Tag

HOW I READ BOOKS (CUM CITESC CĂRȚILE) – TAG

Oana de la Crâmpeie de suflet s-a gândit şi la mine şi mi-a pasat acest tag absolut încântător! Mulţumesc!

Cum afli despre noi lecturi interesante?

De pe bloggurile de carte pe care le urmăresc, în cea mai mare parte.  Le mai descopăr, de asemenea , “plimbându-mă” prin magazinele online. Îmi sare câte un titlu sau o copertă în ochi, citesc descrierea și lista de dorințe crește.

Cum ai ajuns să citești? 

Încă din școala generală mi-a plăcut să citesc. Pe lânga lecturile obligatorii, citeam din biblioteca pe care părinții  au format-o pentru noi. În liceu  mai împrumutam cărți pe care le vedeam la colege, prietene, cunoștinte. Iar, de vreo trei ani de când citesc regulat, de la prietena mea, Adriana, care mi-a readus aminte cât de frumos e să citești. Acum îmi dau seama că cititul a fost mereu o parte din mine.

Cum s-a schimbat gustul în materie de lectură pe măsură ce au trecut anii? 

Acum, analizând ceea ce citeam cu 10 ani în urmă să zicem, mi-am dat seama că mi-am păstrat gusturile în materie de genul de cărti pe care le citesc. Nu demult făceam o analiză a ceea ce citeam în adolescență, apoi pe la 20 și de ani și mi-am dat seama că nu s-a schimbat nimic. Doar faptul că citesc mult mai mult.

Cât de des cumperi cărți?  

Lunar. Îmi doresc cărțile mele, biblioteca mea care, spre bucuria mea, prinde contur. Și chiar e un sentiment plăcut – o lume a ta, colțul tău foarte personal. 

Cum ai ajuns să faci Booktubing (Bookblogging)?

Mai mult împinsă de la spate. Apoi, după ce mi-am făcut curaj, a început să îmi placă. Am descoperit o lume nouă care îmi place mult. Pot spune că de când am blog și am intrat în această lume, viața mea s-a completat într-o oarecare măsură.

book1
Sursa – Pixabay

Cum reacționezi când nu îți place sfârșitul unei cărți?

Bineînțeles că vorbesc singură o bucată. :)) Dar, la fel ca și în viață, nu întotdeauna există un happy – end. Și trebuie să iau asta ca atare, deși mi-aș dori doar happy-end-uri.

Cât de des arunci o privire la finalul unei cărți să vezi dacă e fericit?

Nu fac asta niciodată. Pot la fel de bine să nu mai citesc cartea, se pierde tot farmecul.

Cui îi dai tag-ul? 

Provoc mai departe pe  Laura de la Bookcaffe.

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: