Ne vedem în Monaco! Hazel Gaynor, Heather Webb

Ne vedem in Monaco
Ne vedem in Monaco

Ce dar îmi oferise viața în clipa în care miss Kelly intrase în buticul meu din Cannes! Cum ar fi putut vreuna dintre noi să știe ce însemnătate va avea în viitorul nostru acea săptămână amețitoare? Ea, o viitoare prințesă. Eu, o tânără neliniștită, în pragul a ceva remarcabil. Proveneam din lumi atât de deosebite și totuși, dând la o parte aceste lucruri, s-a dovedit că noi nu eram deloc diferite.

Ne vedem în Monaco! este o carte fermecătoare, care ne îndeamnă să visăm la o viață strălucitoare, plină de opulență, la prințese, la o iubire ca în povești, un basm contemporan absolut minunat. O poveste care ne plimbă în lumea plină de lux și de frumusețe a Coastei de Azur, prin câmpurile de flori din Grasse,  fermecați de mirosuri divine de parfum care ne pot trezi la orice pas câte o amintire.

“Să fii parfumier înseamnă să păstrezi amintiri, Sophie. Fiecare parfum îți va aminti de ceva sau cineva.”

Rămasă la cârma afacerii cu parfumuri a tatălui său, Sophie se luptă să o țină pe picioare. Cu toată pasiunea și dăruirea cu care crează parfumuri, nu reușește să răzbească pe piață. Se luptă cu datoriile și amână tot mai mult momentul în care trebuie să ia o decizie drastică. Pe plan personal, pare că lucrurile stau mai bine. Lucien, iubitul său, este un prosper om de afaceri, însă Sophie își dorește să fie pe picioarele ei, să aibă afacerea ei, nu să stea în umbra acestuia, să depindă de el.

 Firul poveștii lui Sophie se împletește cu cel al lui Grace Kelly, celebrul star hollywoodian, care va  deveni prințesă de Monaco. Viața lor se întrepătrunde, legându-le și aducând schimbări minunate. Înainte de toate, Ne vedem în Monaco! este o poveste despre puterea pe care o are destinul și cum, în viața noastră apar oameni care au puterea de a o schimba și de a-i da un alt curs.

Ce dar îmi oferise viața în clipa în care miss Kelly intrase în buticul meu din Cannes! Cum ar fi putut vreuna dintre noi să știe ce însemnătate va avea în viitorul nostru acea săptămână amețitoare?

Aflată  în Cannes pentru celebrul festival de film, Grace Kelly se refugiază în parfumeria  lui Sophie pentru a scăpa de un fotograf insistent.  Din acel moment, între cele două femei ia naștere o legătură puternică care va dăinui peste timp. Sophie nici nu își poate imagina cât de mult i se va schimba viața începând cu  acel moment. Odată cu Grace, în viața lui Sophie intră și James – paparazzo englez, care, la rândul lui, va avea un rol important în viața tinerei. Grace Kelly îl întâlnește pe prințul Rainier de Monaco de care, spre surprinderea tuturor, se îndrăgostește, devenind prințesă de Monaco. Și între Sophie și James se leagă o poveste de dragoste, însă mult mai anevoioasă, cu suișuri și coborâșuri. Ceea ce simte pentru James, felul în care acesta se comportă, cum o face să se simtă, o face să își reconsidere relația cu Lucien. Schimbările încep să survină în viața sa. Iar când Grace o roagă să îi creeze parfumul pe care îl va purta în ziua nunții, se întrezărește prima speranță în vederea afacerii ei. Cu siguranță multe uși se vor deschide pentru creatorul parfumului unei prințese.

Încă o dată, miss Kelly apăruse exact când aveam nevoie de ea. De parcă ar fi fost chiar lângă mine, îmi citise gândurile.”

O carte de o frumusețe și de o duioșie aparte, Ne vedem în Monaco! are puterea de a ne transpune preț de câteva ore într-o lume de poveste, o lume în care minunile se întâmplă, o lume în care destinul intervine frumos, răsplătind toate eforturile pentru a păstra și primi ceea pentru ce luptăm și în care credem din toată inima.

You may also like...

27 Responses

 1. Chiar eram curios cum e cartulia asta monegasca. 🙂 Multumim pentru super-tentanta recenzie, Dana! 🙂

 2. Ma faci tare curioasa cu privire la cartea asta. Dupa cum ai scris despre ea, sunt sigura ca ar fi pe gustul meu.

 3. anasylvi spune:

  O tema frumoasa, mai ales ca apare si Grace Kelly in carte. Multumesc pentru recomandarea interesanta! <3

 4. portiadecitit spune:

  Chiar ma faci curioasa cu aceasta carte. Sunt sigura ca imi va placea.

 5. Oana Alexandru spune:

  Tare interesant subiectul, multumim pentru prezentare si recenzie.

 6. Elena Chedică Mateică spune:

  La un moment dat cred ca orice femeie a visat la o iubire ca in povesti si o viata sclipitoare. Recenzia ta m-a convins sa cumpar cartea.

 7. giovanacostea spune:

  Multumim pentru recenzie, este o carte interesanta.

 8. Ana Maria B spune:

  Fiecare parfum iti va aminti de ceva sau cineva – asa este, de fapt cred ca anumite mirosuri te fac sa-ti amintesti anumite clipe din viata ta.
  Pare o poveste simpla si extrem de frumoasa.

 9. Pare o carte foarte drăguță si usor de citit!

 10. elenadogarumarchelov1 spune:

  Captivant si usor de citit ❤️
  Am trecut-o pe lista ?

 11. Pare o carte frumoasa, o sa o pun si eu pe lista mea de citit.

 12. UniquebyMM M spune:

  Mi-ai stârnit curiozitatea! După ce am citit articolul, am constatat că chiar mi-ar plăcea să o citesc.
  Am notat, mulțumesc pentru recomandare

 13. Adriana Ivan spune:

  Și mie mi-a plăcut foarte mult. Minunaaaaată! O recomand mereu.

 14. Simona spune:

  Am si eu lectura aceasta pe lista de dorinte. Pare foarte interesanta!! Imi place mult si coperta.

 15. Hai că m-ai făcut tare curioasă. Dacă era să mă iau doar după copertă, îți zic sincer că nu m-ar fi atras.
  Încă o carte încântătoare!

 16. Ramona Gheorghe spune:

  Foarte fain subiectul. Am s-o trec si pe lista mea

 17. MariSiMici spune:

  Ah, mi-am amintit de ultima vacanta pe coasta de Azur, a fost acum destul de multi ani…Ce peisaje, ce lucruri minunate am vazut atunci si ce pacat ca aceasta pandemie nu ne mai lasa sa calatorim asa cum ne-am dori! O sa citesc cartea, macar atat putem face.

 18. LadyInRed spune:

  Carte foarte interesanta. Clar ajunge pe lista mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: