Dublă identitate -S.K.Tremayne

dublă identitate

“Moartea celor pe care îi iubeşti este mult mai rea decât propria noastră moarte şi da, toată dragostea este o formă de sinucidere, te distrugi pe tine, te predai, ucizi ceva în tine, de bunăvoie, dacă iubeşti cu adevărat.”

Dublă identitate este o carte sfâşietoare de la început până la sfârşit. O carte a incertitudinilor, bănuielilor. O poveste în care doar trecutul reflectă momente de bucurie. Şi care s-au şters definitiv, de parcă nu au existat. O analiză psihologică a sentimentului de vină. Un amalgam de stări care ar putea înnebuni pe oricine.

Copiii care îşi pierd părinţii se numesc orfani. Dar, cum se numesc părinţii care îşi pierd un copil?

După moartea uneia dintre gemenele lor, Angus şi Lydia încearcă să meargă mai departe. Deşi totul este destrămat. Vieţile lor, iubirea care, cândva i-a legat, cariera înfloritoare a lui Angus. Se agaţă de ramăşiţele iubirii şi a încrederii, care, însă le alunecă printre degete. Geamăna rămasă este singurul motiv care îi mai ţine împreună, în realitate. Neîncrederea şi furia latentă este tot ce a mai rămas. Infidelitatea Lydiei şi moartea fetiţei au căscat hăul dintre ce doi.

TORRAN

În încercarea de a-şi salva căsnicia, dar şi din motive financiare, cei doi decid să se mute pe insula Torran unde, bunica lui Angus i-a lăsat o casă.Un loc sălbatic, o climă înspăimântătoare, însă de o frumuseşte ireală. Însă, incertitudinea este mult mai înspăimântătoare. Din momentul în care Kristie, geamăna rămasă în viaţă le spune că, de fapt este Lydia, psihicul celor doi se zdruncină. Urmează întrebări, zbucium, regrete, ies la suprafaţă lucruri adânc îngropate în minte. 

dublă identitate

Sursa – Pixabay

“Dublă identitate este un roman fascinant, cu unul dintre cele mai inteligente finaluri dintre thrillerele recente.” – Sunday Times

Cum spuneam, Dublă identitate este o poveste în care zbuciumul, durerea şi incertitudinea ies dintre pagini. Întrebări, peste întrebări. Frică, vină. Răvăşitor. Totul într-un ambient sinistru, rece, ameninţător. Să nu ştii care dintre copiii tăi este viu, să nu ştii dacă eşti uşurat sau nu, să nu poţi să îl ajuţi cu zbuciumul propriu prin care trece. Groaznic! Cartea  răscoleşte profund. Fie că eşti sau nu părinte. Modul în care este scrisă povestea ne transpune complet în psihicul personajelor – poţi simţi furia mocnită a lui Angus, o vezi pe Sarah pierzându-şi minţile. Zbuciumul fetiţei izbeşte precum ploaia şi vântul în pereţii reci ai casei. O poveste care mi-a plăcut, m-a impresionat, mi-a pus mintea la contribuţie. Finalul, neprevăzut. La fel de dureros şi incert, dar cu promisiunea unui viitor mai frumos. Recomand cu căldură Dublă identitate!

dublă identitate

Sursa – Pixabay

You may also like...

31 Responses

 1. Adriana Ivan spune:

  Cât de curioasă m-ai făcut! Neapărat trebuie să mi-o cumpăr.

 2. anasylvi spune:

  Am auzit despre aceasta carte, ai descris-o foarte bine. Tema gemenilor interpretata intr-un alt mod.

 3. Dana spune:

  Multumesc, Ana. O interpretare interesanta si profunda a acestei teme.

 4. florinakrisch spune:

  Pare foarte intriganta povestea celor 2 gemene, neaparat trebuie sa o citesc si eu. Multumesc pentru recomandare.

 5. Foarte frumoasa recenzia, pe masura cartii. Tare mi-a placut si mie cartea asta.

 6. Frumoasa prezentare, Dana! 🙂 Si eu am descoperit romanul asta cu aceeasi incantare. 🙂

 7. Beauty With Camy spune:

  Coperta deja ma atrage, dar si recenzia ta. ? ? Am sa o caut.

 8. Catalina spune:

  “Copii fără părinți se numesc orfani dar părinții fără copii cum se numesc?” Numai fraza asta îți da fiori. Nu sunt părinte dar nici nu vreau să-mi imaginez cum e sa nu știi unde e copilul tău…
  O recenzie clară, frumos expusă.
  Cred ca o sa o cumpăr și eu, sa aflu povestea acestor gemene ?
  Multumesc frumos.

 9. UniquebyMM M spune:

  Impresionantă poveste! Da, vreau să citesc această carte, și asta cât mai repede posibil.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 10. albusteluta spune:

  Brr… o carte care lasa multe semne de intrebare. O prezentare frumoasa!

 11. Georgiana spune:

  Ce poveste! Chiar m-ai facut curioasa! Am pus cartea pe lista?

 12. Imi place cum ai povestit, dar nu stiu daca as avea curaj sa citesc o astfel de carte, pare mai degraba genul sotului.

 13. Ramona Gheorghe spune:

  Mi se pare o carte interesanta. Merita citita

 14. barbierucristina spune:

  Ce poveste interesanta. Sutn convinsa ca mi-ar placea si mie.

 15. lifestylebycata spune:

  Cat mi-a placut cartea asta! Tin minte cat de mult m-a framantat si pe mine.

 16. O carte care se află pe lista de lecturii viitoare de ceva vreme. So many books, so little time.. Mulțumesc pentru ispitire, dar și reamintire! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: