să te trezești din somn și să nu mai știi cine ești.

You may also like...

25 Responses

 1. Adriana Ivan spune:

  Abia aștept să o citesc și eu! Mulțumesc pentru tentație!

 2. Dana spune:

  Este o carte foarte bună. Dură, complexă, însă total diferită de tot ce am citit în materie de thriller până acum. Sigur o să îți placă!

 3. Laura spune:

  Super!!! Cred ca va fi cartea lunii la tine! Felicitări! ???

 4. Iri Niki D spune:

  Carticica ma asteapta cuminte pe raft si acum sunt si mai nerabdatoare sa o incerc! Multumim pentru recenzie!

 5. Iar mi-ai făcut listă de cumpărături. Pare o carte interesantă și captivantă. Mulțumesc pentru recomandare.

 6. O nouă carte pe care trebuie să o trec pe lista de cărți ce trebuie citite. Multumesc de recomandare!

 7. carmenbartshantispirit spune:

  Tulburator subiect. O sa retin titlul.

 8. Mona spune:

  M-a intrigat mult subiectul. O trec categoric pe listă! Ma bucur că ți-am “descoperit” articolul.

 9. Clar nu o voi citi. Nu imi creaza o stare placuta. Daca ai recomandari mai calme, mai placute, voi tine cont de ele.

 10. Oana - Crâmpeie de suflet spune:

  Am cartea de un car de ani acasă… Tare mult îmi place ceea ce ai scris aici. Felicitări pentru recenzia tentantă! <3

 11. NITA DIANA spune:

  E prima dată, când aud de această carte. Am avut momente, când pot spune că am trăit starea de la începutul articolului. Să te trezești și să nu mai știi cine ești.

 12. Dana spune:

  Daca vei citi cartea, cu siguranta va avea impact. Ti-o recomand cu drag!

 13. lifestylebycata spune:

  Mi-a placut maxim cartea asta. Avem cam aceleasi gusturi la lectura. 😀

 14. Dana spune:

  Ce să spun, a avut de toate! Din ce observ si eu, ca aceleasi.:))

 15. O carte tare buna, dar care palesate brusc daca o comparam cu Fata cu toate darurile a aceluias autor. Atat e de super aia! 😀

 1. 1 aprilie 2019

  […] Fellside m-a atras la prima vedere. Am comandat-o repede, fără prea multe investigaţii. Am descoperit un thriller atipic, o poveste dură, complexă şi cu fantome. Absolut captivantă! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: