Colaborare

Luna de topaz – Alina Cosma

Tessa este un soldat care cunoaște cruzimile lumii în care trăiește din fragedă pruncie. Prima lecție o primește chiar de la tatăl său… Viața ei e un adevărat calvar, iar singura motivație pe care o are pentru a trăi este răzbunarea.

Dave dorește să cunoască lumea. El e un empat născut în laboratoarele de genetică “Luna de topaz”, căzut victimă unui complot.

Împreună vor înfrunta iadul care izbucnise în jurul lor.

Destinul lui este un vis: o tânără numită Lis care îi va reclădi viața. Unde o va găsi?

Salvarea ei poartă chipul unui înger pe care îl crezuse de mult plecat…

Cu Luna de Topaz, Alina Cosma a reuşit să mă surprindă din nou. Modul în care abordează orice gen, mi se pare wow! Ca de fiecare dată, o poveste de care nu poţi să te desparţi până nu îi afli deznodământul. Un amestec de thriller, SF, erotic, un amestec de genuri care se împletesc într-o poveste extrem de captivantă, plină de mister, de acţiune intensă şi de neprevăzut.

Acțiunea ne poartă într-un viitor sumbru, pe Planeta Terra a anului 2117, în Regatul Solaris, unde o cunoaştem pe Tessa, membră a unei trupe de elită a armatei. În urma unui atac, toţi tovarăşii ei sunt ucişi. Tessa îl  salvează pe singurul supravieţuitor si, împreună cu Max, un dispozitiv vorbitor, fug din calea atacurilor nimicitoare care îi vizează.

O vom descoperi pe Tessa cu inima strânsă – povestea sa de viaţă este una sfâşietoare, ceea ce ne va face să îi înţelegem mai bine comportamentul de pe parcursul cărţii. Abuzurile din copilărie şi-au pus amprenta asupra ei, determinând-o să aleagă o meserie dură – cea de militar, de la o vârstă fragedă, în încercarea de a scăpa de mediul încărcat de abuz şi traumă. Însă, cade din lac puţ – nu va scăpa nici aici de experienţele dure şi umilitoare. Autoarea conturează în Tessa un personaj complex, o femeie curajoasă, tenace, capabilă de sentimente puternice, pozitive, dar şi imprevizibilă, capabilă chiar şi de cruzime.

Dave, cel pe care îl salvează în timpul raidului nimicitor, este un personaj plin de mister, născut sub influenţa Lunii de Topaz, lucru care îi conferă anumite abilităţi speciale, printre care,empatia. De asemenea, el are o predestinare care o implică pe Tessa. Cine anume este misteriosul bărbat şi ce rol joacă în viaţa Tessei? Trebuie să descoperiţi!

Destinul celor doi se împleteşte, având parte de un parcurs plin de acţiune şi de neprevăzut. Dragostea care se înfiripă între ei reprezintă un pericol pentru duşmanii lor, care nu concep să le fie zădărnicite planurile. Vor reuşi cei doi să îşi împlinească destinul şi să pună temeliile unei lumi mai bune? Vă las să aflați singuri.

Povestea este asemenea unui montagne russe. Personajele bine conturate psihologic, complexe, acţiunea de-a dreptul covârşitoare, care duce emoţiile la extrem şi ne ţine cu sufletul la gură. O poveste de iubire neobişnuită, sub semnul unei profeţii. O carte surprinzătoare, cu toate că deja sunt familiarizată cu scriitura autoarei. Sau aşa credeam. Cu fiecare carte, Alina Cosma reuşeste să mă surprindă, să mă cucerească şi să mă ţină conectată în lumile pe care le crează cu măiestrie, cu o imaginaţie debordantă, într-o notă sensibilă, dar şi dură în acelaşi timp. Cartea, pe care o recomnad cu drag, o găsiţi la Editura Petale Scrise, căreia îi mulţumesc pentru lectura minunată!

29 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: