Nu ne vom despărţi niciodată – Emiko Jean

nu ne vom despărţi niciodată
nu ne vom despărţi niciodată

Șoaptele mele îi pictează un tablou în minte și ea zâmbește, amintirea aprinzându-se ca un foc de artificii în stomacul ei. Încet, lacrimile i se usucă. Iar eu știu, știu că nu ne vom despărți niciodată.

Nu ne vom despărți niciodată este o poveste care mi-a plăcut și care m-a impresionat foarte mult. Cartea prezintă povestea lui Alice și a surorii sale gemene, Celia. În aparență. De ce spun în aparență? Vă las să deslușiți singuri. Cu toate că pe parcursul cărții lucrurile par foarte clare, finalul izbește. Atât în protagonistă, Alice, cât și în noi.

Nu ne vom despărţi niciodată – dragoste şi ură

Dacă pentru început facem cunoștință cu Celia, în timp ce dă foc hambarului în care se aflau Alice și iubitul ei, Jason, acesta din urmă murind în incendiu, pe parcursul poveştii ea nu apare fizic, fiind menționată doar în amintirile lui Alice, cea care susține firul narativ. Îi descoperim viaţa  prin  intzermediul jurnalului pe care îl scrie la sugestia medicului său psihiatru.

Cele două surori se află la Savage Isle, un spital de boli mintale. Însă, fiecare, în altă aripă a spitalului. Singurul gând al lui Alice este să ajungă în aripa D, acolo unde este închisă Celia și să o ucidă. Asta, înainte ca Celia să ajungă prima la ea. Dacă pe tot parcursul vieții lor împreună, a încercat să o iubească și să o ierte pe Celia pentru toate lucrurile rele pe care le făcea, Alice se vede ajunsă în punctul în care nu mai poate să îi accepte nebunia. Se luptă cu durerea adusă de moartea lui Jason și cu ura față de Celia.

Nu ne vom despărţi niciodată – o copilărie şi o viaţă distruse

Cele două surori au fost crescute de către bunicul lor, până când acesta moare. Moartea lui a fost momentul în care în mințile fetelor a avut loc un declic. Umblând de la o familie adoptivă la alta, având parte de tot felul de experiențe traumatizante, condiția psihică a Celiei s-a înrăutățit. Alice încearcă tot timpul să o ajute și să o convingă că nu o va părăsi niciodată. Cu toate astea, starea acesteia se tot decompensează, ajungând chiar, să comită fapte grave. Focul se enumera printre ele. Într-una din case îl cunosc pe Jason, care are aceleași porniri spre piromanie, ca și Celia. Alice și Jason se îndrăgostesc, lucru care zguduie și mai tare psihicul Celiei. Încet, încet, Alice, începe să înțeleagă cu adevărat cât de gravă este starea surorii sale, dar și  cea a lui Jason. Cu toate acestea, nu se poate rupe de niciunul dintre ei – are nevoie cu disperare să se simtă iubită și să nu fie singură.

Reîntoarsă la Savage Isle, singurul gând al lui Alice este să stârpească răul – să o găsească pe Celia și să o ucidă. Îl cunoaște pe Chase, care se oferă să o ajute să își găsească sora. Dacă relația lor a început cu stângul, pe parcurs lucrurile se schimbă. Alice are timp să reflecteze la trecutul său și conștientizeză tot răul care se află în sora sa și în Jason. Vina începe să o macine. De ce a acceptat? Cum a putut iubi niște oameni capabili de așa ceva? De ce nu s-a putut rupe? Pe timpul șederii sale la Savage Isle, petrecând tot mai mult timp cu Chase, începe, încet să renunțe la gândurile de răzbunare și de ură. A reușit Alice să își ierte sora încă o dată? Să o iubească în continuare, dincolo de tot răul provocat de boala sa psihică?

Pe parcursul cărții m-am întrebat ce caută Alice într-un spital de boli mintale? Și, mai ales în  unul de maximă siguranță. Părea absolut normală, traumatizată doar de faptul că sora sa a vrut să îi dea foc. Ei și lui Jason. Și, iar m-am întrebat de ce Celia e cumva ca și cum nu ar fi. Apoi a încolțit o bănuială… Felul în care deznodământul a lovit-o pe Alice m-a impresionat foarte mult. Mi-aș fi dorit să scape de Celia….

Nu ne vom despărţi niciodată -o poveste sfâşietoare

Nu ne vom despărţi niciodată este o poveste tristă despre o copilărie și o viață distruse, despre cum mintea găsește refugiu împotriva traumelor într-o boală psihică. Lumea tristă și parcă fără de nădejde a celor care suferă de boli mintale, atmosfera din spitalele de profil. Despre focul care purifică, dar  care şi distruge, un refugiu al unei minți rătăcite. M-a întristat povestea lui Alice și mi-am dorit din tot sufletul să își găsească liniștea. Numai că aceasta poate fi doar relativă și indusă de pastile și de  terapie. Și, cel mai important, de cât îi va permite Celia…

Nu ne vom despărţi niciodată este un thriller psihologic foarte bun. Scris în cunoștință de cauză, lucru care aduce emoție și trăiri de-a dreptul răvășitoare. Mie mi-a plăcut foarte mult, o găsiţi aici şi o recomand cu drag!

nu ne vom despărţi niciodată

nu ne vom despărţi niciodată

You may also like...

43 Responses

 1. Adriana Ivan spune:

  Cât de interesantă pare. Neapărat o voi lua și eu.

 2. Thriller si cu asa recenzie frumoasa – clar trebuie sa citesc cartea asta!

 3. Dana spune:

  Este intr-adevar buna! Iti multumesc!

 4. portiadecitit spune:

  Nu mai auzisem de cartea asta pana acum. Este fix pe gustul meu.

 5. Otilia Dima spune:

  Nu am auzit de această carte, pare interesantă. Adică, după recenzia făcută de tine, îmi trezește interesul.

 6. oanaroman91 spune:

  Prea faina pare cartea asta. Mulțumesc de recomandare! Atâtea intrigi încât ai reusit sa ma convingi și pe mine sa vreau sa o citesc.

 7. M.C.Simon spune:

  Nu am citit nici o carte scrisa de Emiko Jean pana acum. “Nu ne vom desparti niciodata” pare a fi interesanta. Multumesc pentru recomandare.

 8. Mereu mă țin departe de poveștile triste! Îmi aduc aminte de relația mea atât de îndepărtată cu sora mea 🙁 Dar recenzia ta a trezit în mine un sentiment de curiozitate.

 9. Ana Maria Chiperi spune:

  O recenzie superbă! De când am văzut cartea online m-a atras, iar acum cu recomandarea ta minunată sigur vreau să o citesc. Felicitări!

 10. De obicei nu citesc genul acesta de carti, dar chiar m-ai facut curioasa care este finalul povestii dintre Alice si Celia.

 11. O recenzie frumoasa, neaparat trebuie sa citesc cartea.

 12. Mona spune:

  Pare un caz de personalitate multiplă din câte am citit la tine. Nu știu dacă am dreptate, dar m-ai făcut tare curioasă! E pe listă cartea!

 13. MariSiMici spune:

  Cred ca intuiesc adevarul printre randurile tale, va trebui sa citesc cartea ca sa ma conving!

 14. Oana - Crâmpeie de suflet spune:

  Abia aștept să ajung și eu la romanul ăsta! <3 Pare mult mai mult decât mi-am imaginat eu, mulțumesc pentru recomandare! <3

 15. Cam tragica aceasta carte pentru mine. Am citit prezentarea ei pentru ca ai sous ca era vorba de gemene.
  Sincer, nu am taria de a citi ceva tragic, despre razboi sau agresiuni…

 16. illusion spune:

  Pare o carte pe gustul meu, mulțumesc pentru recomandare 🙂 o voi trece pe lista mea de lectură!

 17. Am tot văzut-o prin online. Și dacă mă și rupe în două, dar mă remontează apoi, clar este și pentru mine. Mulțumesc pentru recomandare!

 18. Nu stiam nimic despre autoare. 🙂 Datorita recenziei tale minunate, Dana, am trecut-o, cu romanul asta, pe lista de dorinte literare! 🙂

 19. Simona Banica spune:

  Foarte interesant merita citita!

 20. Elena Erica spune:

  0 recenzie care te îmbie la momente de cugetare, te lasă pe gânduri și cu siguranță te face să vrei să citești povestea și să afli finalul creat de autor.

 21. Oana Maria Trica spune:

  Super-carte.Imi doresc sa o citesc.

 22. UniquebyMM M spune:

  Mi-ar plăcea să citesc cartea! Asta datorită opiniilor exprimate în articol.
  Mulțumesc pentru recomandare și felicitări pentru articol.

 1. 29 mai 2019

  […] primit Nu ne vom despărți niciodată de Emiko Jean, de la prietena mea de la Ups Blog .Pe ea a impresionat-o tare și s-a asigurat că o voi citi și eu. A căzut la fix, deoarece pe […]

 2. 1 ianuarie 2020

  […] 2 – Nu ne vom despărți niciodată – Emiko Jean.  Dintre cele mai emoționante thrillere psihologice   pe care le-am citit. Același impact, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: