Verity – Colleen Hoover

Verity
Verity

“Singura întrebare care rămâne este: care adevăr a fost manipulat, de fapt”?

Verity este fără doar şi poate un thriller psihologic cu o acţiune originală şi foarte captivantă. Atât de bine construită, încât am avut impresia că sunt acolo, cu personajele, fiind foarte conectată cu acţiunea pe parcursul lecturii. Clar e că nu am putut-o lăsa din mână până nu am aflat care este adevărul. Dacă l-am aflat sau nu? Sau care este el?

Lowen este o tânără scriitoare aflată la un moment de răscruce în viaţa sa. Un moment în care ar avea mare nevoie de bani. Întâmplare sau nu,  într-o conjunctură un pic ciudată, soluţia la problemele sale vine în persoana lui Jeremy, un necunoscut întâlnit în timp ce mergea la un interviu. Nu mică i-a fost mirarea să dea peste Jeremy acolo. Acesta îi propune să semneze un contract prin care să continue seria începută de soţia sa, Verity, o autoare de succes, care în urma unui accident se află în incapacitatea de a o duce la sfârşit. Fiind vorba de o sumă destul de mare, care ar ajuta-o, nu poate refuza oferta. Pentru a duce la duce la îndeplinire sarcina asumată, Lowen trebuie să se documenteze, astfel încât acceptă să îşi petreacă câteva zile în casa lui Jeremy pentru a căuta printre notiţele lui Verity. Până aici, nimic bizar.

Verity – o poveste năucitoare şi terifiantă.

Povestea familiei Crawford este una tulburătoare, încărcată de dramă. La interval de câteva luni, fiicele lor gemene mor, iar Verity suferă un accident de maşină care o lasă în stare vegetativă. Jeremy are grijă de ea şi de fiul lor de 5 ani. Lowen este impresionată de poveste, admirându-l tot mai mult pe Jeremy pentru puterea şi dedicarea de care dă dovadă. Totodată, unele dezvăluiri de-a dreptul înficoşătoare şi teribile despre Verity, ies la suprafaţă când Lowen dă peste un maunuscris care conţine autobiografia acesteia. Ceea ce descoperă citind-o, este înfiorător. Descoperim o Verity obsedată de soţul său. O iubire bolnavă care o face să fie geloasă pe propriii copii, de care încearcă să scape încă din perioada sarcinii. Nu are niciun sentiment matern şi nici disponibilitatea de a împărţi dragostea lui Jeremy cu ei. Lowen devine cu atât mai îngrozită cu cât îşi dă seama că aceasta ar fi putut să îşi ducă planul de a scăpa de fete, la îndeplinire, câţiva ani mai târziu. Plus că, pe timpul şederii în casa lor, are tot timpul senzaţia că Verity s-ar preface, mai multe întâmplări bizare punând-o în gardă. Citind mauscrisul şi ştiind de ce ar fi în stare, oscilează între a bănui că aceasta este , de fapt pe deplin capabilă de a se mişca şi tendinţa de a crede că este paranoică, ţinând cont de trecutul său traumatizant. Pe măsură ce o descoperă tot mai mult pe Verity, lui  Lowen începe să îi fie frică, atât pentru viaţa sa, cât şi pentru cea a lui Jeremy şi a băieţelului. Nu îi spune acestuia nimic despre ce a descoperit despre soţia sa, ce om odios  este ,dar încearcă să îl avertizeze în privinţa faptului că se preface. În acelaşi timp, cei doi se apropie tot mai mult, lucru care o face pe Lowen să fie tot mai înverşunată în a o deconspira  pe Verity.

Care este adevărul despre Verity şi cine îl deţine de fapt? Este adevărul, adevăr? Cum se va lămuri Lowen şi ce va descoperi până la capăt? Trebuie neapărat să descoperiţi! Suspansul, răsturnările geniale de situaţie, acţiunea mai mult decât interesantă şi captivantă fac din această carte o lectură alertă, pe parcursul căreia avem mereu tendinţa de a ne uita peste umăr, de a fi atenţi la orice zgomot, indiciu, de a nu crede pe nimeni, nici pe noi înşine, la fel ca protagonista. Un thriller excepţional care nu trebuie ratat.

You may also like...

55 Responses

 1. O, eu am citit un roman al autoarei si am ramas cu convingerea ca scrie numai romane de dragoste, foarte bune, dar sentimentale. E o totala surpriza subiectul cartii acesteia. Multumesc pentru minunata recomandare, Dana! 🙂

  • Dana spune:

   E a doua întâlnire cu ea, am înțeles că se învârte mai mult în zona romance. Dacă scrie și romance la fel de bine ca thriller, cred că o să mai citesc cărțile sale. Oricum, cartea e buna, o recomand!

 2. Adriana Ivan spune:

  Neapărat o voi citi și eu. Pare super!

 3. Dana spune:

  Chiar e super, trebuie citită!

 4. Pe mine m-ai prins de la „thriller psihologic”. Nu am citit nicio carte a autoarei, nu stiu de ce aveam impresia ca nu ar fi pe gustul meu, dar tu chiar m-ai pus pe ganduri cu recenzia asta.

 5. Larisa M spune:

  Am luat-o și eu de curând și trebuie să mă apuc să o citesc. Frumoasă recenzia ta!

 6. Pare foarte interesanta!

 7. Oana Alexandru spune:

  Foarte interesant subiectul, multumim pentru recenzie.

 8. Ce recenzie frumoasă! ❤

  Astăzi dau o comandă de cărți și pe aceasta o iau sigur. M-ai făcut tare curioasă pentru că ai zis că părea că ești acolo, în carte.
  Iubesc astfel de cărți.
  Iubesc să citesc și o să îmi fac un mic program pentru asta. Am fost cam ocupată în ultima perioadă și chiar îmi e dor, nu îmi stă în fire să nu citesc zilnic.

  ? Te îmbrățișez! ?

 9. elenadogarumarchelov1 spune:

  Nu am citit nimic din palmaresul autorului, dar voi tine cont de recomandarea ta.

 10. Gata! M-ai convins să adaug această carte pe lista mea.

 11. Andraxela spune:

  Daca ar fi sa aleg un gen preferat de lecturi, acela ar fi thriller! Mi se pare extrem de captivanta aceasta carte, e un must-read!

 12. Diana Timofte spune:

  M-a cucerit descrierea ta si imi doresc sa citesc si eu cartea ! Imi plac acest gen de lecturi !

 13. Am impresia ca am mai citit ceva de aceasta autoare. Oricum, m-ai convins cu recenzia ta si mi-o voi cumpara si eu!

 14. Știam. Ca tipa scrie carti de dragoste, ya, dar vad ca acest titlu face parte din genul meu preferat

 15. Oprea Carmen spune:

  interesant subiect dar nu ma dau in vant dupa thriller, prefer ceva dragut sa mai uit de chestii grele!

 16. duduiamagda spune:

  M-ai câștigat încă de când am citit “thriller psihologic”. Sunt o mare fană a acestui gen.

 17. Beauty With Camy spune:

  Cu siguranță nu trebuie sa il ratez și eu. Minunata este recomandarea. ? ?

 18. mihaelanistor spune:

  Chiar aveam nevoie de o recomandare de un thriller, imi plac tot mai mult.

 19. Plina de suspans cartea. Am ramas in suspans si doar din acest articol! pfiuu…

 20. ellafairytale spune:

  Am descoperit-o pe Collen Hoover de curand si mi-a placut mult stilul ei, de aceea sper sa ajung sa citesc si aceasta carte.

 21. Aly spune:

  Pare interesanta povestea dar eu sunt mai pe genul carti romantice. Ma uit la thrillere cu ochii pe jumatate deschisi :)). Multumim frumos pentru recomandare si o sa mai caut recomandari de carti la tine, sigur o sa gasesc ceva pe placul meu.

 22. Simona spune:

  Am citit si eu aceasta carte mai demult. A fost interesanta si total diferita de orice altceva. O recomand!

 23. UniquebyMM M spune:

  Nu sunt chiar o fana a genului dar m-ar tenta cartea aceasta.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 24. portiadecitit spune:

  Vai, cat de tare mi-o doresc si eu! Neaparat trebuie sa o citesc.

 25. albusteluta spune:

  Multumim pentru prezentare. Pare o carte foarte captivanta si plina de actiune.

 26. denisasilaghi spune:

  Imi place mult recenzia ta! Chiar pare o lectura captivanta.

 27. Laura spune:

  Hmmm! Mă faci să o citesc și eu!

 28. Imi plac povestile de acest gen si chiar imi doresc sa pun si eu mana pe o astfel de carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: