Top cărţi thriller

Thriller
Pixabay

Cu siguranţă aţi observat din recenziile mele că genul thriller este preferatul, atenţia îndreptându-mi-se, cu predilecţie spre această categorie de cărţi. Mă atrage latura psihologică a unei poveşti, atât în realitate, cât şi în lecturile mele. Şi dacă profesional nu m-am axat pe acest domeniu, exploatez acest aspect prin lectură. Astăzi vreau să vă prezint câteva cărţi ale genului foarte bune, care m-au impresionat. Fiecare poveste thriller pe care am citit-o m-a captivat şi impresionat, însă întotdeauna anumite poveşti se remarcă în mod deosebit.

Top cărţi thriller care m-au impresionat

Luând-o în ordine cronologică, vreau să vă aduc în atenţie Nu ne vom despărţi niciodată, Emiko Jean. Chiar dacă am citit această poveste în urmă cu câţiva ani, este, încă la fel de vie în mintea şi inima mea. O poveste extrem de emoţionantă, dincolo de latura mai puţin frumoasă a lumii celor bolnavi.

Grădina cu fluturi şi Trandafirii de mai, primele două părţi ale seriei Colecţionarul de Dot Hutchison ne prezintă poveşti, pe cât de zguduitoare, pe atât de pline de trăiri şi de lecţii despre supravieţuire, forţă interioară şi capacitatatea de a lupta cu răul, învingându-l.

Un alt thriller care nu trebuie ratat este Fetele din Idlewild. Cu o tentă de paranormal şi o poveste absolut captivantă şi alertă, ne ţine în priză de la prima până la ultima pagină. O poveste despre lupta cu demonii interiori şi cu propriile frici.

 Despre Femeia din oglindă, un mare wow! Cu accente gotice şi o atmfosferă fantomatică, acest thriller m-a captivat şi cucerit iremediabil.  Un subiect dur, dureros, despre obsesie şi linia subţire dintre iubire şi nebunie, foarte bine şi inteligent pus în pagină. În scurt timp intenţionez să o recitesc. Rar fac acest lucru, însă povestea este într-adevăr bună şi ar avea acelaşi impact şi la recitire. Cum e şi cu anumite filme – le putem revedea cu aceeaşi plăcere şi aceeaşi senzaţie de noutate mai multe ori.

Ultimul thriller pe care l-am citit şi pe care îl recomand cu tărie este Făuritoarea de îngeri, Camilla Läckberg. Face parte din celebra serie Fjallbacka fiind o poveste complexă, misterioasă şi extrem de bine scrisă. Deja am pe noptieră Vrăjitoarea, pe care intenţionez să nu o mai las mult să aştepte. Dacă nu aţi făcut deja cunoştinţă cu cărţile autoarei, recomand cu drag!

Acestea sunt doar câteva dintre cărţile genului thriller pe care le-am citit şi care mi-au plăcut în mod special. Fiecare thriller este aparte în felul său, distinct prin subiect şi ceea ce reuşeste să transmită. Din fiecare carte a genului pe care am citit-o am reuşit să extrag trăiri, lecţii şi, de ce nu, cunoştinţe. Nu pot decât să mă bucur de lecturile minunate care mi-au îmbogăţit mintea, inima şi biblioteca şi de cele care vor urma, pentru că mă mai aşteaptă destule cărţi minunate ale genului. Dacă v-am stârnit interesul, majoritatea cărţilor despre care v-am vorbit, pot fi găsite la Elefant. Vouă vă place genul thriller? Ce cărţi ale genului îmi recomandaţi?

You may also like...

15 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Ador cărțile thriller! Seria Colecționarul mi-a plăcut și mie tare mult și aștept cu nerăbdare continuarea. La fel mi-a plăcut și Fetele din Idlewild. Femeia din oglindă musai să o iau, m-ai convins!

 2. Laura spune:

  Titluri doar unu și unu! :*

 3. anasylvi spune:

  La capitolul thriller, in mod sigur stii mult mai bine decat mine ce e bun de top, eu citesc destul de rar carti din acest gen. Felicitari pentru lecturi si multumesc pentru recomandari!

 4. Camelia spune:

  Femeia din oglinda am citit-o si eu. Am mai citit ceva asemanator acum cativa ani si am regasit cu placere subiectul actiunii si in aceasta carte. Super fain topul tau.

 5. De tinut minte acest top pentru iubitorii de thrillere.

 6. Ana spune:

  Citesc rar thriler, sunt cam fricoasa din punctul asta de vedere 😀 Insa imi plac mult distopiile, iar unele dintre ele au povesti care se aproprie de thrillere….

 7. Simona spune:

  Imi plac thrillerele! Mersi frumos pentru recomandari. Le pun pe lista!!

 8. Marin Mirela spune:

  Tocmai mi-am făcut o listă pentru a comanda niște cărți, prin urmare, lista ta a venit la fix.
  Chiar dacă nu mă dau în vânt după thrillere, pe unele dintre ele le citesc cu plăcere.
  Mulțumesc pentru recomandări!

 9. Incepi sa te specializezi in genul asta literar. 😀 Dar care a fost cel mai bun si mai bun dintre titluri? :p

  • Dana spune:

   Eeii, mai am până la, specializare. 😀 Din clasamentul întocmit, Nu ne vom despărți niciodată este preferata. Nu neapărat că ar fi un thriller complex, sau genial, însă a punctat in alte zone.

 10. Le-am citit aproape pe toate. Ador thriller-ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: