Luna de topaz – Alina Cosma

Tessa este un soldat care cunoaște cruzimile lumii în care trăiește din fragedă pruncie. Prima lecție o primește chiar de la tatăl său… Viața ei e un adevărat calvar, iar singura motivație pe care o are pentru a trăi este răzbunarea.

Dave dorește să cunoască lumea. El e un empat născut în laboratoarele de genetică “Luna de topaz”, căzut victimă unui complot.

Împreună vor înfrunta iadul care izbucnise în jurul lor.

Destinul lui este un vis: o tânără numită Lis care îi va reclădi viața. Unde o va găsi?

Salvarea ei poartă chipul unui înger pe care îl crezuse de mult plecat…

Cu Luna de Topaz, Alina Cosma a reuşit să mă surprindă din nou. Modul în care abordează orice gen, mi se pare wow! Ca de fiecare dată, o poveste de care nu poţi să te desparţi până nu îi afli deznodământul. Un amestec de thriller, SF, erotic, un amestec de genuri care se împletesc într-o poveste extrem de captivantă, plină de mister, de acţiune intensă şi de neprevăzut.

Acțiunea ne poartă într-un viitor sumbru, pe Planeta Terra a anului 2117, în Regatul Solaris, unde o cunoaştem pe Tessa, membră a unei trupe de elită a armatei. În urma unui atac, toţi tovarăşii ei sunt ucişi. Tessa îl  salvează pe singurul supravieţuitor si, împreună cu Max, un dispozitiv vorbitor, fug din calea atacurilor nimicitoare care îi vizează.

O vom descoperi pe Tessa cu inima strânsă – povestea sa de viaţă este una sfâşietoare, ceea ce ne va face să îi înţelegem mai bine comportamentul de pe parcursul cărţii. Abuzurile din copilărie şi-au pus amprenta asupra ei, determinând-o să aleagă o meserie dură – cea de militar, de la o vârstă fragedă, în încercarea de a scăpa de mediul încărcat de abuz şi traumă. Însă, cade din lac puţ – nu va scăpa nici aici de experienţele dure şi umilitoare. Autoarea conturează în Tessa un personaj complex, o femeie curajoasă, tenace, capabilă de sentimente puternice, pozitive, dar şi imprevizibilă, capabilă chiar şi de cruzime.

Dave, cel pe care îl salvează în timpul raidului nimicitor, este un personaj plin de mister, născut sub influenţa Lunii de Topaz, lucru care îi conferă anumite abilităţi speciale, printre care,empatia. De asemenea, el are o predestinare care o implică pe Tessa. Cine anume este misteriosul bărbat şi ce rol joacă în viaţa Tessei? Trebuie să descoperiţi!

Destinul celor doi se împleteşte, având parte de un parcurs plin de acţiune şi de neprevăzut. Dragostea care se înfiripă între ei reprezintă un pericol pentru duşmanii lor, care nu concep să le fie zădărnicite planurile. Vor reuşi cei doi să îşi împlinească destinul şi să pună temeliile unei lumi mai bune? Vă las să aflați singuri.

Povestea este asemenea unui montagne russe. Personajele bine conturate psihologic, complexe, acţiunea de-a dreptul covârşitoare, care duce emoţiile la extrem şi ne ţine cu sufletul la gură. O poveste de iubire neobişnuită, sub semnul unei profeţii. O carte surprinzătoare, cu toate că deja sunt familiarizată cu scriitura autoarei. Sau aşa credeam. Cu fiecare carte, Alina Cosma reuşeste să mă surprindă, să mă cucerească şi să mă ţină conectată în lumile pe care le crează cu măiestrie, cu o imaginaţie debordantă, într-o notă sensibilă, dar şi dură în acelaşi timp. Cartea, pe care o recomnad cu drag, o găsiţi la Editura Petale Scrise, căreia îi mulţumesc pentru lectura minunată!

You may also like...

29 Responses

 1. anasylvi spune:

  Minunat ai prezentat cartea! Dintre toate cartile autoarei, cred ca aceasta se apropie cel mai mult de gustul meu. E un SF, deci asta clar gasesc atractiv, acum depinde zona de erotic cum e abordata. Multumesc pentru frumoasa recomandare!

 2. alinacosma spune:

  Multumesc, Dana. Felicitari pentru recenzia captivanta! Ma bucur ca ti-a placut cartea.

 3. Mă bucur că și ție ți-a plăcut cartea asta. Și pe mine m-a surprins într-un mod plăcut.

 4. De regulă nu prea citesc astfel de cărți, însă aceasta mă tentează.

 5. Am citit-o si eu si mi s-a parut foarte interesanta

 6. Andreia Butnaru spune:

  Hmm , un Sf interesant care m-ar prinde si pe mine cred. O pun pe wishlist

 7. Denisa spune:

  Suna chiar captivant pentru o carte thriller. Imi place si coperta.

 8. Cât de tare! O poveste din viitor 🙂
  Sunt curioasă de această carte, mereu ai recomandări minunate și o pun pe listă, ca de obicei ?

 9. Elena spune:

  Interesant amestec de genuri. O lectura complexa, înțeleg!

 10. Excelenta recenzie! 🙂 Recomand si eu cu drag cartea, chiar si celor care nu sunt fani ai genului. Alina stie cum sa te prinda in actiunea sa, orice preferinte deja setate ai avea. 😀

 11. albusteluta spune:

  O prezentare foarte frumoasa. In mod normal nu citesc astfel de carti dar mi-a placut tare mult cum ai prezentat-o!

 12. mihaelanistor spune:

  Sper ca aceste zile să am timp și pentru lectura, multe carti bune ma asteapta.

 13. Pare a fi exact genul meu de carte asa ca o voi citi si eu cu siguranta

 14. Adriana Ivan spune:

  Ce frumos ai prezentat-o. Felicitări!

 15. portiadecitit spune:

  Pare tare interesanta povestea.

 1. 22 decembrie 2020

  […] Recenzia completă aici.  […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: