Timpul liber

timpul liber
Sursa - Pixabay

Timpul liber – orele în care facem orice altceva în afară de serviciu, probleme cotidiene, gospodărie. Orele noastre de evadare din tumultul şi haosul cotidian. Clipe de linişte, întâlnire cu prietenii sau doar cu noi înşine – câteva clipe în care fugim de tot şi de toate.

timpul liber

Sursa – Pixabay

Îmi amintesc de orele de limba română din liceu în care profesoara ne vorbea despre fugit irreparabile tempus, ca una dintre temele din poeziile lui EminescuLa acea vreme, mă plictisea şi nu înţelegeam mare lucru, însă acum înţeleg cu vârf şi îndesat. :))

O  problemă cu care ne confruntăm este lipsa timpului. Parcă nu ne mai ajunge.Nici cel ocupat, nici cel liber. Fugim, ne stresăm, ne enervăm. Acordăm tot mai puţin timp celor dragi şi nouă înşine. Îl considerăm un duşman. Unul de neînvins. Nu ştiu dacă cineva reuşeşte să fie prieten cu el. Până la un moment dat. Când ne dăm seama că nu doar munca contează în această viaţă. Când realizăm că nu ne petrecem timp cu familia, prietenii. Nici măcar pentru noi nu mai avem timp.  Şi atunci intervin schimbări. Ne acordăm timp pentru a face ceea ce ne place, relaxează. Călătorim, facem sport, citim etc. 

Pentru după-amiezile  şi serile libere în care sunt prea obosită pentru altceva, citesc. Mă rup de tot şi plec împreună cu personajele în poveştile lor. Râd, plâng, învăţ despre noi emoţii şi despre mine. 

De câteva luni am reînceput să fac sport. Indiferent cât de lipsită de vlagă şi energie aş fi, după o oră de sport sunt ca nouă. Îmi face bine atât fizic cât şi psihic. Să nu mai spun că mai am ocazia să mă întâlnesc cu persoane cu care, de altfel, nu aş avea timp să mă văd. Contribuie mult la starea mea de bine. 

timpul liber

Sursa – Pixabay

În week-end, din timpul liber, două trei ore le aloc înotului. Mai ales de când este cald şi vară. Mă face să nu mă mai gândesc că a doua zi e luni – care nu e ziua mea preferată. :))) 

timpul liber

Sursa – Pixabay

Am reuşit să strecor aceste activităţi în viaţa mea destul de încărcată şi agitată şi îmi face foarte bine. Uneori ne săturăm de alergat, obosim. Şi atunci avem nevoie de o pauză. Sau mai multe.  Să avem grijă de noi, să devenim, măcar pentru câteva ore cele mai importante persoane din viaţa noastră. Să ne luăm timpul liber necesar de a ne deconecta, linişti, odihni.  Nu văd cum altfel am putea funcţiona. 

Voi cum vă deconectaţi, ce vă place să faceţi în timpul liber ?

You may also like...

18 Responses

 1. Adriana Ivan spune:

  Eu citesc, citesc, citesc și mă plimb 🙂
  Ma bucur că ai reușit să introduci în program ceva ce te relaxează.

 2. Dana spune:

  Da, si eu ma bucur, era cazul. :)))

 3. elvira spune:

  Timpul liber?! Am ajuns să cred că e o fata morgana. Dar în ultima vreme am luat o mică pauză și încerc
  să savurez natura asta încă verde, cea mai dragă mie.

 4. Offf in ultima vreme am si uitat ce-i ala timp liber. Dar cand il am imi place sa stau, sa vorbesc cu prietenii, sa citesc, sa scriu pe blog. Ohhh si tot timpul meu liber l-as ocupa cu calatorii!!!

 5. Pentru mine cititul este relaxarea, dar si scrisul pe nisa de cuplu, sentimente, vise. Uite de ex ultimul articol se numeste “Ce vreau de la un amant”… intrigant titlu nu?

 6. Georgiana spune:

  E foarte important sa acordam timp activitatilor si lucrurilor care ne fac fericiti. In timpul meu liber obisnuiesc sa citesc, sa ma uit la un serial sau pur si simplu, sa nu fac nimic. ?

 7. Oana - Crâmpeie de suflet spune:

  Minunat articol și frumoase activități! <3

 8. Dana spune:

  Multumesc! :*

 9. Inotul este cel mai frumos sport! Visul meu este sa am la un moment dat o vila cu piscina la subsol, ca sa pot sari oricand am chef in apa! 😛

 10. Dana spune:

  Chiar este! Eu iti doresc sa ti se implineasca visul!!! :))

 11. Eu fac foarte multă yoga și am de gând să aloc și mai mult timp.
  Citesc, mă plimb, merg la o piesă de teatru, la un film, sau pur și simplu stau acasă, în pat, cu laptoul setat pe seriale și o cană de ceai ❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: