Fantasy

Ducele de Castle, Tratatul de pace-Alina Cosma

În momentele în care sunt obosit

De bătăliile duse în mintea mea,

Tu reuşesti să dai sens nebuniei mele

Când totul atârnă de un fir de aţă.

Deşi rătăcesc, tu reuşeşti

Să-înţelegi:

Acum şi totdeauna

Voi fi al tău.

La începutul secolului al XV-lea, după încoronarea regelui Alexandru şi a reginei Miriam, în regatul Lycaste domnea pacea şi prosperitatea.

A doua parte a seriei Ducele de Castle mi-a spulberat aşteptările privind evoluţia poveştii pe care am descoperit-o în prima parte –Fiica regelui. Acţiunea este mult mai intensă, răsturnările de situaţie tot mai dese şi pline de neprevăzut. Vă spuneam că i-am lăsat pe cei doi protagonişti într-o etapă liniştită a vieţii lor. Şi aşa mă aşteptam să îi găsesc în partea a doua. Dar de unde? Evoluţia poveştii a reuşit să mă uimească. Pe când ma gândeam că lucrurile s-au echilibrat, situaţia ia o întorsătură spectaculoasă. Naşterea grea de care are parte Miriam, fiind la un pas de moarte, îi aminteşte lui Alexandru de moartea mamei sale atunci când l-a născut, destabilizându-l. Deşi este alături de Miriam la naştere, salvând-o, refuză să îşi vadă soţia şi copilul, considerându-se vinovat. Se închide din nou în el, devenind rece, chiar brutal cu Miriam. Miriam suportă greu, dar cu stoicism comportamentul lui Alexandru, iubindu-l dincolo de toată suferinţa pe care i-o aduce. Mai are vreo şansă căsnicia lor?

Nici în regat treburile nu stau prea bine. Graniţa de sud este ameninţată de regatul Meath. Alexandru cere ajutorul regatului Claire, declarând război. Pe de altă parte, Miriam abordează calea paşnică, şi fără ştirea lui Alexandru, încearcă să poarte negocieri cu regele Teodor, un despot şi un om de o cruzime ieşită din comun. Ea mizează pe faptul că acesta şi tatăl său, regele Ferdinand au fost cândva aliaţi. Va afla lucruri zguduitoare depre uciderea tatălui sau, teoria sa ducându-se de râpă. Lucrurile nu vor decurge aşa cum s-a aşteptat, găsind în Teodor un om rău, cu un dispreţ evident faţă de femei, însetat de sânge şi de răzbunare, ajungând prizoniera sa. Singura sa salvare este Alexandru. Cinismul regelui nu are limite şi îi propune lui Miriam un duel între ei, în schimbul semnării tratatului de pace, ferm convins fiind de rezultat. Chiar este dispus sa încheie pacea, dacă Miriam va câştiga duelul? De ce ajunge Alexandru acuzat de uciderea lui Teodor? Totul devine din ce în ce mai palpitant şi încărcat de situaţii care ne ţin cu sufletul la gură. Va triumfa pacea între cele două regate? Îşi vor salva cei doi căsnicia? Va triumfa dragostea sau orgoliile şi himerele trecutului? Nu vă spun mai multe. Trebuie neapărat să descoperiţi deznodământului acestei poveşti! Seria poate fi găsită la Editura Petale scrise, căreia îi mulţumesc pentru cărţi!

34 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: