Din altă viaţă
Autori români

Din altă viaţă, jurnal de copil – Marius Albert Neguţ

Copii fiind, grăbim cu disperare spre maturitate, doar pentru ca, odată adulți, să regretăm întreaga viață copilăria pierdută.

Din altă viaţă, jurnal de copil este  carte absolut fermecătoare și emoționantă. Pentru fiecare dintre noi, copilăria reprezintă cea mai frumoasă etapă a vieții,  iar la vârsta adultă, una dintre cele mai mari nostalgii. Citind cartea m-am regăsit în multe dintre povestirile autorului, așa cum fiecare se va regăsi la un moment dat. Marius Albert Neguţ

Din altă viaţă, – povestea copilariei fiecăruia dintre noi.

M-am regăsit cu  tristețe, bucurie,  hohote de râs. Narius Albert Neguţ  a împletit firul narativ în așa fel încât, să ne aducem aminte cu zâmbetul pe buze de  copilărie, dar, în același timp să retrăim cu emoție și dor zilele lipsite de griji ale celei mai frumoase și inocente perioade.

Cu mare dor ne vom aminti de bunicii nostri, de acei îngeri care ne-au călăuzit copilăria și nu numai,  care vor rămâne pentru totodeauna marea iubire a fiecărui copil. De care ne despărțim cu greu,  dar cu care, așa cum autorul spune pe final, ne vom reîntâlni la un moment dat și, care veghează mereu asupra noastră. Marius Albert Neguţ

Ne vom regăsi în prima bicicletă  de pe care am căzut de 100 de ori ca ulterior să ne simțim stăpânii lumii,  gonind cu ea pe ulițele satului, prin copaci sau garduri-după caz. Ne vom regăsi în primele iubiri mai mult sau mai puțin împărtășite, în prieteniile și în „dușmăniile” formate, în bucuria de avea primul pisoi, cățel și în durerea pierderii acestora, în toate trăznăile făcute,  în relația complicată cu frații mai mici sau mai mari. Ne vom aminti de timpurile în care mâncarea și hainele erau aproape un lux. Ne vom aminti despre afecțiunea stângace și drămuiă a părintilor noștri,  dar și de  sacrificiile făcute de către aceștia pentru ca noi să nu simțim prea tare lipsurile si grijile și, ca într-o zi să ajungem cineva și să avem o viață mai bună decât a lor.

Din altă viaţăo lectură obligatorie.

O carte pe care am citit-o cu mare drag, o carte de suflet.  Am avut senzația că recitesc Amintirile din copilărie ale lui Ion Creangă. Din altă viaţă este o carte care trebuie citită și simțită. Cum să redai atâtea emoții și amintiri în cuvinte? Marius Albert Neguț a reușit acest lucru într-un mod plin de umor și sensibilitate. Dar cum altfel îți poti aminti de copilărie, dacă nu râzând și plângând în același timp?

Deşi am scris recenzia de ceva timp, pe un alt blog pe care am activat,  şi este  a a doua carte lui Marius Albert Neguţ pe care o citesc, povestea este prea frumoasă ca să lipsească de pe Ups! sau ca să nu mi-o reamintesc, cu drag, călătorind înapoi, în copilărie.  O recomand cu mare drag, este posibilitatea fiecăruia dintre noi ca, pentru câteva ore să fie din nou copil.

Nu există decât o ratare: aceea de a nu mai fi copil. Emil Cioran

32 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: