Fictiune

Ne vedem în Monaco! Hazel Gaynor, Heather Webb

Ce dar îmi oferise viața în clipa în care miss Kelly intrase în buticul meu din Cannes! Cum ar fi putut vreuna dintre noi să știe ce însemnătate va avea în viitorul nostru acea săptămână amețitoare? Ea, o viitoare prințesă. Eu, o tânără neliniștită, în pragul a ceva remarcabil. Proveneam din lumi atât de deosebite și totuși, dând la o parte aceste lucruri, s-a dovedit că noi nu eram deloc diferite.

Ne vedem în Monaco! este o carte fermecătoare, care ne îndeamnă să visăm la o viață strălucitoare, plină de opulență, la prințese, la o iubire ca în povești, un basm contemporan absolut minunat. O poveste care ne plimbă în lumea plină de lux și de frumusețe a Coastei de Azur, prin câmpurile de flori din Grasse,  fermecați de mirosuri divine de parfum care ne pot trezi la orice pas câte o amintire.

“Să fii parfumier înseamnă să păstrezi amintiri, Sophie. Fiecare parfum îți va aminti de ceva sau cineva.”

Rămasă la cârma afacerii cu parfumuri a tatălui său, Sophie se luptă să o țină pe picioare. Cu toată pasiunea și dăruirea cu care crează parfumuri, nu reușește să răzbească pe piață. Se luptă cu datoriile și amână tot mai mult momentul în care trebuie să ia o decizie drastică. Pe plan personal, pare că lucrurile stau mai bine. Lucien, iubitul său, este un prosper om de afaceri, însă Sophie își dorește să fie pe picioarele ei, să aibă afacerea ei, nu să stea în umbra acestuia, să depindă de el.

 Firul poveștii lui Sophie se împletește cu cel al lui Grace Kelly, celebrul star hollywoodian, care va  deveni prințesă de Monaco. Viața lor se întrepătrunde, legându-le și aducând schimbări minunate. Înainte de toate, Ne vedem în Monaco! este o poveste despre puterea pe care o are destinul și cum, în viața noastră apar oameni care au puterea de a o schimba și de a-i da un alt curs.

Ce dar îmi oferise viața în clipa în care miss Kelly intrase în buticul meu din Cannes! Cum ar fi putut vreuna dintre noi să știe ce însemnătate va avea în viitorul nostru acea săptămână amețitoare?

Aflată  în Cannes pentru celebrul festival de film, Grace Kelly se refugiază în parfumeria  lui Sophie pentru a scăpa de un fotograf insistent.  Din acel moment, între cele două femei ia naștere o legătură puternică care va dăinui peste timp. Sophie nici nu își poate imagina cât de mult i se va schimba viața începând cu  acel moment. Odată cu Grace, în viața lui Sophie intră și James – paparazzo englez, care, la rândul lui, va avea un rol important în viața tinerei. Grace Kelly îl întâlnește pe prințul Rainier de Monaco de care, spre surprinderea tuturor, se îndrăgostește, devenind prințesă de Monaco. Și între Sophie și James se leagă o poveste de dragoste, însă mult mai anevoioasă, cu suișuri și coborâșuri. Ceea ce simte pentru James, felul în care acesta se comportă, cum o face să se simtă, o face să își reconsidere relația cu Lucien. Schimbările încep să survină în viața sa. Iar când Grace o roagă să îi creeze parfumul pe care îl va purta în ziua nunții, se întrezărește prima speranță în vederea afacerii ei. Cu siguranță multe uși se vor deschide pentru creatorul parfumului unei prințese.

Încă o dată, miss Kelly apăruse exact când aveam nevoie de ea. De parcă ar fi fost chiar lângă mine, îmi citise gândurile.”

O carte de o frumusețe și de o duioșie aparte, Ne vedem în Monaco! are puterea de a ne transpune preț de câteva ore într-o lume de poveste, o lume în care minunile se întâmplă, o lume în care destinul intervine frumos, răsplătind toate eforturile pentru a păstra și primi ceea pentru ce luptăm și în care credem din toată inima.

27 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: