Surorile din oglindă -Naomi Cyprus

Surorile din oglindă
Surorile din oglindă

Există o poveste ciudată despre o pereche de tawami care s-au întâlnit în carne şi oase într-o noapte luminată de lună. Şi-au dat seama că, în ciuda lumilor foarte diferite, amândoi trăiseră acea poveste, amândoi trecuseră prin aceeaşi bucurie şi durere.

Din când în când, pentru a evada în lumi magice, cu personaje fantastice, aleg o poveste fantasy. De data asta, m-am oprit la Surorile din oglindă. Le cunoaştem pe Nalah şi Halan, două fete de vârste apropiate, din lumi paralele. Nalah este o fetiţă de rând din New Hadar, fiica unui sticlar, înzestrată cu puteri magice pe care, însă, nu are voie să le folosească. Magia este strict interzisă în oraş.

Halan –  viitoarea regină a Regatului Magiei, un ţinut  magic prin excelenţă,  este lipsită de orice putere, lucru nu tocmai bun pentru moştenitoarea unui regat în care magia este lege, lucru  frustrant atât pentru regele Tam, cât şi pe Halan.

Detesta când oamenii vorbeau despre ea de parcă era un pisoi neajutorat, doar pentru că îi lipsea puterea magică! Se ridică în picioare,cu obrajii arzând, cu vocea dură şi plină de emoţie. Nu sunt… un nimeni! Am minte, mamă, pot să îmi port singură de grijă. Nu sunt defectă!

Niciuna nu ştie despre existenţa celeilalte sau despre existenţa vreunei alte lumi până la momentul în care Halan, la propunerea unui vechi prieten de familie, Tam, pornind de  la un ciob, construieşte Oglinda Transcendentă. Mânată de dorinţa de a crea ceva măreţ, nici nu bănuieşte ce urmări va avea acest lucru, care este scopul ei, ce descoperiri va face.

Totul a început cu un ciob de sticlă şi o provocare. Nu aveam de unde să ştiu că nu voi face doar o oglindă. Am ajutat la crearea unui alt lucru. Ceva mai bun.

Din momentul în care Tam, împreună cu tatăl lui Halan dispar prin oglindă, aceasta începe să caute soluţii pentru a-şi salva  tatăl de cel care este  un Tam complet diferit de cel pe care Halan îl ştia din copilărie. Printre tratatele de magie ale strămoşilor săi, găseşte formula care o va ajuta să păşească prin oglinda transcendentă, într-o nouă lume. O lume în care îşi va descoperi tawami  – geamănul, în Halan – prinţesa Regatului Magiei. Descoperă că sunt identice fizic. Cum este posibil acest lucru? Cum e posibil ca între mamele lor să fie o asemănare izbitoare? Şi, de ce regele Tam este identic cu Tam-prietenul familiei lui Nalah? Cine sunt părinţii lor cu adevărat? Care este legătura dintre cele două, de ce se simt atât de conectate, când între ele stă o lume? De ce Tam a dorit ca cele două să se cunoască folosindu-se de puterile lui Halan şi ale oglinzii?

Dintre toate lucrurile ciudate care se întâmplaseră de când Nalah sosise în Regatul Magilor, acesta era de departe cel mai ciudat.

Surorile din oglindă este o poveste captivantă, o luptă între lumi, între bine si rău, magie, mister, acțiune. Asemenea unui basm, ne poartă prin lumi nevăzute, ne pune imaginaţia la treabă, făcându-ne să ne întrebăm dacă lumea în care trăim, pe care o cunoaştem, este singura. Şi dacă, oglinzile de acasă ar putea deveni, deodată magice. :))

You may also like...

38 Responses

 1. O am de mult timp in wishlist, am tot ezitat. Acum sunt sigura ca mi-ar placea, asadar o sa o iau cat de curand. Multumesc pentru recomandare!

 2. Cat de tentant suna! 🙂 O inghesui in varful listei mele de dorinte! Merci de ideea de lectura fantastica, Dana! 😀

 3. anasylvi spune:

  Mi-a placut aceasta carte, e chiar o poveste interesanta si cu elemente originale! Foarte frumos ai vorbit despre ea. <3

 4. Laura spune:

  Si eu o vreau!!! Super recenzia. M-ai facut curioasă!???

 5. Dana spune:

  Multumesc!!! E interesanta!

 6. razvan99xp spune:

  O adaug si eu pe lista. Multumesc 🙂

 7. Cât de interesantă este cartea! ? Îmi plac mult poveștile cu mister, care te țin prins în poveste.
  Super recenzie! ❤?

 8. Adriana Ivan spune:

  Nu pot să cred că vorbești despre fantesy-uri :))
  Pare tare faină.

 9. Nu am mai citit de mult timp genul fantasy, dar pare chiar interesant și atractiv subiectul!

 10. Beauty With Camy spune:

  Pare o poveste captivanta. Ma bucur ca am aflat de ea. ?

 11. denisaaag spune:

  Luptele dintre bine si rau sunt subiecte care m-au captivat la o carte. Iar coperta e minunata, mi-a atras atentia dincolo de florile de langa

 12. Foarte interesanta carte, o sa o pun pe wishlist, multumesc!

 13. Ce fain! Imi plac cartile care pun imaginatia la treaba, multumesc de recomandare! 🙂

 14. ion anamaria spune:

  Din ce am citit in recenzia ta , intr-adevar este foarte captivanta povestea. NU am citit o pana acum, urmeaza .

 15. Iarăși ne-ai surprins cu o poveste captivantă. Mi-a plăcut așa de mult recenzia!

 16. lucruriprivitedejosinsus spune:

  Aceasta caret pare genul meu de lectura, asa ca mi-am notat-o 🙂

 17. albusteluta spune:

  N-am citit aceasat carte dar prezentarea ta m-a facut curioasa cu privire la evenimentele respective.

 18. Simona spune:

  Acest titlu este unul nou pentru mine! Parte o lectura interesanta. Imi place cum ai facut si poza in oglinda. ??

 19. Ramona Gheorghe spune:

  O am si eu pe lista si sper s-o citesc curand. Imi place recenzia

 20. portiadecitit spune:

  Suna interesant! Cred ca mi-ar placea.

 1. 10 iulie 2020

  […] că, din când în când mai cochetez cu stilul fantasy, Surorile din oglindă a fost alegerea mea. O poveste magică şi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: