trandafirii de mai
Thriller

Trandafirii de mai-Dot Hutchison

“O cheamă Darla Jean Carmichael, și a fost prima pentru mine. Dar, pe atunci,încă nu știai asta. Ceea ce știi, în ziua frumoasă de primăvară, e că și Dumnezeu s-a întrecut pe sine când a creat-o atât de minunată… Acum Darla Jean e moartă. Nu ai știut că va fi prima pentru tine. Și, deși încă n-o știi, cu siguranță nu va fi nici ultima.”

Trandafirii de mai, continuarea romanului bestseller Grădina cu fluturi nu se dezminte. Încă de la început, se face auzită vocea răului. Dacă izbăvirea a venit pentru fetele care au supraviețuit exploziei din grădină, pentru altele, la câteva luni distanță, moartea vine sub formă de pedeapsă sau salvare – în biserică, înconjurate de flori, eliberate de păcat sau de ispită. Criminalul este unul la fel de odios și bolnav precum grădinarul.

Trandafirii de mai  – o poveste cutremurătoare

trandafirii de mai
trandafirii de mai

Două tinere de optsprezece ani îl privesc. Una dintre ele mimează un zâmbet pe vârful buzelor. Cealaltă îi zâmbește, mai mult un rânjet.

Privind în urmă la fetele din grădină, fiecare fac față traumei îngrozitoare diferit. Cele care au curajul să spere la o viață normală, fac terapie și se luptă din greu să se adapteze vieții de afară. Altele se sinucid. Inara, cea mai curajoasă dintre ele, la fel cum a fost și în grădină, și-a reluat, împreună cu Bliss viața de dinainte – același apartament, același loc de muncă, încercând, în felul lor să ducă o viață aproximativ normală. Ele sunt susținute în continuare de  către agenții Brandon Eddison, Victor Hanoverian și Mercedes Ramirez, care le ajută să se reintegreze și, care devin o familie pentru ele. Ce rol joacă ele în povestea de față, rămâne să aflați.

Cumva, în timp ce fotografiez, lumea nu mi se mai pare așa de înspăimântătoare. E dincolo de lentilă, la o oarecare distanță de mine. Fac poze mai ales pentru Chavi, ca să vadă și ea lucrurile pe care le privesc eu.

Sora Priyei Sravasti, Chavi este una dintre victimele noului criminal în serie care apare in trandafirii de mai. La fel ca și celelalte victime, este găsită cu gâtul tăiat, acoperită de flori în biserică, chiar de către Priya. Evenimentul o marchează foarte tare, ajungând să ducă aceeași luptă ca și fetele din grădină. Bulimia pune stăpânire pe ea, la fel ca și coșmarurile, atacurile de panică. Colac peste pupăză, tatăl său nu face față situației și cedează. O are pe mama sa alături, în lupta crâncenă pe care trebuie să o poarte, o femeie foarte puternică, cumva ireal de tare având în vedere oroarea prin care au trecut. Aceasta are un serviciu care le face să se mute constant. Dar asta nu împiedică criminalul să fie mereu pe urmele Pryiei. Primește pe rând aceleași flori care, de-a lungul timpului, au fost găsite lângă cadavrele fetelor. Acest lucru ar scoate pe oricine din minți. Însă, Priya rămâne surprinzător de stăpână pe sine. Și în cazul ei, agenții FBI sunt prezenți, ca niște îngeri păzitori. O relație emoționantă și înduioșătoare s-a creat între Priya și agentul Brandon Eddison. Acesta veghează asupra ei cu o implicare deosebită. Cu toate acestea, cu fiecare nouă floare primită, ucigașul este tot mai aproape de Pryia. Indiferent cât de des s-ar muta, indiferent unde s-ar muta. Obesesia acestuia pentru ea este evidentă. Ce motive are? Va reuși oare ca ultimul buchet de flori pe care îl va primi să îi aducă Pryiei sfârșitul? 

Ne-ai pedepsit pe toate de-a lungul anilor, pentru păcatele ei imaginare.Atâtea vieți ai distrus.

Trandafirii de mai este o poveste răvășitoare, încărcată de trăiri puternice, amestecate. Drama Pryiei, o copilă abia la început de drum, este de-a dreptul covârșitoare . Lupta pentru a nu ceda, pentru a se reintegra, pentru a face față vieții de după o asemenea pierdere și traumă, este impresionantă. Susținerea și implicarea polițiștilor pentru a o ajuta să își continue viață-admirabilă.

Trandafirii de mai este o carte plină de emoție, o lecție de viață, poate chiar un impuls în a fi mai mulțumiți de viețile noastre, mai atenți și buni cu cei din jur. Pentru că nu știm ce război poartă fiecare dintre ei, dintre noi.

În mod ciudat mă gândesc la acei trandafiri. Ai adus atât de mulți, ți-ai umplut mașina cu ei. Mi-ai fi ridicat un altar de trandafiri în biserică.

trandafirii de mai
Pixabay

62 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: