Copila de zăpadă – Eowyn Ivey

Copila de zăpadă
Copila de zăpadă

Copila de zăpadă ne îndeamnă să credem în magie, miracole. Adânc prinşi în realitate,  este mai greu să o facem. Sau e nevoie de o mare suferinţă pentru a ne agăţa de un vis, să dorim să ni se întâmple un miracol ?

Nu trebuie sa înţelegi miracolele ca să crezi în ele, iar Mabel ajunsese de fapt să simtă chiar contrariul. Ca să crezi, probabil trebuie să încetezi să mai cauţi explicaţii şi, mai degrabă, să ţii lucrul acela mic în mâinile tale atâta vreme cât îţi stă în puteri, înainte să ţi se scurgă precum apa printre degete.

Copila de zăpadă vine ca o minune pentru Mabel şi Jack, care  au încetat să mai creadă în miracole şi fericire, odată cu moartea copilului lor. Şi-au lăsat vechea viaţă în urmă şi au plecat în Alaska, ţinutul iernii, pentru a-și clădi o nouă viață. Se au unul pe celălalt şi întinderea nesfârşită, de basm, a iernii. O înstrăinare emoţională a celor doi completează sălbăticia locului, traiul greu. Apropierea dintre cei doi se reface treptat, în timp ce muncesc din greu pentru asigurarea pâinii cea de toate zilele. Gesturile stângace de apropiere dintre cei doi par a fi,  mai degrabă cele dintre doi oameni aflaţi la început de drum, nu a unui cuplu care a petrecut mulţi ani împreună. Un moment de joacă  şi de magie, le schimbă complet vieţile. Readuce iubirea şi magia în vieţile lor. Ca doi copii, clădesc un om de zăpadă,  odată cu prima ninsoare, moment care,copila de zăpadă îşi face apariţia în viaţa celor celor doi bătrâni . Apariţia misterioasă a Fainei, odată cu venirea iernii şi dispariţia sa pe timpul sezonului cald m-a făcut să mă întreb dacă este reală sau doar o plăsmuire a minţilor celor doi. Sau, miracolele şi magia chiar există? Într-un ţinut atât de ireal de frumos, sălbatic şi dur, povestea din basmul rusesc, Snegurocika, basm pe care tatăl  lui Mabel i-l citea în copilărie, este transpus în realitate? 

Copila de zăpadă, o poveste de o frumuseţe magică.

O poveste plină de emoţie şi de frumuseţe. Ca un basm, un tablou emoţionant de iarnă, de o frumuseţe fantastică. Totul pare ireal. Ireal de frumos. Alaska cea sălbatică şi rece, le readuce celor doi iubirea, speranţa, bucuria. Găsesc prietenia necondiţionată, un nou sens al vieţii. Printre munţii şi pădurile sălbatice, printre brazdele de pământ muncite din greu pentru a putea supravieţui iernii crunte, totul se schimbă. Totul e magic, fantastic, dar, totuşi atât de real.

O poveste atât de frumoasă, care mi-a transmis atâtea sentimente de tot felul, o poveste deosebită! Mulţumesc, Cătălina Coman –  Porţia de citit.

La vârsta mea înaintată, înţeleg că viaţa în sine este adesea chiar mai fantastică şi mai teribilă decât poveştile pe care le credeam când eram copii şi că poate e nici un rău în a descoperi magicul printre copaci.

You may also like...

21 Responses

 1. Adriana Ivan spune:

  Ce frumos ai vorbit despre ea! Iarna aceasta nu mai scăpa :))

 2. Dana spune:

  Mulțumesc!❤ Poți și acum, vremea e propice. :)))

 3. anasylvi spune:

  Foarte frumos, si pe mine ma tenteaza! <3

 4. Oana - Crâmpeie de suflet spune:

  Ce mă bucur că am romanul acasă! Felicitări pentru recenzia minunată și extrem de tentantă! <3

 5. Dana spune:

  Multumesc mult, Oana. :* O poveste fermecatoare!

 6. De cand am vazut prima oara coperta romanului asta, mi-am dorit sa-l citesc, dar m-am temut ca o sa fie prea delirant in partea lui fantasy. 😛 Cuvintele tale superbe despre el, Dana, sunt cea mai buna recomandare ca trebuie sa imi urmez urgent primul impuls. 🙂

 7. Dana spune:

  Nici pe departe delirant, fantasy doar o parere. Iti multumesc si iti recomand cu mare drag povestea asta miunata!

 8. Laura spune:

  Pare o poveste frumoasă! Cred că mi-ar plăcea!?

 9. Ce poate fi mai potrivit într-o seară de iarnă decât o lectură? Copila de zăpadă trebuie să fie alegerea perfectă.

 10. UniquebyMM M spune:

  Ai descris atât de frumos totul, încât aș citi ”Copila de zăpadă” ier dacă s-ar putea.
  Mulțumesc pentru recomandare și felicitări!

 11. illusion spune:

  Am văzut cartea la un târg de specialitate din Pitești. Nu știu de ce nu am cumpărat-o, pare extrem de frumoasă 🙁

 12. Pare foarte interesantă acestă carte, o să o citesc și eu 🙂 nu știam de ea

 13. Dana spune:

  Ti-o recomand!!!

 14. lifestylebycata spune:

  Cat ma bucur ca ti-a placut! Eu am adorat fiecare rand din ea. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: