Colaborare

Logo-Armonia de acasă-Mădălina Orian

Logo-Armonia de acasă este o incursiune plină de emotie, cu o abordare extinsă pe mai multe planuri a ceea ce înseamnă a fi părintele unui copil special.

Însăşi autoarea este mama eroină a unui asemenea copil, fiica sa fiind afectată de cheilopalatoschizis sau gură de lup, aşa cum este cunoscută această denumire medicală în popor. Lucru care a determinat-o să devină logoped, psihoterapeut, să se reinventeze, astfel încât să înţeleagă cum poate fi  alături de copilul său, un copil special. Dar, şi să ajute alţi părinţi, să îi încurajeze şi ghideze într-un proces complex şi delicat. 

ogo-Armonia de acasă

Logo-Armonia de acasă, o lectură cu adevărat specială.

Mădălina Orian ne prezintă în cele două volume experienţa sa, modul în care a trebuit să aprofundeze, să înveţe, să abordeze pe multe planuri:  parapsihologic, spiritual,  psihoterapeutic şi ştiinţific modul în care poate să îşi înţeleagă şi să îşi ajute copilul. Pentru că, având un copil  special, a trebuit să îşi extindă cunoştinţele în mai multe arii, pentru a reuşi să înţeleagă, să accepte şi să facă tot ce e posibil pentru a oferi copilului său o viaţă normală, independentă. Pe scurt, să devină un părinte special.

Sunt un părinte special nu pentru că am un copil special, ci pentru că am onoarea să învăţ lecţia iubirii şi lecţia răbdării de la acest copil minunat şi sunt fericită că acest copil m-a ales să-i fiu mamă.

Citind povestea Mădălinei, fie că ne confruntăm sau nu cu asemenea situaţie, că avem cunoştinţe care se regăsesc într-o asemenea ipostază, nu avem cum  să nu fim impresionaţi şi impresionați de ceea ce înseamnă a fi părintele unui  copil special, de modul în care o asemenea situaţie schimbă complet totul. Cu siguranţă nu este uşor, dar, aşa cum vom putea descoperi, dragostea unui părinte învinge tot. Autoarea ajunge în situaţia de a trebui să se reinventeze, să înveţe şi să înţeleagă viaţa dincolo de aparenţe, lucruri despre care mulţi dintre noi, nu ştim nimic. Dar, odată cu această lectură vom  ajunge să privim viaţa  din mai multe perspective.

Pe mine, Logo-Armonia de acasă m-a acaparat complet. Pentru că nu se poate altfel. Modul în care Mădălina Orian îşi pune sufletul în palmele noastre este impresionant şi emoţionant. Iar toate informatiile pe care le găsim în aceste cărti sunt de nepreţuit. Un adevărat manual al copilului şi al  părintelui special. Pentru că autoarea ne pune la dispoziţie tot ceea ce a învăţat,  tot ceea ce a ajutat-o să accepte şi să înţeleagă universul copiilor speciali, să devină un adevărat expert.

Nu putem decât să îi mulţumim pentru aceste două volume, să o admirăm profund şi să ne deschidem ochii minţii şi ai inimii către noi lumi, către schimbare şi  acceptare a tot ceea ce poate fi nou şi necunoscut, într-un anumit moment al vieţii noastre. 

Logo-Armonia de acasă

 

Logo-Armonia de acasă, de nelipsit din bibliotecă.

Recomand cu mare drag şi convingere Logo-Armonia de acasă,  două cărţi minunate pe care trebuie să le descoperiţi din scoarţă în scoarţă, mă bucur foarte mult că am avut ocazia să le citesc şi să le am în bibliotecă. Pentru acest lucru, mulţumesc Editurii Quarto  pentru o nouă lectură minunată, specială şi, desigur, autoarei, care merită tot respectul şi admiraţia noastră. 

 

Ți-am oferit din experiența mea pentru ca tu să ai curajul să pornești astăzi cel mai benefic și plin de iubire proces de recuperare a copilului tău. Dacă eu am reușit, îți garantez că și tu reușești! – Ioana Mădălina Orian

15 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: