Majoretele
Thriller

Majoretele – Kara Thomas

Majoretele – o poveste despre secrete care pot vindeca.

Două dintre fete au murit într-un accident auto. Alte două au fost ucise de vecinul pervers, împușcat mortal de un polițist din cale afară de zelos. A cincea adolescentă și-a luat zilele. După câțiva ani, conducerea liceului unde învățau fetele hotărăște să le aducă un omagiu. Pentru Monica, sora mai mică a majoretei care s-a sinucis, nu e deloc ușor. Ea nu vrea să își amintească, vrea doar să uite. Din păcate, nu are cum. Câteva scrisori anonime descoperite din întâmplare în biroul tatălui vitreg și un telefon mobil ascuns într-un sertar o fac să creadă că între cele cinci fete moarte există o legătură tainică. Nu mai sunt majorete în orașul Sunnybrook, dar asta nu înseamnă că locuitorii sunt în siguranță.

Majoretele
Majoretele

Majoretele este un thriller bine construit, o poveste captivantă, cu o acţiune întunecată, plină de neprevăzut. Firul narativ ne poartă în Sunnybrook, un mic orăşel în care nimic nu poate fi ascuns. Aparent. Pentru că secretul morţii a cinci fete pare a fi încă nedescoperit. Două dintre ele au fost ucise, altele două au murit într-un accident destul de suspect, iar a cincea, sora Monicăi- personajul principal al cărții, s-a sinucis. Să fie vreo legătură între moartea acestor fete, toate majorete? Deşi criminalul este închis, ceva nu este clar pentru Monica,care nu este împăcată cu faptul că sora sa și-a luat zilele. Nu poate crede sau accepta faptul că aceasta ar fi fost capabilă de un asemenea gest. Mica comunitate zguduită de şirul de crime, pare a-şi regăsi normalitatea şi liniştea. Însă nu şi Monica, care începe o investigaţie pe cont propriu. Deşi ancheta este elucidată şi cazul închis de către tatăl său viterg, Tom, care este poliţist, Monica are îndolieli, care, pe parcurs devin tot mai puternice. Când găseşte printre lucrurile tatălui său vitreg, ascunse, telefonul surorii sale şi niste scrisori anonime, precum şi faptul că primeşte mesaje anonime în care i se transmite că nu ar trebui sa aibă încrderere în Tom, Monica începe să fie din ce în ce mai convinsă că adevărul nu a fost descoperit.

Majoretele. Suntem pregătiţi să aflăm adevărul?

Investigând, începe să adune tot mai multe informaţii, care scot la suprafaţă tot mai multe lucruri urâte şi chiar periculoase. Este ajutată, în investigaţia sa de către Ginny, o fată cu un secret la fel de întunecat, ca toate cele pe care le veţi descoperi pe parcursul lecturii, şi de Brandon, alt personaj cheie al poveştii. Nu vă spun mai multe, vă las vouă plăcerea de a descoperi o poveste plină de acţiune şi de mister.

Mereu va exista adevăr, dar, de asemenea, mereu vor rămâne secrete nemărturisite, neaflate.

Majoretele este un thriller captivant, foarte bine scris, dar si un young adult, care prezintă viaţa de liceean cu toate feţele ei – bune și rele, transparente sau ascunse. În Majoretele, se punctează faţa întunecată a vieţii de licean/adolescent – consumul de droguri, anturajele interzise, sarcini nedorite, familii disfuncţionale. O poveste despre lupta cu traumele copilăriei, cu perioada dificilă a adolescenţei, dar şi despre puterea pe care o are adevărul şi dreptatea, de cele mai multe ori – cea de a elibera şi de a pune început unei noi vieţi, eliberată de trecut, suferinţe, îndoieli. Recomand cu mult drag Majoretele!

Ştia că imaginea acelei maşini distruse îi va bântui întreaga viaţă, dar ce ar avea de câştigat dacă ar fi spus ce se întâmplase cu adevărat? “[…] Există nişte lucruri pe care nu toată lumea trebuie să le cunoască.

40 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: