1-ul pe lista morţii
Thriller

1-ul pe lista morții – James Patterson

1-ul pe lista morții , la fel ca şi cu  Invizibil , James Patterson a rămas unul dintre autorii  genului thriller pe care îl voi reciti cu mare interes. Așa că, în momentul în care pe Târgul cărții am găsit  nu am stat deloc pe gânduri.

Vine un moment în viața oricui când realizezi că mizele s-au schimbat peste noapte. Mersul fără griji al vieții tale se izbește de un perete de piatră ; toți acei ani în care pășeai entuziast încotro nimereai, viața ducându-te unde voiai să ajungi, se sfârșesc abrupt.

Ce am descoperit în 1-ul pe lista morţii? Personaje complexe, o acțiune terifiantă, un deznodământ surprinzător, cu toate presupunerile și convingerile mele. O incursiune în lumea întunecată de boală, de traume și urmările lor. Un thriller psihologic foarte bun.

În 1-ul pe lista morţii, Morții nu îi place albul..

Când un cuplu proaspăt căsătorit este găsit ucis cu brutalitate, chiar în noaptea nunții, inspectorul Lindsay Boxer preia cârma cazului. Un caz care, cu toată experiența sa, o marchează prin modul abominabil în care au fost uciși cei doi tineri. Deși, după primele constatări, crima pare una izolată, comisă de un autor diletant, anumite detalii o fac pe Lindsay să bănuiască că, de fapt, se confruntă cu ceva mult mai complex – un criminal în serie, un psihopat periculos. Ceea ce se dovedește a fi adevărat atunci când alt cuplu, abia căsătorit își găsește sfârșitul într-un mod, deși diferit, de mâna aceluiași autor. Din acel moment, Lindsay, Claire-medic legist, Jill – procuror adjunct și Cindy – reporter de investigație își încep propria anchetă pentru a găsi criminalul. Urmează o cursă contra conometru și foarte periculoasă împotriva unui ucigaș feroce.

Un necaz nu vine niciodată singur.

În alt plan, Lindsay duce o luptă pe muchie de cuțit pentru propria sa viață. Este diagnosticată cu o boală foarte rară, fatală. În timp ce lumea din jurul său se năruie, ea se agață cu toată nădejdea de tratament și de dorința de a prinde criminalul. Cum se va sfârși povestea? Vă las să aflați singuri.

Cum spuneam, finalul a venit ca o bombă, convinsă fiind, având chiar și confirmarea că am descoperit făptașul. Dar, nu mă pot pune cu modul autorului de a se juca cu acțiunea și chiar cu mintea noastră. Efectiv mi-a râs în nas. Pe lângă suspence, în 1-ul pe lista morții, găsim o poveste de viață. O poveste despre prietenie, iubire, deznădejde, dar și speranță. O poveste despre luptă, curaj, determinare.  Despre cum putem merge mai departe, chiar și atunci când nu mai pare posibil. Cartea mi-a plăcut mult, o combinație captivantă și intensă.

28 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: