Cărțile lui Făurar

Nu poți cumpăra fericire, dar poți cumpăra cărți, ceea ce de fapt e același lucru.

Deși nu mă pot lăuda cu un număr mare de cărţi citite în ultima lună de iarnă, fiecare în parte și în felul său, a fost extraordinară. Am avut bucuria să abordez lecturi inedite, cu valoare literară și sufletească. Dacă o carte reușește să rămână vie în sufletul și în mintea noastră peste timp, nu putem decât să fim fericiți că am avut privilegiu să o găsim.

“Cărţile care te ajută cel mai mult sunt cele care te fac să gândeşti cel mai mult. Cel mai greu înveţi când citeşti cărţi uşoare; însă o carte extraordinară care vine de la un gânditor remarcabil este o corabie a gândirii, plină la refuz cu adevăr şi frumuseţe.” Theodore Parker

Deși thriller a fost alegerea preponderentă pentru lecturile mele, fiind genul meu preferat, pe care, dacă nu îl abordez o perioadă, simt că ceva îmi lipsește, mi-am îndreptat atenția și spre litetatura clasică contemporană, descoperind adevărate comori, dar și spre ficțiune, gen care este și el fruntaș în topul preferințelor. Așadar, pe scurt despre ceea ce am citit în februarie.

Există o carte pentru fiecare moment de cumpănă în existenţa fiecăruia dintre noi. Nefericit cel care nu găseşte cartea potrivită la momentul potrivit. Adrian Pintea

Cartea lunii, dar și cea care și-a căpătat titulatura de carte de podium, este Laur de Evgheni Vodolazkin. O capodoperă a literaturii universale contemporane, una dintre cele mai frumoase, intense și pline de emoție cărți pe care le-am citit, Laur este o poveste despre dragostea desăvârșită prin credință, sacrificiu și vindecare – trupească și sufletească.

Isabel Allende este, incontestabil, o maestră în creionarea de povești extraordinare. Istoria se îmbină cu dragostea – în forma sa superioară, cea care transcede timpul, chiar și spațiul, dând viață unor povești care creează dependență. Amantul japonez este o carte de o frumusețe aparte, pătrunzătoare și încărcată de emoții.

O poveste sinistru de bună, Femeia din oglindă – Rebecca James, este un thriller cu accente gotice foarte reușit. Un ambient fantomatic, un strop de paranormal, unul de nebunie și o doză de dragoste obsesivă, fac din poveste, una extem de captivantă și de reușită.

Un alt thriller foarte bine construit, cu o intrigă plină de mister și de neprevăzut, este Majoretele de Kara Thomas. Secrete întunecate și adevăruri care nu întotdeaua trebuie să iasă la suprafață. Așa cum descoperirea adevărului vindecă, uneori, ascunderea lui, are același scop .

Despre Vrăjitoarea din PortobelloÎmi amintesc de tine și Alesul, urmează să vă vorbesc în martie. Nu pot decât să vă spun că, și în aceste cărți, am descoperit povești surprinzătoare, inedite.

Ca și concluzie, în luna februarie am avut parte de cărți minunate, de povești la superlativ, memorabile. Ceea ce îmi doresc și pentru lunile care urmează. Voi ce cărți frumoase ați mai descoperit?

“Sunt două lucruri esenţiale care te vor face înţelept – cărţile pe care le citeşti şi oamenii pe care-i întâlneşti.” Jack Canfield

You may also like...

18 Responses

 1. Adriana Ivan spune:

  Ce de titluri interesante! Am descoperit și eu câteva cărți frumoase,printre care e și Femeia din oglindă.

 2. anasylvi spune:

  Frumoase lecturi! Foarte interesante! Am citit si eu un numar de carti, mai am si eu cateva de prezentat, despre celelalte deja am scris cate ceva. <3

 3. Ai avut recomandări minunate, ca de fiecare dată și mi-a fost drag să citesc recenziile tale.
  Abia aștept să văd ce mai pregătești și cu ce ne mai încânți!

 4. Elena Diana spune:

  Femeia din oglinda – este o carte pe care si eu o recomand cu placere.

 5. Kovacs Eni spune:

  Nu am citit cărțile recomandate de tine și ca să fiu sinceră în ultima vreme nici nu am avut timp de citit, dar îmi e extrem de dor deja…

 6. In februarie am descoperit cartile lui bacalbasa despre Bucurestii de alta data. Dintre cartile mentionate de catre tine, eu am citit doar Alesul de Thomas Mann.

 7. Mulțumesc pentru recomandari, par interesante.

 8. portiadecitit spune:

  Ai avut o luna bogata in lecturi! <3 Mi-a placut tare si mie Femeia din oglinda.

 9. O mulțime de titluri interesante cu care mi-ai deschis apetitul pentru citit. Și mie îmi plac thrillerele

 10. O mulțime de titluri interesante. Mi-ai deschis apetitul pentru citit, și mie îmi plac thrillerele

 11. Tare harnicuta ai fost perioada asta. 🙂 Eu am inceput anul mai pe leneveala. 😛 Shini-i Faurar? 😀

  • Dana spune:

   Oooo, da, chiar harnică, am recuperat perioada mea de leneveală.:))) Făurar e ăla, de a plecat iarna odată cu el, si-s tare fericită! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: