Bamberg
UPS!

Bamberg, Germania – jurnal de călător

Bamberg este un oraş impresionant, încărcat de istorie, de  culoare care m-a cucerit şi pe care nu îl voi uita niciodată.

Pot spune cu mâna pe inimă că această călătorie a fost una plină e emoţie. Prima dată, nerăbdarea de a călători pentru prima dată cu avionul – mi-a plăcut la nebunie!!! Apoi, revederea cu Germania, o ţară în care am mai fost şi care îmi place foarte mult. Apoi, toate stările şi trăirile pe care le-am avut vizitând un oraş absolut spectaculos. 

De data aceasta am poposit în Bamberg , un oraş din regiunea administrativă Franconia Superioară, landul Bavaria. Prima atestare documentară a oraşului datează din 902. Bamberg a fost un centru de pelerinaj important, catolocismul jucând un rol foarte important în dezvoltarea sa . Scurta prezentare a oraşului am făcut-o cu ajutorul Wikipedia

Bamberg- oraşul unde timpul şi inima rămân pe loc.

Oraşul modelat în stil baroc m-a impresionat foarte mult. Clădirile, parcă neatinse de vreme şi pline de culoare din Altstadt te fac să crezi că ai fost aruncat înapoi în timp. Râul Regnitz completează imaginea de poveste a oraşului. 

Bamberg
Bamberg

Kleine Venedig Mica Veneţie m-a fascinat pur şi simplu. Până ce voi ajunge să o descopăr pe cea adevărată, Bambergul mi-a făcut o prezentare a acesteia.

Bamberg

Domul – aflat în centrul arhiepiscopiei, este unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale ale oraşului Bamberg. O clădire pur şi simplu impresionantă, construită, pentru a treia oară la graniţa  dintre romantismul târziu şi noul stil gotic. 

Bamberg

Pe lângă Dom am descoperit o biserică catolică care m-a lăsat fără cuvinte. Atât prin arhitectură, cât şi prin sentimentul de linişte pe care l-am trăit vizitând-o.

Bamberg

Bamberg – oraşul unde mă voi reîntoarce mereu cu drag.

Deşi destul de frig, clima Germaniei fiind destul de capricioasă, m-am bucurat şi minunat ca un copil pe timpul explorării oraşului. La final de plimbare, am poposit să mâcăm într-un restaurant cu specific spaniol  – călătoria s-a extins până în Spania. :)) Am încercat pentru prima dată mâncarea cu specific spaniol şi chiar mi-a plăcut. Bineînţeles că nu puteam rata berea, tocmai în ţara sa. Am băut o bere neagră, mai specială, care, din anuş 1400 face furori şi strânge zeci de oameni, localul devenind neîncăpător.

Ar mai fi fost multe de văzut şi descoperit, însă timpul a fost destul de scurt. Bucuria şi şansa de a vizita asemenea locuri pline de istorie şi frumos a venit în completarea aceleia de a-l creştina pe Leonard, fiul verişoarei mele, stabilită în Germania. Cu acest prilej m-am reîntâlnit cu mai mulţi cunoscuţi stabiliţi aici şi pe care nu i-am văzut de mulţi ani. 

Am petrecut momente pline de bucurie, emoţie, fascinaţie. Am văzut locuri în care îmi doresc să mă reîntorc şi pe care nu m-aş sătura să le redescopăr. 

Să călătoreşti este unul dintre cele mai frumoase lucruri din viaţă. Să descoperi noi lumi, civilizaţii, oameni. Una dintre bogăţiile minţii şi ale sufletului. 

 

33 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: