love & gelato
Fictiune

Love & gelato-Jenna Evans Welch

„Știi, oamenii vin în Italia dintr-o mulțime de motive, dar atunci când rămân, o fac pentru două lucruri, mereu aceleași: Love & Gelato.”

Love & Gelato – Vacanţă la Florenţa a fost o lectură minunată, relaxantă, o evadare din cotidian, tocmai în bella Italia. O poveste tristă, însă relatată cu un umor savuros, astfel încât să nu umbrească frumuseţea locurilor şi a subiectului. O călătorie minunată în Italia, plină de descoperiri, de aventuri, de dragoste şi….îngheţată.

Lina, o adolescentă de 16 ani se vede pusă faţă în faţă cu moartea mamei sale, răpusă de cancer şi cu faptul că trebuie să înceapă o nouă viaţă în Italia, alături de Howard, un vechi prieten al mamei sale şi aparent tatăl său – cel mai în măsură să aibă grijă de ea. Totul este cu atât mai bulversant cu cât Lina a crezut tot timpul că tatăl său nu a vrut să aibă de a face cu ea. Iar faptul că acesta locuieşte într-un cimitir, cel al victimelor celui de-al doilea război mondial, contribuie la ciudăţenia întregii situaţii. Mai adăugăm şi neasemănarea izbitoare dintre cei doi, şi totul e cât se poate de neclar. Lina trebuie să se adapteze atât morţii mamei sale, cât şi la o nouă viaţă plină de necunoscut şi contradicţii. Din fericire îl cunoaşte pe Lorenzo, un tânăr de vârsta sa, cel care îi devine bun prieten şi cu care va descoperi o mulţime de lucruri interesante despre trecutul mamei sale, precum şi frumuseţea de neegalat a Italiei, dar şi iubirea.

„O viață fără dragoste e ca un an fără vară.”

Înainte de a muri, mama Linei, trimite în Italia unul dintre jurnalele sale. Aparent, acesta trebuie să ajunga la Lina. Parcurgând jurnalul, Lina o ia pe urma mamei sale, în trecut, descoperind o poveste care o va face să îşi pună multe întrebări despre cine a fost cu adevărat mama sa şi care îi schimbă viaţa. Citind însemnările mamei sale, lucrurile par să se clarifice. Sau să se încurce. Ce va descoperi Lina, ce întorsătură va lua viaţa tinerei? Vă las să descoperiţi împreună cu ea. Totodată, să descoperiţi locuri minunate, întâmplări frumoase şi pline de emoţie. O poveste încântătoare într – un loc debordând de splendoare, relatată cu umor și mult farmec.

19 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: