2019 -Retrospectiva literară

2019
Pixabay

2019 a fost un an minunat, din punct de vedere literar. Şi pentru că la începutul fiecărui an ne uităm înapoi cu bucurie, nostalgie, introspecţie, pentru a vedea cum am evoluat în anul care tocmai a plecat, am aruncat şi eu o privire în ceea ce am făcut în aproape primul meu an de blogger aspirant. M-am luat de moţ, cât încă îl am şi am întocmit un top 5 al celor mai vizualizate articole.

flashback-674192_960_720

Pixabay

Clasamentul celor mai vizualizate articole este unul care m-a surprins puțin, pentru început.  Dar analizând situația mai bine, nu am rămas surprinsă mult timp – lucru pe care l-am deprins în 2019 și pe care îl adaug la evoluția mea personală. Ținând cont de preferințele mele și de cărțile de pe podium, chiar am empatizat tare bine. Lucru care mă bucură mult! Nu pot trece mai departe fără a spune că în 2019 am citit doar cărţi extraordinare pe care le-am adăugat în bibliotecă cu drag şi cu mândrie. Mie mi-ar fi tare greu să fac un clasament. Nu am avut nicio dezamăgire literară şi sper ca noul an să fie la fel. Deci… :))))

drums-2599508_960_720

                           Pixabay

2019- un an plin de lecuri memorabile.

Locul 5 – Privighetoarea – Kristin Hannah. O carte impresionantă, o poveste plină de emoţie, care răscoleşte şi marchează.

Locul 4 – Iubire amară – Elena Ferrante.  Cartea asta mi-a dat de furcă. Intens şi izbitor scrisă, nu are cum să îşi lase amprenta.

Locul 3- Din altă viaţă, jurnal de copil – Marius Albert Neguţ. O bucurie să citești această carte! Emoție, nostalgie, bună dispoziție.

Locul 2 – Nu ne vom despărți niciodată – Emiko Jean.  Dintre cele mai emoționante thrillere psihologice   pe care le-am citit. Același impact, chiar dacă e ceva timp de când l-am citit.

Locul 1 – Tu-Karoline Kepnes. Oh, da! Cel mai brut thriller psihologic citit în 2019. Deși este genul meu preferat și am citit multe thrillerele bune, TU a reușit să mă șocheze. Nebun de bun!

Well… Pe măsură ce am scris articolul mi-am dat seama că lecturile de podium au fost și pentru mine unele cu impact. Povești care nu m-au lăsat indiferentă și din care am extras o mulțime de emoții, de revelații. Mă bucur că și vouă v-au plăcut și vă mulțumesc că mi-ați fost alături în acest aproape prim an de blogging, an în care am descoperit oameni minunați și cărți asemenea!

Pentru 2020, vă doresc tot ce îmi doresc și mie! Să fim sănătoși și voioși ! La mulți ani!!!

You may also like...

15 Responses

 1. Un an nou cu lecturi cel putin la fel de frumoase! 😀

 2. Dana spune:

  Mulțumesc, Marius! Lecturi frumoase și ție!

 3. anasylvi spune:

  Frumoase lecturile, Ferrante imi place si mie mult, iar Marius Albert Negut este si el pe lista celor pe care am in plan sa ii citesc. 🙂 Felicitari si la cat mai multe carti faine citite si recomandate! <3

 4. Un an nou fericit, așa cum ți-l dorești, cu multe lecturi frumoase! Din lista asta, am citit doar cartea lui Marius Albert Neguț și mi-a plăcut tare mult.

 5. Dana spune:

  Mulțumesc, asemenea și vouă! ?

 6. Diana spune:

  Ai avut lecturi interesante în 2019, fie ca 2020 să fie plin de cărți bune!

 7. andreea spune:

  Iti doresc mult succes în anul acesta și la cât mai multe lecturi

 8. Adriana Ivan spune:

  La mulți ani! Îți doresc un an cât mai bun! Nu ne vom despărți niciodată mi-a plăcut și mie mult.

 9. portiadecitit spune:

  Privighetoarea si Nu ne vom desparti niciodata sunt singurele pe care nu le-am citit. Un an nou minunat sa ai!

 10. Un an nou minunat, Dana! Și voi pune pe listă cele 5 cărți menționate, iar cartea de pe locul 1 o voi citi prima ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: