Blestemul mării
Fantasy

Blestemul mării – Shea Ernshaw

Blestemul mării – “Acest oraş, această mică aglomerare de case, magazine şi bărci care se agaţă de litoral, nu a scăpat niciodată de trecutul său – ceea ce s-a petrecut în urmă cu 200 de ani. Fantomele rămân. Uneori însă, trecutul este singurul lucru care menţine viu un loc.”

Deşi nu citesc foarte des fantasy, Blestemul mării mi-a atras atenţia, atât prin titlu, cât şi prin coperta misterios de frumoasă. M-a dus cu gândul la Visul îşi alege visătorul şi am ştiut că îmi va plăcea.

Ispăşirea păcatelor este lucru de durată. Oraşul rezistă, căci fără ispăşirea păcatelor, trecutul este uitat.

Sparrow este un mic orăşel în care nu se întâmplă mare lucru. Cel puţin nu la modul normal. În urmă cu 200 de ani, trei surori – Marguerite, Aurora şi  Hazel Swan sosesc pe insulă dând peste cap viaţa bucolică a localnicilor. Cele trei surori sunt de o frumuseţe aparte, lucru care le aduce osânda. Faptul că frumuseţea lor atrăgea atenţia tuturor bărbaţilor, implicit gelozia femeilor, este pus pe seama vrăjitoriei. Iar pedeapsa pentru asta este moartea. La începutul verii cele trei surori sunt înecate. Cu pietre legate de picioare şi îmbrăcate în rochii albe. După ce vieţile le-au fost curmate cu cruzime, surorile se întorc an după an, din adâncul oceanului, să se răzbune. Ele pun stâpânire pe trupurile fetelor de pe insulă, pentru a atrage băieţii şi a le fura sufletele. 

Născute în aceeaşi zi. Plecate spre veşnicie în aceeaşi zi.

Personajul principal al cărţii Blestemul mării, este Penny. O fată singuratică care trăieşte împreună cu mama sa şi care are capacitatea de a le  vedea pe cele trei surori întrupate în fetele de pe insulă. Deşi stă deoparte pe perioada în care sezonul Swan începe, odată cu sosirea lui Bo pe insulă, acest lucru se schimbă. Penny trebuie să îl protejeze. Între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste ireală, fragilă. O poveste în care iubirea luptă să învingă ura, sute de ani de blestem, moartea. Va mântui iubirea şi va aduce liniştea sufletelor celor trei surori Swan?

Blestemul mării – “Odată ce ai cunoscut moartea, viaţa nu mai e la fel.”

Blestemul mării este aidoma unui basm, despre o domniţă şi un prinţ care luptă împotriva răului pentru a trăi fericţi până la adânci bătrâneţi.  Dacă vor reuşi, trebuie să descoperiţi. O poveste despre o dragoste fantastică şi reală în acelaşi timp. Mister şi suspans. Viaţă şi moarte. Şi oceanul, stăpânul tuturor – călău şi izbăvitor. Am fost acaparată şi fermecată de acţiune, asemenea bărbaţilor din Sparrow de frumuseţea surorilor Swan. Am fost revoltată de moartea acestora. Am sperat ca ele să-și găsească, după sute de ani de zbucium, liniştea. Magia şi realitatea se împletesc captivant într-o poveste care ne prinde în mrejele sale şi pe care o recomand cu drag.

Blestemul mării
Sursa – Pixabay

15 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: