Dragostea pe strada mea – Roxana Brănişteanu

O poveste despre dragoste şi gelozie, despre pasiune  şi orgoliu, despre o femeie tânără care trăieşte totul foarte intens şi visează, cum altfel, la dragoste.

 

Dragostea pe strada meacartea de debut a Roxanei Brănişteanu mi-a atras atenţia în spaţiul virtual. Am tot zărit-o, am tot citit păreri despre ea, devenind tot mai curioasă.  Aşa că nu am stat mult pe  gânduri când am găsit-o la Editura Petale Scrise .

Este povestea  femeii  de oriunde de pe planetă care parcurge binecunoscuta secvenţă: îşi surprinde iubitul înşelând-o, suferă, îşi pune aceleaşi eterne întrebări despre viaţă, sex, dragoste, viitor, prietenie, carieră.

În personajul  principal, Alexandra, ne putem recunoaşte oricare dintre noi, într-o anumită etapă a vieţii. Aceasta este o tânără de 24 de ani, care ne face cunoştinţă cu viaţa sa, cu dramele şi frământările sale într-un mod plin de umor şi de optimism. În momentul în care îşi prinde iubitul înşelând-o cu una dintre prietenele sale, Alexandra pune capăt relaţiei fără să stea pe gânduri, bulversată de făgaşul pe care a luat-o viaţa sa, pe care o credea aşezată şi la adăpost. Deşi realizează că relaţia sa cu Flavius nu mai era bazată de mult pe sentimente, ci mai mult pe obişnuinţă, comoditate, nu poate să nu îşi pună sute de întrebări despre cum a ajuns în acel punct. Odată cu acest moment, viaţa Alexandrei este dată peste cap. Atât trecutul, cât şi prezentul năvălesc peste ea. Deşi are prietene care îi sunt alături, Alexandra alege solitudinea, acompaniată de alcool şi de tutun. Denis, pe care îl cunoaşte din copilărie şi pentru care făcuse o pasiune neîmpărtăşită din cauza diferenţei de vârstă, reapare în viaţa ei. Între cei doi se înfiripă o prietenie frumoasă, care are şanse să evolueze. Denis este cel care îi este alături în momentele dificile de care are parte protagonista, viaţa sa fiind într-adevăr o provocare, de parcă soarta e pornită împotriva sa. Nici în relaţia cu Denis nu este scutită de şocuri, acesta dispărând brusc din viaţa ei. De ce? Ce deznodământ are povestea celor doi? Trebuie să aflaţi, citind cartea.

Este o poveste despre o femeie care, dacă îi iscodim gesturile mărunte, face ceea ce fac absolut toate femeile… Ieşim pe stradă şi recunoaştem personajul în sute şi sute de versiuni, nu-i aşa?

Deşi am putea spune că povestea Alexandrei este una dramatică, modul în care autoarea o prezintă, o transformă într-o poveste de viaţă plină de optimism, o poveste despre evoluţie, maturizare, speranţă, credinţă şi, mai presus de toate, despre dragoste. Alexandra şi noi, odată cu ea, vom extrage câteva concluzii privind viaţa, oamenii, relaţiile. O lectură cu adevărat interesantă, o poveste în care ne vom regăsi fiecare dintre noi. Mulţumesc Editurii Petale Scrise pentru încă o poveste minunată!

You may also like...

15 Responses

 1. Mă bucur că și ție ți-a plăcut cartea asta. Exact cum zici, e și dramatică și optimistă.

 2. Adriana Ivan spune:

  Ce frumoasă pare! Cred că mi-ar plăcea și mie.

 3. anasylvi spune:

  Este romance sau chick-lit? Imi place cum ai scris despre ea. <3

 4. Dana spune:

  Mulțumesc, Ana! ❤️ Din punctul meu de vedere, un amestec, ambele genuri regăsindu-se .

 5. alinacosma spune:

  Felicitari pentru recenzie!
  Chiar daca nu m-am regasit cu nimic in tiparul acesta „general” al femeii, nu am avut dezamagiri in dragoste, deocamdata, si nu mi-a placut defel protagonista, o aiurita infantila, autoarea a reusit sa ma surprinda cu felul in care a abordat evenimentele, atat cele frumoase, cat si cele triste, ambele pline de emotie si optimism.

 6. O recenzie minunată, că de fiecare dată! Ce mă fac cu atâtea recomandări minunate?! Mă autoinvit să mă mut la tine o luna, să încerc să le citesc pe toate ?

 7. Ceoaca Alina Elena spune:

  Pare o carte interesanta si cred ca este si pe gustul meu.

 8. Carmen spune:

  Pare interesantă cartea, o voi pune pe listă.

 9. Cred că mi-ar plăcea să mă relaxez lecturând această poveste.

 10. Super prezentare, Dana! 🙂 Si mie mi-a placut tare mult cartea Roxanei! 🙂

 11. Imi plac cartile de genul, ma inspira si adevarul e c incepi sa iti dai seama ca nu doar tu treci prin anumite lucruri, ci majoritatea celor din jur

 12. portiadecitit spune:

  Pare o carte relaxanta si pe gustul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: