Nebună
Thriller

Nebună – Chloe Esposito

Nebună : “Înainte de a merge mai departe, ar trebui să știți ceva: inima mea nu se află la locul ei normal…Sunt inversă: o aberație a naturii. Șapte miliarde de oameni de pe planeta asta au inima în partea stângă. Inima mea e în partea dreaptă. Nu credeți că ăsta e un semn?”

În Nebună, Alvina ne avertizează de la bun început că nu este tocmai cel mai normal om, imaginea de sine fiind foarte distorsionată, dar nici prin cap nu mi-a trecut că voi da peste cea mai nebună protagonistă întâlnită până în prezent. Tipa e țicnită rău! Pe alocuri, prin prisma umorului negru folosit în narare, am putea spune că este o rebelă. Din păcate este mai mult de atât. Crescută în umbra surorii gemene, Elizabeth, cea din urmă fiind evident favorita mamei, Alvina dezvoltă o percepție de sine negativă, distructivă. Mereu în comparație cu sora sa, pe parcurs se pierde.

“Inima surorii mele e la locul potrivit. Elizabeth e pefectă, de la un cap la altul. Eu sunt imaginea în oglindă a surorii mele, partea ei întunecată, umbra ei. Ea e normală, eu sunt anormală…Eu sunt sora sinistră. Beth e un înger, și atunci eu ce sunt? Țineți-vă ideea…”

Țineți-vă ideea și cumpătul. Nu este ușor să o descoperi pe Alvina. De fapt, odată cu noi, se descoperă pe sine însăși. La modul nevoalat, brutal, dur. Reîntâlnirea cu sora sa, duce la o serie de întâmplări care o pun pe Alvina față în față cu ea însăși. Cum va gestiona aceasta tot ce îi este servit fără preaviz sau menajamente, rămâne să descoperiți.

Cum spuneam, Alvina este un personaj care pe mine m-a șocat puțin. Dar, Nebună nu este o carte obișnuită. Nu e genul de thriller care îmbracă totul în mister și ne lasă să ne batem capul.  Nebună ni le șervește pe toate direct, fără loc de interpretări și întrebări. Alvina este un personaj complet dat peste cap, derutat, lipsit de sentimente normale, trăind haotic, fără scop, și fără a avea habar despre ce va face cu viața sa.

“Eu am venit aici dintr-un motiv anume, știu sigur asta. Doar că încă nu știu care este acesta.”

Cu toate că unele aspecte le-am găsit un pic șocante, Nebună nefiind un thriller psihologic tipic, povestea este una captivantă, alertă, interesantă. Cum cartea este prima  din trilogia Nebună, Rea, Periculoasă, nu pot să nu mă întreb la ce nivel își va duce Alvina nebunia și lupta pe care tocmai a început-o. Cred că nu pot să nu aflu!!!

“Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te naști și ziua în care afli de ce ai venit pe lume.”

Mulțumesc Cătălina Coman pentru recomandare și pentru carte!

46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: