Prin ochii ei
Thriller

Prin ochii ei – Sarah Pinborough

„Întrebări, întrebări, întrebări. Am impresia că de când au intrat David și Adele în viața mea, sunt asaltată de întrebări. Sunt ca buruienile în apă. Ori de câte ori cred că mă pot ridica la suprafață, alta se înfășoară pe picioarele mele și mă trage în adânc.”

Un alt thriller ales după o pauză destul de lungă de la gen, a fost Prin ochii ei. Poate nu a fost o idee bună să citesc thriller după thriller, pentru că la finalul acestuia m-a buşit râsul. :)) Deşi aveam ceva suspiciuni, acesta a fost unul spectaculos. Nu e tare greu de intuit, însă nu la capacitatea maximă. Oricum, reacţia mea asta a fost. Fără dar şi poate, povestea este foarte originală şi inteligent scrisă.

Intriga este una complexă şi captivantă, mai ales că  povestea iese un pic din sfera realităţii. Nu vă spun cum anume, trebuie să descoperiţi singuri. Aceasta tratează un altfel de triunghi amoros, unul inedit ca abordare. Personajele sunt unul mai complex ca altul, iar sănătatea psihică nu e punctul lor forte.

„Sigur că adevărata dragoste nu e niciodată simplă. Ştiu asta mai bine decât oricine. Şi totuşi, cred în ea, sincer cred, chiar şi după toate câte s-au întâmplat. Uneori adevărata dragoste are nevoie de o mână de ajutor.”

Pe acest principiu – la modul extrem şi bolnav, merge Adele. Ea este căsătorită cu David, de meserie psihiatru şi, în aparenţă, viaţa şi căsnicia lor sunt perfecte. Însă faptul că Adele nu are telefon mobil, bani pe mâna ei, şi că este controlată de către David, nu pare tocmai perfect. Dar, nici faptul că David  bea destul de mult, o cunoaşte pe Louise într-un bar pe care îl frecventează,  şi se îndrăgosteşte de ea, nu contribuie la  aparenţele unui cuplu pe culmile fericirii. Colac peste pupăză, cele două femei se împrietenesc. Accidental sau nu, cele două se întâlnesc, stau la o cafea şi decid să continue să se vadă. La fel şi David cu Louise. Ceea ce pleacă de la clasicul triunghi amoros, se transformă într-o poveste din ce în ce mai ciudată şi întortocheată. O descoperim pe Adele cea de atunci – internată într-un institut de boli psihice în urma traumei pierderii părinţilor într-un incendiu. Ea a fost salvată din ghearele flăcărilor de David, eroul său, iubirea vieţii sale. Ataşamentul faţă de el este unul nu tocmai sănătos, descoperind-o un personaj tare ciudat. Louise nimereşte în viaţa lor ca nuca în perete, fiind prinsă la mijloc într-o poveste ciudată, contradictorie.

“Să zicem că două persoane trec exact prin aceeași situație; cere-le mai târziu să-ți povestească întâmplarea și, cu toate că versiunile lor poate vor fi similare, deosebiri între ele vor exista întotdeauna. Adevărul e diferit pentru oameni diferiți.”

Deşi ideea poveştii pare destul de clişeică şi oarecum banală, nu este deloc aşa. Nici de departe. Prin ochii ei este thriller bine pus la punct care, fără doar şi poate, vă va uimi.

24 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: