invizibil
Thriller

Invizibil – James Patterson

Invizibil mi-a plăcut atât de mult, încât nu vă pot spune! Thriller-ul psihologic perfect, din punctul meu de vedere. De ce? Sunt fan al serialului Minți criminale, iar cartea mi l-a readus în minte. Criminali în serie – bolnavi psihic la cel mai avansat nivel, profileri FBI, suspence, genialitatea din spatele bolii și răului, dar și cea a agenților FBI. Iubitorii de gen îmi vor înțelege entuziasmul.

Visele păcălesc. Crezi că ai cucerit ceva, lucrezi la acel ceva fără întrerupere și îți spui că te vei simți mai bine, dorești stăruitor să te simți mai bine și te feliciți că mergi spre mai bine. Și pe urmă, noaptea, închizi ochii, te lași purtat spre tărâmul de dincolo și brusc, judecata te bate pe umăr și îți spune Știi ceva? Nu ești mai bine.

Emmy Dockery – analist de informații la FBI își pierde sora, Marta, într-un incendiu aparent accidental. Este pusă pe tușă de către adjunctul directorului FBI, un personaj complet dezagreabil pentru că, Emmy, în ciuda tuturor rapoartelor legiștilor care susțin că moartea surorii sale a fost accidentală, se încăpățânează să convingă poliția că de fapt, sora sa a fost ucisă. Dick o suspendă, punând suspiciunile și ipotezele ei pe baza traumei suferită în urma pierderii surorii sale. În timpul în care este nevoită să stea acasă, Emmy își continuă investigația și descoperă un număr mare de incendii accidentale care au soldat cu morți identice cu cea a surorii sale. Intuiția și tiparul celor descoperite o conving că, de fapt este  vorba despre un criminal în serie. Va reuși să își fundamenteze bănuielile astfel încât, colegii săi din FBI să o creadă și să pornească în căutarea criminalului ?  Trebuie să aflați dacă și cum o va face!

 Winston Graham –se prezintă, de-a lungul cărții prin intermediul ședințelor înregistrate în care își etalează nebunia și disprețul față de incapacitatea poliției. Grandoman, narcisist, psihopat și absolut genial în nebunia sa, ucide zeci de oameni, mascând crimele perfect. Până și medicii legiști sunt amăgiți. Iar poliția clasează, conform rapoartelor acestora, cazurile ca și morți accidentale. Un foarte bun cunoscător al modului agentilor FBI de a face profile psihologice, un criminal foarte organizat, un nebun genial, greu de identificat și prins. Dar nu imposibil. Cine este Wiston? Chiar există? 

Invizibil – o poveste extraordinară pe care trebuie să o descoperiţi!

Nu vreau să vă divulg prea multe despre Invizibil, vă las să descoperiți singuri o poveste absolut captivantă! De-a lungul cărții nu m-am axat foarte mult pe a bănui cine este criminalul, ci mai mult pe aspectele psihologice și pe acțiunea cărții care m-au captivat complet.

Ce să mai spun despte Invizibil? Încă o dată, și o dată că mi-a plăcut foarte mult, că a declasat net alte cărți ale genului thriller mult mai lăudate – din punctul meu de vedere și, că pentru iubitorii genului este un must read. O incursiune în fascinanta și întortocheata  lume a psihologiei și psihiatriei, dar și în lumea mai puțin frumoasă a bolnavilor psihic, care, din păcate există și care, neprinși, nediagnosticați pot fi extrem de periculoși. 

Cartea o găsiti la editura RAO și trebuie pusă neapărat pe lista de cumpărături. 

19 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: