legături fatale
Thriller

Legături fatale – Alina Cosma

“În depărtare se auzea sirena echipajului de poliţie. Fordul porni în trombă. În urmă rămăsese doar natura, parcă înmărmurită, şi ecoul sirenei, străbătând valea şi pierzându-se în înaltul nesfârşit al cerului trandafiriu.”

Odată ce citeşti o carte scrisă de Alina Cosma, vrei mai mult. Subiectele încărcate de intrigă, mister, te ţin conectat, iar curiozitatea atinge cote maxime. Aripi frânte a fost prima întâlnire cu cărţile autoarei, subiectul captivant convingându-mă să nu mă opresc din a descoperi noi povești care să mă țină în priză. Eram convinsă că şi această carte va reuși să facă acest lucru. Și nu a fost doar asta. Surpriza a fost să descopăr un thriller alert, dur, o poveste plină de acţiune şi de suspans, îndulcită de una de dragoste. Echilibrul a fost bine susținut, astfel încât să nu fim colpeşiţi nici de partea dură a poveştii, dar nici de cea romantică.

Să-ţi străpung ochiul inocent,

Să îţi scurm carnea sfidătoare,

Să muşc din tine cu ardoare!

Când te ucid, să râd dement!

Prologul mi-a dat fiori, cu toate că citesc des thriller. La fel și personajele negative, de-a dreptul înfricoşătoare, cu porniri psihotice. Ai impresia că trebuie să priveşti mereu peste umăr. Diana, protagonista cărţii, pricepe foarte greu acest aspect, mai ales că aceste personaje sunt propria familie – bunicul şi unchiul său. Aceştia doi intră fără drept de apel în viaţa tinerei, Diana trezindu-se înscrisă la master în Cluj-Napoca, angajată în firma bunicului său, un influent om de afaceri, lipsit de scrupule. Se trezește cu viața controlată și dirijată, fără să aibă ceva de spus. Unchiul său, Liviu, este un personaj de-a dreptul dement și sadic, care a abuzat-o în copilărie, şi care nu pierde nicio ocazie să repete acest lucru, mai ales că Diana se opune noii vieți impuse. În aceste momente de nesupunere, Liviu o aduce cu picioarele pe pământ, brutal, bolnav. Nu are pe nimeni să o protejeze, fiind aproape singură pe lume. Şi-a pierdut mama şi fratele – coincidență, în accidente de mașină. Îl are pe tatăl său, însă acesta nu reuşeşte să o protejeze de tentaculele bunicului său. Cert este că Diana habar nu are de în ce situaţie periculoasă este şi cât de negru este răul cu care trebuie să lupte. Iar răul îmbracă forma propriei sale familii – cea care ar trebui să fie, de fapt, binele. Însă cum răul nu poate exista fără bine, şi invers, în viaţa sa apare Marius, aparent consilier pe probleme juridice la firma bunicului său. El este singurul care îi sugerează subtil cum ar trebui să se comporte pentru a nu fi în pericol. Dar, poate avea, oare încredere în el? Pentru că nici el nu este cine vrea să pară. De fapt, este poliţist sub acoperire, în căutarea ucigaşului bunicului său, a dreptăţii, dar şi a răzbunării. Legaţi, fără să ştie de un trecut comun, dar întunecat, cei doi tineri pornesc într-o investigaţie periculoasă, menită să scoată la suprafaţă secrete întunecate. Pericolul este la tot pasul, îmbrăcând forme de-a dreptul hidoase. Trecutul o loveşte pe Diana implacabil, dar Marius este alături de a ea pentru a o susţine, a o proteja şi a o transforma într-o femeie puternică, curajoasă, capabilă să facă faţă propriei familii de monştri. Prietenia, apoi iubirea dintre cei doi atenuează din brutalitatea situaţiilor, creând o poveste reuşită, echilibrată, o îmbinare de genuri armonioasă, o poveste extrem de captivantă de care nu te poţi despărţi până când nu îi afli finalul, pe care o recomand cu drag! Mulţumesc Editurii Petale Scrise pentru lectura minunată!

23 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: