fata din gheaţă
Thriller

Fata din gheață – Robert Bryndza

Majoritatea zilelor, nu cred că pot să merg înainte fără tine, dar trebuie. În lume sunt atâtea chestii rele, încât cred că singurul mod de a le face față este să continui să lucrez. Să schimb ceva în lume.

Printre mulțimea de titluri minunate și interesante de pe Târgul Cărții, Fata din gheață mă privea într-un mod care m-a făcut să vreau să îi decopăr povestea. O poveste care m-a captivat, înfricoșat și ținut în priză, cum de mult nu am pățit. Un thriller alert, o poveste  al cărei deznodământ nu l-am putut ghici nicicum, oricât de tare s-a agitat detectivul din mine. Iar asta mi-a plăcut!

Fata din gheață, primul volum din seria Erika Foster

Într-o dimineață de iarnă, Lee, care se așteaptă la încă o zi de muncă de care nu este prea încântat, nici nu bănuiește că liniștea și monotonia de care are parte vor dispărea, probabil pentru mult timp. Descoperă, sub lacul înghețat, o fată moartă – fata din gheaţă. Victima nu este altcineva decât fiica unui paralmentar, un personaj cunoscut și influent. Andrea era dispărută de câteva zile, însă nefiind la prima abatere, familia sa spera că va apărea, într-un final. Însă, în momentul în care poliția îi anunță că Andrea a fost găsită moartă, cel mai probabil ucisă, lumea lor este spulberată. O lume deja fisurată…

DCI Erika Foster

Ținând cont de familia din care provenea Andrea, ancheta trebuie ținută departe de ochii presei, iar cazul rezolvat cât mai repede. Presiunea pusă asupra poliției era imensă. Erika Foster, un inspector șef de poliție foarte bun este adusă să ajute la prinderea criminalului. După o pauză în care Erika și-a jelit soțul ucis într-o acțiune, reintră în lumea criminalilor. Pusă în fruntea echipei de investigație, aceasta găsește imediat piste care ar putea duce spre criminal. Însă, metodele sale nu sunt văzute cu ochi buni de către cei cu care intră în contact, ceea ce, într-un final, duce la excluderea sa din echipă. Este găsit rapid un vinovat, băgat în ochii presei și ai publicului, cazul pare rezolvat. Un rezultat mulțumitor pentru toată lumea. În mod special pentru familia Andreei, o familie destul de ciudată și care mi-a dat un sentiment neplăcut. Tatăl – un om influent și infatuat; mama – genul de femeie din umbra soțului; Linda – sora puțin ciudată și instabilă, cu o pasiune pentru pisici, deși nu avea vreuna; David – fratele, care nu prea a ieșit în evidență pe parcursul poveștii și logodnicul Andreei – un tip din complet alt film. Toată lumea pare convinsă că ancheta s-a încheiat. Mai puțin Erika, care își continuă pistele și, silueta, care o urmărește și care nu vrea ca aceasta să își continue căutările. Pericolul este peste tot în preajma ei – îl va sesiza la timp?

Fata din gheață nu își găsește liniștea, moartea ei trebuie elucidată. În timpul vieții, Andrea era o tânără frumoasă, cu succes la bărbați. Duce o viață dublă, pozând pentru familie și logodnic într-o fată ingenuă. În realitate, modul său de viață era la polul opus. Asta să îi fi atras moartea? Singura care se află spre pista corectă este Erika. Pe parcurs, ies la suprafață încă trei cazuri de crimă – trei prostituate ucise în același mod ca și Andrea. Ce să aibă în comun ea cu niște prostituate? Ceea ce se descoperă, pare a nu fi chiar plăcut. Apar noi suspecți, o fostă prietenă a victimei aflată în programul de protecție al martorilor. Suspence-ul crește, lucrurile se desfășoară tot mai alert, palpitant, periculos, chiar dacă Erika este oficial suspendată.

Cum va reuși ea să revină la cârma acțiunii, să își urmeze instinctul și indiciile, în mod oficial? Cât de departe va merge silueta, încercând să o oprească? Veți afla doar citind Fata din gheaţă. Cum spuneam, acțiunea cărții m-a ținut conectată la maxim. Mi-a plăcut mult de DCI Erika Foster, m-a impresionat povestea sa, i-am admirat puterea de a-și putea continua munca și viața după ce și-a pierdut soțul, cu toate că avea momente în care nu mai găsea nicio resursă interioară să continue de una singură. Am trăit fiecare sentiment împreună cu personajele. Modul scriitorului de a relata acțiunea m-a transpus în poveste.  Noroc că nu-s fricoasă, astfel nu mai ieșeam nici măcar din dormitor seara.:)) Și, bineînțeles că am împărțit bănuieli încolo și încoace, în încercarea de a ghici cine e autorul. Finalul m-a surprins, nu am bănuit nicio clipă cu adevărat vinovatul. 

Nu spun mai mult, vă las să descoperiți povestea din Fata din gheață. Eu am făcut-o și am fost cucerită. Recomand, recomand, recomand! Eu știu clar că vreau să descopăr și celelelate volume din seria Erika Foster. 

20 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: