Aripi frânte – Alina Cosma

Aripi frânte
Aripi frânte

“De ce s-ar sinucide Flavius, un tânăr medic cardiolog aflat la început de carieră, sclipitor de inteligent şi fără probleme financiare sau de sănătate?”Cât de pregătiţi suntem-oricare dintre noi-să aflăm totul despre cei dragi?

Aripi frânte este cartea pe care nu o mai poţi lăsa din mână. De mult nu mi s-a întâmplat acest lucru. Povestea este absolut captivantă, aşa că  nu te lasă să o abandonezi pentru mult timp. Mi-a plăcut foarte mult! O poveste sensibilă, personaje marcante, cu poveşti tulburătoare. O analiză a sistemului medical din România – un subiect sensibil şi foarte controversat, mai ales în această perioadă. Cartea atinge şi alte subiecte sensibile cum ar fi homosexualitatea, consumul de droguri, traficul de influenţă. Dar, de asemenea, o frumoasă poveste de dragoste, foarte bine dozată, în aşa fel încât să completeze frumos tabloul, raza de lumină dintr-un labirint. Pentru că personajele se află într-un labirint din care, aparent, nu reuşesc să iasă.

“Un roman impresionant despre tarele psihologice din societatea modernă (depresie, criză de panică sau de identitate, dependență de droguri, sinucidere), despre curajul de a fi diferit, despre iubirea înfiripată în saloane de spital, sub spectrul morții, și o reflecție profundă despre ce înseamnă aparenta normalitate într-o veritabilă nebunie.”

Darius şi Lara, protagoniştii acestei frumoase poveşti, ajung să se cunoască prin intermediul lui Flavius, fratele lui Darius şi colegul, dar şi bunul prieten al Larei. Acesta se sinucide, lăsând-o pe Lara cu inima frântă şi pe Darius cu multe întrebări – cei doi fraţi au fost  separaţi de mici, nepăstrând legătura. Deşi în nefiinţă, Flavius reuşeşte să creeze legătura dintre Darius şi Lara. Cei doi se cunosc la înmormântarea lui Flavius, ulterior ajung să lucreze în acelaţi spital – Darius este manager interimar, iar Lara medic cardiolog. Unul foarte bun şi dedicat. 

“Lara îmi ascunde ceva din trecutul ei. Nu vrea să îmi spună, dar i s-a întâmplat ceva grav.”

Pe cât de curios este în privinţa morţii fratelui său, să afle ce l-a împins să se sinucidă, pe atât de mult este interesat de Lara, pe care o găsește atrăgătoare, dar deosebit de misterioasă și tristă. Nu reușește să scoată nimic de la ea, așa că nu are de ales – trebuie să afle singur ce l-a împins pe Flavius la un asemenea gest extrem. Află că a avut probleme cu drogurile, dar și cu depresia.  În același timp, descoperă că a fost un medic bun și dedicat, împreună cu Lara ajutând mulți oameni. Sentimentele lui sunt amestecate, mai ales că la mijloc este și Lara, de care este din ce în ce mai atras și care nu îi dezvăluie nimic despre natura relației sale cu Favius. Prins într-o logodnă de formă, cu o femeie foarte bolnavă, care mai are puțin timp de trăit și căreia i s-a dedicat total, lucrurile sunt și mai complicate. Însă, de-a lungul timpului, lucrurile se aşează astfel încât cei doi să aibă prilejul să se cunoască, să petreacă timp împreună și să se apropie tot mai mult. Încet, Lara lasă garda jos, dezvăluindu-și povestea tulburătoare. 

“Îți voi deveni înger păzitor, de acolo, din eternitate. Îți voi vindeca aripille frânte și îți voi oferi tot ce am visat pentru tine, ca să fii fericită.”

Va reuși Flavius, din eternitate să își țină promisiunea? Va găsi Lara puterea de a merge mai departe, de a fi fericită? Vă las să aflați, povestea este prea minunată ca să nu fie descoperită de fiecare în parte, cu sufletul și cu aceeași ardoare cu care mi-am dorit eu să o descopăr. Mă bucur că am avut ocazia să descopăr această carte minunată, cu ajutorul Editurii Petale Scrise și, cu siguranță îmi doresc să citesc și alte cărți ale autoarei. 

You may also like...

31 Responses

 1. anasylvi spune:

  Multumesc pentru impresii, se vede ca ti-a placut! 🙂

 2. Minunata recenzie! Ma bucur tare mult ca ti-a placut cartea.

 3. alinacosma spune:

  Multumesc pentru cuvintele deosebite despre carte. Ma bucur ca ti-a placut povestea. ❤

 4. Oana Alexandru spune:

  Interesant subiect, multumim pentru prezentare si recenzie.

 5. O poveste care sa se intrepatrunda cu medicalul de mult nu am mai citit, multumesc de recomandare! Este genul pe care as vrea.

 6. denisaaag spune:

  Cartea pare foarte interesanta. Si impletindu-se si sistemul medical in ea, o sa o achizitionez si eu cu siguranta! Multumesc pentru recomandare! De mult nu am mai citit un autor roman

 7. Foarte frumoasă recenzia și subiectul cărții e chiar interesant, m-ai făcut curioasă.

 8. ellafairytale spune:

  Felicitari autoarei, am tot vazut cartea ei in online, si mi se pare ca abordeaza un subiect interesant, de actualitate.

 9. Nu știam de această carte. Am citit recenzia acum câteva zile și am uitat să îți spun că îmi place foarte mult. O voi pune pe listă, sunt tare curioasă ?

 10. UniquebyMM M spune:

  Mi-a plăcut ce am aflat despre această carte. Mi-ar plăcea să o citesc.
  În price caz, am notat titlul și autorul pe lista scurtă.
  Mulțumesc!

 11. Oana spune:

  Foarte interesanta cartea, m-ai intrigat, o cumpar si eu! Mersi!!

 12. Secretele Simonei spune:

  Pare o carte minunata. Imi place sa descopar autori romani si carti delicate.

 13. Pare un subiect care te tine cu sufletul la gura!

 14. Ramona Gheorghe spune:

  Ma bucur sa te vad asa incantata de aceasta carte. Poate reusesc si eu sa dau de ea

 15. portiadecitit spune:

  Se vede ca ti-a placut mult cartea. Pare interesanta.

 16. O recenzie minunata si penetranta! 🙂

 1. 19 august 2020

  […] Recenzia completă aici. […]

 2. 14 septembrie 2020

  […] Subiectele încărcate de intrigă, mister, te ţin conectat, iar curiozitatea atinge cote maxime. Aripi frânte a fost prima întâlnire cu cărţile autoarei, subiectul captivant convingându-mă să nu mă […]

 3. 14 septembrie 2020

  […] Subiectele încărcate de intrigă, mister, te ţin conectat, iar curiozitatea atinge cote maxime. Aripi frânte a fost prima întâlnire cu cărţile autoarei, subiectul captivant convingându-mă să nu mă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: