Verity
Thriller

Verity – Colleen Hoover

“Singura întrebare care rămâne este: care adevăr a fost manipulat, de fapt”?

Verity este fără doar şi poate un thriller psihologic cu o acţiune originală şi foarte captivantă. Atât de bine construită, încât am avut impresia că sunt acolo, cu personajele, fiind foarte conectată cu acţiunea pe parcursul lecturii. Clar e că nu am putut-o lăsa din mână până nu am aflat care este adevărul. Dacă l-am aflat sau nu? Sau care este el?

Lowen este o tânără scriitoare aflată la un moment de răscruce în viaţa sa. Un moment în care ar avea mare nevoie de bani. Întâmplare sau nu,  într-o conjunctură un pic ciudată, soluţia la problemele sale vine în persoana lui Jeremy, un necunoscut întâlnit în timp ce mergea la un interviu. Nu mică i-a fost mirarea să dea peste Jeremy acolo. Acesta îi propune să semneze un contract prin care să continue seria începută de soţia sa, Verity, o autoare de succes, care în urma unui accident se află în incapacitatea de a o duce la sfârşit. Fiind vorba de o sumă destul de mare, care ar ajuta-o, nu poate refuza oferta. Pentru a duce la duce la îndeplinire sarcina asumată, Lowen trebuie să se documenteze, astfel încât acceptă să îşi petreacă câteva zile în casa lui Jeremy pentru a căuta printre notiţele lui Verity. Până aici, nimic bizar.

Verity – o poveste năucitoare şi terifiantă.

Povestea familiei Crawford este una tulburătoare, încărcată de dramă. La interval de câteva luni, fiicele lor gemene mor, iar Verity suferă un accident de maşină care o lasă în stare vegetativă. Jeremy are grijă de ea şi de fiul lor de 5 ani. Lowen este impresionată de poveste, admirându-l tot mai mult pe Jeremy pentru puterea şi dedicarea de care dă dovadă. Totodată, unele dezvăluiri de-a dreptul înficoşătoare şi teribile despre Verity, ies la suprafaţă când Lowen dă peste un maunuscris care conţine autobiografia acesteia. Ceea ce descoperă citind-o, este înfiorător. Descoperim o Verity obsedată de soţul său. O iubire bolnavă care o face să fie geloasă pe propriii copii, de care încearcă să scape încă din perioada sarcinii. Nu are niciun sentiment matern şi nici disponibilitatea de a împărţi dragostea lui Jeremy cu ei. Lowen devine cu atât mai îngrozită cu cât îşi dă seama că aceasta ar fi putut să îşi ducă planul de a scăpa de fete, la îndeplinire, câţiva ani mai târziu. Plus că, pe timpul şederii în casa lor, are tot timpul senzaţia că Verity s-ar preface, mai multe întâmplări bizare punând-o în gardă. Citind mauscrisul şi ştiind de ce ar fi în stare, oscilează între a bănui că aceasta este , de fapt pe deplin capabilă de a se mişca şi tendinţa de a crede că este paranoică, ţinând cont de trecutul său traumatizant. Pe măsură ce o descoperă tot mai mult pe Verity, lui  Lowen începe să îi fie frică, atât pentru viaţa sa, cât şi pentru cea a lui Jeremy şi a băieţelului. Nu îi spune acestuia nimic despre ce a descoperit despre soţia sa, ce om odios  este ,dar încearcă să îl avertizeze în privinţa faptului că se preface. În acelaşi timp, cei doi se apropie tot mai mult, lucru care o face pe Lowen să fie tot mai înverşunată în a o deconspira  pe Verity.

Care este adevărul despre Verity şi cine îl deţine de fapt? Este adevărul, adevăr? Cum se va lămuri Lowen şi ce va descoperi până la capăt? Trebuie neapărat să descoperiţi! Suspansul, răsturnările geniale de situaţie, acţiunea mai mult decât interesantă şi captivantă fac din această carte o lectură alertă, pe parcursul căreia avem mereu tendinţa de a ne uita peste umăr, de a fi atenţi la orice zgomot, indiciu, de a nu crede pe nimeni, nici pe noi înşine, la fel ca protagonista. Un thriller excepţional care nu trebuie ratat.

55 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: