Ducele de Castle, Fiica regelui-Alina Cosma

Ducele de Castle
Ducele de Castle

Eternele povești de iubire se nasc din chinurile sfâșietoare ale dragostei.

Alexandru devine comandantul oștirilor regale după moartea tatălui său și dorește să salveze țara din mâinile tiranului. Salvarea vine însă de unde nu se așteaptă. Dar în mijlocul jocurilor politice de culise, este prins în mrejele iubirii. Negându-și originile, își refuză fericirea în fața datoriei.

Miriam, o copilă nevinovată, de o frumusețe răpitoare, învață într-un mod crud ce este viaţa. Mereu fugind pentru a se salva, nu scapă de destinul dictat din naștere. Fără să știe ce este dragostea, ajunge să lupte pentru cel care se transformase în protectorul ei fidel.

Se naște o dragoste interzisă între doi oameni din lumi pe cât de diferite, pe tot atât de rigide, un El şi o Ea ce trebuie să-și înfrunte destinele și să-și găsească fericirea într-o societate dominată de reguli nemiloase.

Nu e prima dată când vă aduc în atenţie cărţile Alinei Cosma, o scriitoare talentată care reuşeşte să contureze poveşti minunate şi care abordează cu succes orice gen. De data aceasta, am ales o poveste fantasy, asezonată cu historical romance. Fiica regelui este prima parte din Ducele de Castle, un basm încântător cu cavaleri şi domniţe aflate în pericol, cu duci şi prinţese. O poveste de dragoste cu năbădăi, dar deosebit de profundă şi de frumoasă. Pericolul se află şi el la tot pasul, iar lupta cu el, încrâncenată.

Miriam şi Alexandru sunt protagoniştii poveştii. Alexandru este comandantul armatei regale din Lycaste, aflat sub comanda regelui Eduard, fiul regelui Ferdinand. Tânărul rege este un despot care îşi duce poporul la sărăcie şi foamete, iar ţara la decădere.

Miriam este o tânără pe care Alexandru o găseşte prizonieră în temniţele unui castel. Cine este copila şi de ce a fost închisă acolo? Un mister, mai ales că fata nu vorbeşte. Încet, capătă încredere în Alexandru, dezvăluindu-şi povestea. Deşi a fost crescută într-o familie de oameni simpli, faptul că a fost ţinută prizonieră ridică semne de întrebare. Alexandru descoperă că Miriam este, de fapt fiica nelegitimă a regelui Ferdinand, deci sora actualului rege, cea care are şanse la tron. Odată aflat acest lucru, viaţa ei ar fi în mare pericol. Dar Alexandru îşi asumă protecţia ei, dezvăluind identitatea fetei în timpul unui bal de la curtea regelui. Din acel moment, ce doi se văd nevoiţi să fugă din regat, pentru a scăpa de furia tiranului şi de merecenarii lui. Alexandru, care este şi el de viţă nobilă, însă renegat din cauza unor conflicte vechi de familie, caută protecţie în Regatul Clare, la unchiul său, Ducele Sebastian. Drumul lor spre este plin de pericole, Miriam fiind la un pas de a fi ucisă.

Printre aventurile celor doi, se strecoară şi dragostea. Mai cu năbădăi, mai cu şicane, dar din ce în ce mai intensă. Miriam nu este capabilă să identifice ceea se simte, fiind tânără şi naivă, faptul că a fost ţinută închisă, rupând-o complet de orice experienţă de viaţă. Însă Alexandru este conştient de ceea ce simte fata, dar mai ales, de ceea ce simte el pentru tânăra de o frumuseţe covârşitoare. Iubirea sa pentru Miriam este foarte puternică, fiind capabil de orice pentru a o proteja. În anumite momente, din cauza sentimentelor puternice pe care le are, şi pe care nu ştie cum să le accepte şi administreze, el se manifestă brutal cu Miriam. Luptele psihice pe care le duce cu trecutul său, îl copleşesc adesea. Dar, cei doi, reuşesc să treacă peste toate tornadele sentimentale şi să fie tot mai dependenţi unul de altul.

Dar cum povestea îşi schimbă ritmul şi ia întorsături tot mai surprinzătoare, pe când lucrurile par să se stabilizeze, Miriam urmează să preia tronul care i se cuvine, fratele său, Eduard fiind pe moarte. Deşi nu vrea nici în ruptul capului, nu are de ales. Preluarea tronului o pune şi mai mult în pericol, mai ales că, odată ajunsă regină face schimbări drastice, acest lucru nefiind pe placul consiliului. Bineînţeles că Alexandru o urmează pentru a o apăra şi de a-i fi alături în noua etapă a vieţii sale, una în care are nevoie de ghidaj şi de sprijin. O etapă în care pericolul este mai mare decât oricând, dar şi una în care dragostea lor pare să găsescă stabilitatea şi împlinirea.

Prima parte a seriei m-a lăsat un zâmbet pe buze, fiind încântată de evoluţia personajelor – un Alexandru mai blând, o Miriam mai putenică, o relaţie mai echilibrată şi cu sorţi de izbândă, în ciuda tuturor obstacolelor de tot felul. Sunt tare curioasă cum evoluează povestea în cea de-a doua parte a seriei, Tratatul de pace. Mulţumesc Editurii Petale Scrise pentru minunata poveste! Dacă vreţi să evadaţi în lumea fantastică a unui basm minunat, pe site ul editurii cele două cărţi ale seriei sunt acum la un preţ special.

You may also like...

34 Responses

 1. anasylvi spune:

  Ai prezentat foarte frumos romanul, pare intr-adevar combinatie intre un basm si un historical-romance. Multumesc pentru impresii! <3

 2. Adriana Ivan spune:

  Încă o recenzie frumoasă! Felicitări!

 3. portiadecitit spune:

  Frumoasa recenzia ta. Cu totii mai avem nevoie de basme, uneori.

 4. Ana-Maria spune:

  Ce frumoasă prezentare! Felicitări! Pare o serie forte frumoasă și atractivă care să te poarte pe tărâmul basmelor! Astept și partea a doua! ?

 5. alinacosma spune:

  Mulțumesc, Dana! Mă bucur că ți-a plăcut povestea. ❤

 6. Mi-a placut tare mult recenzia ta! M-a facut sa imi dau seama ca este genul de carte pe care mi-ar placea si mie sa o citesc!

 7. Păi dar cum să nu ne prezinți o altă carte interesantă? Hai și cu una urâtă ?
  Am zis că voi căuta cărțile ei și chiar asta o să fac.
  O recenzie super, ca de fiecare dată!

 8. Wow 🙂 o carte extrem de interesanta și captivanta 🙂 trebuie sa o citesc și eu 🙂 m-ai făcut tare curioasa!?

 9. Foarte frumoasa recenzie! Iar seria e simpatica tare, mi-a placut si mie. Sunt curioasa cum ti se va parea volumul al doilea.

 10. Mi-am notat titlul, este o carte care cu siguranta va fi pe placul meu. Ador povestile de dragoste, cu atat mai mult cu cat este o carte fantasy.

 11. Ana Maria B spune:

  Ce poveste extrem de interesanta și diferite. Îmi place la nebunie cum ai scris despre aceasta carte. Chiar o pun și eu le lista, ma atrage maxim.

 12. giovanacostea spune:

  O alta recenzie buna! Multumim pentru recomandare!

 13. Roxana C. spune:

  O poveste putin cam siropoasa pentru gusturile mele, dar o lectura usoara ce-i drept.:)

 14. Ramona Gheorghe spune:

  Cred ca am sa fac si eu rost de ambele carti. Mi se par interesante

 15. Super-recenzie, Dana! 🙂 Recomand si eu seria, atat pentru iubitorii de fantasy sau historical romance, cat si pentru cititorii de fictiune istorica medievala. 🙂

 16. Recenzile ma ajuta mereu in alegerea cumparaturilor in materie de carti. Multumesc!

 1. 17 octombrie 2020

  […] Recenzia completă aici. […]

 2. 23 octombrie 2020

  […] spulberat aşteptările privind evoluţia poveştii pe care am descoperit-o în prima parte –Fiica regelui. Acţiunea este mult mai intensă, răsturnările de situaţie tot mai dese şi pline de […]

 3. 23 octombrie 2020

  […] spulberat aşteptările privind evoluţia poveştii pe care am descoperit-o în prima parte –Fiica regelui. Acţiunea este mult mai intensă, răsturnările de situaţie tot mai dese şi pline de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: