Făuritoarea de îngeri
Thriller

Făuritoarea de îngeri – Camilla Läckberg

Mă bucur că în sfârşit, am reuşit să citesc una dintre cărţile Camillei Läckberg! Făuritoarea de îngeri este o poveste genială, care m-a prins în mreje de la început şi m-a ţinut aşa până la finalul de-a dreptul neprevăzut şi surprinzător. Cartea a fost, fără dar şi poate, o primă întâlnire reuşită cu opera atât de lăudată a scriitoarei. În bibliotecă mă aşteaptă şi Vrăjitoarea, la care abia aştept să ajung!

Făuritoarea de îngeri – trecut şi prezent, secrete teribile.

În prezent, facem cunoştinţă cu Ebba, unica supravieţuitoare dintr-o familie care, în ajun de Paşti, dispare fără urmă. Dispariţia ciudată de la internatul de la Valo a rămas un mister neelucidat peste ani. Ebba este adoptată, rupându-se de un trecut pe care nu şi-l amintea, fiind doar un bebeluş la momentul tragicei şi misterioasei întâmplări.  Împreună cu soţul său revin, peste ani, să locuiască la Valo, după ce îşi pierd copilul.

Drama le-a schimbat complet viaţa, dar şi relaţia. Nimic ciudat nu se prevedea în viaţa încărcată de durere a celor doi soţi, până în momentul în care revin să locuiască la Valo. Când încep să renoveze fostul internat, descoperă sânge sub podea. Investigaţia care, în trecut nu a dus nicăieri, reîncepe. Iar faptul că cineva îi atacă, nu mai lasă loc de îndoială că cineva nu este de acord cu revenirea Ebbei acasă şi cu aflarea adevărului. Ebba foloseşte ca şi terapie, după pierderea fiului său, confecţionarea de îngeraşi, neavând habar că, în urmă cu mulţi ani , Făuritoarea de îngeri fusese o criminală de copii. 

Gosta, cel care a investigat în trecut crima de la Valo şi care este foarte ataşat de Ebba, este foarte hotărât să răscolească din nou peste tot, ca să afle ce s-a petrecut cu familia Ebbei. Poliţia are mai multe facilităţi tehnice ca în trecut, ceea ce îi va ajuta să avanseze, chiar şi după atâţia ani, cu ancheta.  Împreună cu Patrick şi restul detectivilor, dar şi cu ajutorul Ericăi, scriitoare şi soţia lui Patrick, vor scoate la suprafaţă ceea ce pare că nu se va afla niciodată.

În trecut, o cunoaştem pe Dagmar, fiica făuritoarei de îngeri, ucigaşa de copii, care a zguduit viaţa întregii comunităţi cu fapta sa abominabilă. Aceasta duce în spate faptele mamei sale, fiind marginalizată şi tratată cu dispreţ şi brutalitate de toţi cei care îi cunoşteau povestea. Copilăria traumatizantă îşi spune cuvântul. 

Îl întâlneşte pe Hermann, de care se îndrăgosteşte obsesiv şi cu care are o fetiţă, Laura. Pentru acesta, noaptea lor împreună a însemnat doar o aventură, însă, Dagmar trăieşte cu ideea că o iubeşte şi că vor fi o familie fericită.  Îşi trăieşte obsesia până la nebunie, neglijând-o şi chiar abuzând-o pe Laura. Ajunge chiar să o hărţuiască pe soţia lui Hermann, care, în mintea sa rătăcită i l-a furat pe Hermann. În cele din urmă,  iubirea sa bolnavă o face să ajungă într-un spital de boli psihice.

Acum stătea ghemuită în faţa pietrei de mormânt şi se holba la numele lui Carin şi la svastica săpată în piatra. Frunzele galbene i se roteau în jur în vântul rece de octombrie, dar Dagmar aproape că nu-l simţea. Crezuse că n-avea s-o urască atât de tare după moarte, dar stând acolo, în haina ei ruptă, fu năpădită de gânduri negre, de amintirile tuturor anilor de suferinţă si simţi că ura i se trezeşte din nou în suflet.

Eliberată de mama sa, care i-a făcut copilăria un coşmar, Laura îşi făureşte propria viaţă, având la rândul său o fetiţă, Inez. Însă, traumele o însoţesc, repetând cu fiica sa tipare şi lucruri care i-au afectat copilăria. Devine soţia unui bărbat mult mai în vârstă, cu trei copii, ajungând să locuiască la Valo. 

Vom descoperi în Făuritoarea de îngeri o poveste  extem de întortocheată şi de captivantă, o mulţime de personaje interesante şi misterioase în jurul cărora se ţese acţiunea, un thriller genial scris, în care trecutul se îmbină fascinant şi intrigant cu viitorul. Cu toate indiciile inteligent strecurate, finalul este unul uimitor. Însă, drumul până la deznodământ este unul atât de interesant şi de bine gândit, încât, cu toate că eram foarte curioasă să aflu ce s-a întâmplat la Valo, nici nu voiam să  termin drumul până aflarea adevărului. Însă acesta zace îngropat de prea mult timp şi trebuie să iasă la suprafaţă.

Făuritoarea de îngeri face parte din celebra serie Fjallbacka a autoarei şi este o poveste extrem de bine şi de captivant scrisă, pe care trebuie să o descoperiţi! 

Făuritoarea de îngeri
                      Pixabay

25 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: