Fetele din Idlewild – Simone St. James

Fetele din Idlewild
Fetele din Idlewild

În brațele lui Mary, copilul se mișcă somnoros. Fiona clipi. Mary dispăru în umbra copacilor. Apoi nu mai rămase decât câmpul măturat de vânt, cerul plumburiu, de iarnă, răsuflarea rece a crivățului. Și liniștea.

Fetele din Idlewild este o poveste absolut captivantă, tulburătoare. O poveste încărcată de mister, o paralelă între timpuri și universuri. Drama copilelor condamnate la Idlewild, un internat în care ajung “fetele problemă”,  este completată de mister și groază, de poveștile zguduitoare ale tinerelor trimise aici de către propriile familii pentru a spăși păcate de care nu sunt vinovate. Ele nu sunt vegheate doar de către personalul internatului, ci și de Mary Hand, cea care le aduce la suprafață cele mai mari frici și traume în momentul în care își face simțită prezența.

Mary Hand era o fată care-i moartă și-ngropată

Prietenă ar vrea să-ți fie, las-o afară pe vecie.

Vermont 1950. Între patru dintre fetele de la Idlewild ia naștere o prietenie puternică, absolută care transcede timpul și care le face să trăiască mai ușor  cu traumele și tristețea, cu atmosfera sumbră, deprimantă, și de-a dreptul înspăimântătoare de la internat.

Katie– este adusă la Idlewild de către părinții săi care o consideră o rușine. Fusese violată, iar aceștia s-au descotorosit de ea cu dezgust și nepăsare. Este o fată de o frumusețe întunecată, dură, neînfricată, chiar agresivă.Dominantă și de un autocontrol impresionant, se impune ușor în fața celorlalte fete din internat.

Roberta –  sportiva grupului, o fată tristă și retrasă, care evadează din durere prin sport. Asistă la tentativa de suicid a unchiului său, lucru care o zdruncină psihic. Stigmatul unei traume psihice îi determină pe părinții acesteia să o aducă la Idlewild.

CeCe – Cecilia este unul dintre copiii nelegitimi ai unui bancher înstărit. Mama sa, menajeră, nu a dorit-o niciodată, încercând chiar să îi curme viața. Trauma vieții de bastard și cea de a avea un dușman în loc de mamă o destabilizează psihic . Este adusă la Idlewild de către tatăl său.

Sonia – sub aparența fragilității, gata oricând să de frângă este, de fapt, o învingătoare. Ascunde trauma de a fi suportat ororile lagărului de la Ravensbruck sub masca durității. Reușeste să scape din lagăr o dată cu eliberarea acestuia de către ruși, ajunge în America, ulterior la Idlewild.

Vermont 2014. Fiona- fiica unui jurnalist de renume, trăiește cu durerea de a-și fi pierdut sora. Aceasta a fost ucisă cu 20 de ani în urmă,  găsită fără viață pe terenul abandonat unde, cu ani în urmă fusese curtea internatului Idlewild. Deși ucigașul este condamnat, Fiona nu își poate găsi liniștea, trăind cu bănuiala că ceva este în neregulă cu cazul surorii sale. Când aceasta află că internatul urmează să fie renovat de către o persoană care vrea să rămână anonimă, decide să scrie un articol despre acest lucru. Un articol complet diferit de tot ceea ce scrisese până atunci. O dată cu începerea documentării pentru articol,  descoperă lucruri șocante, înfricoșătoare. Secrete de mult îngropate ies la suprafață. Atât despre ceea ce s-a întâmplat la internat în 1950, cât și despre sora sa. În tot acest timp, Mary Hand și alte suflete rătăcite, își caută liniștea și izbăvirea.

Fetele din Idlewild m-a ținut cu sufletul la gură! O intrigă genială, bine scrisă, complexă. Acțiune, mister, paranormal, un deznodământ fulgerător – cartea perfectă. O poveste emoționantă, o incursiune dureroasă prin vieți frânte,  lupte cu traume și dureri. Dar și  povestea unor învingătoare.

Nu era pregătită. Chiar nu era. Și, într-un moment de limpezime pură, întunecată, înțelese că totul era în zadar. Mereu știuse că monștrii erau adevărați. Și că erau aici.

You may also like...

44 Responses

 1. O aduc mai în față la citit, clar! Tare bine sună recenzia ta, sunt sigură că o să-mi placă și cartea.

 2. razvan99xp spune:

  Povestea pare foarte misto! 🙂

 3. Super recenzie! 🙂 Ador romanele din colectia Passport a editurii Herg Benet! Parca sunt selectate sa fie toate exceptionale. 🙂

 4. elenadogarumarchelov1 spune:

  Interesanta cartea. O trec pe lista de lecturi ❤️

 5. oanaroman91 spune:

  Wow, pur și simplu m-ai convins să caut cartea asta si să o citesc. Întotdeauna sunt în căutare de romane thriller și cărți de mister noi, care să ma impresioneze. Și subiectul acesteia prezentate de tine este prea bun pentru a nu trece cartea pe listă. Felicitări pentru recenzie!

 6. Miss Bear spune:

  Spre rusinea mea, cred ca nu am citit nicio carte de la acest autor. Imi plac romanele politisite, despre morti suspecte. Am citit cateva carti de genul si cred ca mi ar placea si aceasta.

 7. ralu990 spune:

  Ce poveste captivantă! Cu siguranță am să o caut cat de curând. Multumesc pentru recenzie

 8. copperattitude spune:

  Nu cunosc acest titlu, dar felul cum ai prezentat cartea cred ca a avut ritm accelerat care nu ti-a dat voie sa o lasi din mana!

 9. gratielavlad spune:

  Pare foarte interesant subiectul… Și ușor psihologic. Îmi place

 10. Pana sa imi spui de intamplarile din prezent zau ca nu mi se parea cine stie ce. Dar cu descoperiri si mistere, cartea mi se pare interesanta.

 11. portiadecitit spune:

  Tare mult mi-a placut si mie cartea. Pur si simplu e minunata.

 12. anasylvi spune:

  O carte care cred ca mi-ar placea si mie. M-a convins mai ales modul in care ai descris personajele si latura de mister a povestii. 🙂

 13. Ce mult mi-a plăcut recenzia ta! Pare o carte foarte interesantă!

 14. Georgiana Sabina spune:

  Imi plac multe din cartile de genul, chiar am multe romane politiste.

 15. Eni Kovacs spune:

  Nu am citit cartea, dar după descriere mie îmi pare interesantă.

 16. Este foarte bună recenzia ta, m-a determinat să caut această carte, să o citesc și eu.

 17. cristina0399 spune:

  Pare a fi genul meu de carte pe care as citi-o eu. O voi cauta.

 18. albusteluta spune:

  Oh, n-am mai citit de ceva vreme de la Herg Benet. E timpul sa mai ma uit ce titluri faine au aparut!

 19. Adriana Ivan spune:

  Abia aștept să o citesc și eu. Trebuie să îi fac urgent loc pe noptieră.

 20. Ramona Gheorghe spune:

  Mi se pare o carte fix pe placul meu. Chiar m-ai convins s-o citesc

 21. Dragele fete! 🙁
  Pare o poveste care chiar este pe plăcut meu, îmi plac mult cele cate te țin în suspans până la sfârșit.
  O pun pe listă și pe aceasta.

 1. 7 iulie 2020

  […] alt thriller ales după o pauză destul de lungă de la gen, a fost Prin ochii ei. Poate nu a fost o idee bună […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: