unul dintre noi minte
Thriller

Unul dintre noi minte – Karen M. McManus

Unul dintre noi minte este un thriller cu o acţiune întortocheată, unde minciuna pândeşte de unde nici nu te aştepţi.

thumbnail

Unul dintre noi minte ne dezvăluie lumea uneori crudă a vieții de licean și cea periculoasă a spațiului virtual. Lupta pentru popularitate, dar mai ales pentru acceptare și confirmare, în povestea de față, duce la un șir de evenimente în care viețile a cinci tineri sunt iremediabil schimbate.

Bronwyn – văzută ca și o tocilară, nu iese cu nimic în evidență. Planurile sale de viitor includ Yale. Provine dintr-o familile înstărită și are o soră mai mică câștigatoare în lupta cu leucemia.

Addy – fata frumoasă și populară. Aspectul fizic primează, mai ales pentru iubitul său, Jake care, subtil îi controlează și influențează  fiecare mișcare și decizie. Accesoriul perfect.

Nate – deși foarte tânăr, deja eliberat condiționat pentru trafic de droguri. Locuiește cu tatăl său alcoolic și Stan-o reptilă, într-o casă dărăpănată. Plecările dese și tot mai lungi de acasă ale mamei sale, instabilă emoțional îl fac să o considere moartă, e mai ușor așa pentru el să accepte lipsa ei.

Cooper – sportivul care promite. Frumos, vedeta echipei de baseball, curtat de marile universități.

Simon – autorul unei aplicații online care știe tot ce nimeni nu ar vrea să se știe despre el. Și dezvăluie tot prin intermediul acesteia.

Unul dintre noi minte – care o fi acela?

Toți cinci ajung în camera de detenție a liceului, dar Simon nu mai iese. Moare în urma unei reacții alergice la unt de arahide. Concluzia poliției este cea că nu fost un accident, ceilalți patru devenind mai mult sau mai puțin oficial,  suspecți. De aici începe nebunia. Interogatorii, presă, oprobriul public. Deși învață la același liceu, nu se cunosc într-atât, încât să nu gândească unul despre celălalt că ar fi făptașul. Mai ales că, fiecare, la un moment dat a avut motive să îl urască pe Simon pentru ceea ce publica. Plus că fiecare dintre cei cinci avea câte un secret. Sau cel puțin așa credeau ei, că ar fi secret. Chiar și din morți, Simon făcea noi dezvăluiri despre ei. Lucruri care îi pun întru totul altă lumină, față de familia și colegii lor, aruncând în jurul lor motive pentru care l-ar fi vrut mort.

În toată nebunia cu interogatoriile, presiunea pusă pe ei și cu consecințele dezvăluirilor urmașilor lui Simon, cei patru tineri ajung să se cunoască mai bine, se apropie și își încep propria investigație. Apare ipoteza că totul le-a fost înscenat și încearcă să își dovedească nevinovăția.  Chiar așa să fie? Orice e posibil. Mai ales că Simon a făcut mult rău cu dezvăluirile online. Luând-o așa, tot liceul ar fi putut fi acuzat. Dar, nimeni, în afară de ei, nu pare să vadă lucrurile așa.

Ce va ieși la iveală? Cum se schimbă viețile celor patru tineri ? Cine l-a ucis pe Simon? Trebuie să aflați. Normal că am avut mulți suspecți, inevitabil să nu vrei să te crezi detectiv. Însă mai am de lucrat la această aptitudine a mea. Deznodământul m-a făcut să exclam. Nu zic ce. :))

Mi-a plăcut Unul dintre noi minte, m-a captivat. O poveste scrisă bine de tot. O carte despre partea mai puțin frumoasă a vieții de liceu. Despre cât de ușor pot fi distruse vieți online. Despre fragilitatea adolescenților, despre decizii greșite care pot duce la adevărate tragedii. Dar, și despre importanța familiei, influența acesteia în formarea unui copil. Despre acceptarea și susținerea propriilor copii, indiferent de situație. Despre acceptarea a cine ești cu adevărat și a asumării propriilor greșeli. Pentru că, în aparență, secretele se află foarte ușor. Și, uneori distrug

Herg Benet nu se dezminte nici de această dată, Unul dintre noi minte fiind încă un thriller de excepție apărut la acestă editură.

28 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: