camera cu fluturi
Fictiune

Camera cu fluturi – Lucinda Riley

Camera cu fluturi este prima carte a îndrăgitei autoare pe care o citesc. M-au atras titlul şi coperta minunate, drept urmare nu a putut rămâne necitită. Am descoperit o poveste frumoasă, dar şi dramatică, în care trecutul se întrepătrunde cu prezentul, schimbând şi remodelând viaţa protagoniştilor.

Camera cu fluturi este o saga de famile, o poveste frumoasă, pozitivă, emoţionantă despre iubire, viaţă. 

În prezent, personajul central al cărţii, Posy, ne este prezentată ca o femeie puternică, bună şi plină de energie, la cei şaptezeci de ani pe care urmează să îi împlinească, în urma unei vieți marcată de pierderi grele, de alegeri mai mult sau mai puțin dorite. Locuieşte la Admiral House, impresionata reşedinţă a familiei sale de sute de ani. Are doi fii: pe Nick, un om de artă de succes, plecat departe de casă şi pe Sam – un afacerist lipsit de noroc, fără un loc stabil de muncă și care are probleme cu alcoolul. Acesta este căsătorit cu Amy, o femie deosebită, care îl iubește și îl susține necondiționat, ducând tot greul pe umeri. Împreună au doi copii.

În trecut, Posy a avut o copilărie fericită, atât timp cât tatăl său a fost în viaţă și cu care a avut o relație specială, bazată pe o adorație reciprocă. După moartea acestuia, în război, este lăsată în grija bunicii paterne, mama sa dând dovadă de o detaşare şi de o răceală care o afectează mult pe Posy, atât în copilărie, cât şi de-a lungul vieţii.

-Ține minte, draga mea. Ești ca o zână cu aripi diafane ce plutește ușor deasupra ierbii, gata să-și prindă prada în plasa de mătase. Privește! mi-a șoptit la ureche. E chiar pe marginea frunzei. Ia-ți zborul acum!

Tinereţea îi este marcată de iubirea pentru Freddie, care dispare brusc din viaţa ei, cu toate că urmau să se căsătorească. Reapare după mulţi ani, elucidându-i lui Posy motivul rupturii dintre ei, precum şi un mister care îi zguduie viaţa, care pare a-și fi găsit un făgaș armonios, liniștit. Cu tot trecutul şi prezentul tumultos, Posy este liantul care ţine familia unită și face tot posibilul ca aceasta să fie fericită.

Pentru că viaţa personajelor nu este aidoma frumoasei grădini de la Admiral House, numai culoare, fluturi şi bucurie. Acestea se confruntă de-a lungul poveştii cu tot felul de situaţii dificile – cu violenţa domestică, dependenţa de alcool, descoperiri şocante, toate menite să le schimbe existența. Am descoperit, în camera cu fluturi, personaje pozitive,oameni puternici, pregătiţi pentru lupta cu destinul şi care, în ciuda tuturor greutăților, reuşesc să îşi reclădească viața pe ruine fragile, asemenea aripilor unui fluture.

Am citit cu drag povestea camerei cu fluturi, o poveste de o energie minunată, caldă, captivantă, impresionantă. Dacă încă nu ați descoperit secretul din Camera cu fluturi, atmosfera bucolică de la Admiral House și pe Posy-un personaj care marchează, vă invit cu tot dragul să o faceți.

Cartea poate fi găsită la Elefant.

camera cu fluturi

36 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: