UPS!

Să făcem dintr-un vis,acasă!

Cu toţii ne dorim să facem dintr-un vis, acasă, căminul nostru  fie acel loc frumos, liniştit, sigur şi confortabil. Familia Marinei Neciu din Gilău, judeţul Cluj îsi doreşte acelaşi lucru – de a face din casa lor un loc, în primul rând sigur pentru cei trei copii, toţi  trei diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, copii speciali care au nevoie, ca orice alt copil, de a umbla, de a se juca în căsuţa lor fără grijă, fără frica că tavanul va ceda la fiecare pas mai apăsat făcut, de un mediu lipsit de acarieni, mucegai, invazie de furnici, din cauza podelelor vechi. Situaţia  actuală de acasă nu le oferă aceste lucruri, ci mai grav, le pune în pericol sănătatea şi siguranţa. 

De-a lungul timpului, cu ajutorul unor oameni cu suflet mare au reuşit să mai facă reparaţii şi să aducă îmbunătăţiri casei, dar mai este cale lungă şi anevoioasă financiar pentru a reuşi să aducă casa la nivelul de siguranţă elementar. Iar, dintr-un singur salariu, cel al Marinei şi ajutorul minim primit de la stat de către soţul ei, cel care se ocupă de casă şi de îngrijirea copiilor, este imposibil.

Mai punem şi terapia pentru copii care este decontată  de către stat doar în teorie, plus restul cheltuielilor, tot mai mari în contextul economic actual şi ne dăm seama că, fără ajutor, reparaţiile absolut necesare sunt, în acest moment doar un vis pentru această familie. Ajutorul nostru, al celor care avem mai multe posibilităţi financiare şi dorinţa de a ajuta această familie care luptă cu îndărjire zi de zi ar fi o binecuvântare.

Să facem dintr-un vis, acasă!

Marina a vorbit deschis despre Viaţa cu autism, luptă tot timpul pentru a le oferi copiilor săi: David – Andrei, 14 ani, George 6 ani și Ilinca 5 ani o viaţă bună, chiar dacă este foarte greu, ţinând cont de nevoile speciale pe care aceştia le au. Cu siguranţă, mediul în care trăiesc este foarte important, acesta fiind un punct de reper, de siguranţă pentru ei, un loc care trebuie să le asigure un echilibru sufletesc şi mental. Aceşti copii chiar merită o casă sigură, frumoasă. 

Astfel, cei care pot şi vor să ajute această familie specială pot folosi următoarele date:

Date bancare:

RON RO66BTRL01301201398873XX
EUR: RO21BTRLEURCRT0039887301

Beneficiar: Marina Neciu

Revolut: @marina9url

Mai jos, ceea ce Marina însăşi ne spune despre situaţia de la ei de acasă, astfel încât să vedem punctual cum stau lucrurile:

Cand prietenii nostri au inceput prima campanie pentru noi, in mai 2020, habar nu aveam ca vom putea face mult mai decat sa inlocuim invelitoarea acoperisului. Nici prin gand nu ne-a trecut. Dar cu ajutorul vostru, copiii urca si coboara scara, merg sus, se joaca, se fugaresc, iar eu ma supar ca e plin de plastilina peste tot.

Cand renovezi o casa ca aceasta, ideal ar fi sa te muti altundeva; nu sa locuiesti in ea cu 3 copii autisti.

Incepi de sus sau de jos si nu te muti inapoi decat dupa ce e gata. Noi nu am avut luxul asta. Am inceput de sus si trebuie sa ajungem jos.

Anul trecut inainte de Sf Maria,in august, mesterii erau in timpul procesului de fixare al invelitorii pe casa. Si nu era inca toata tabla pusa sus.

Nu am chemat oamenii la lucru in zi de mare sarbatoare si a plouat aproape 2 zile torential. A curs apa si prin becuri in bucatarie, baie si camara. Tavanele nu erau oricum cine stie ce. La vreo 48 de ore dupa ploi, tavanele au mucegait.

M-am rugat ca niciodata atunci, sa nu faca copiii vreo alergie, vreun astm. Nu au facut. Dar tavanele sunt muceigaite si azi, doar ca s-au uscat.

Pe unde mesterii au fost neglijenti si au calcat deasupra pe pod intre grinzi, se vede jos. A cazut tencuiala de pe tavane si am fixat portiunile respective cu placi de MDF ca sa limitam dauna si pericolul. Desi, cand topaie Ilinca sus, ma uit cu groaza la tavan.

Podele sunt la fel, praf si pulbere, asa am cumparat casa, atat am putut, sunt 14 ani de cand platesc rate la ea.

Daca spal podelele in camera sau bucatarie, miroase ca in padure dupa ploaie. Am ales sa le acopar ca sa nu se ridice ceva spori si acarieni din ele, pe cat se poate. Primavara am invazii de furnici de parca toata bucataria ar fi construita pe un imens musuroi. Glumesc, dar sub podeaua putreda nu e decat pamant si nisip, iar furnicile cand roiesc primavara au nevoie de mancare. Si, evident, nu pot folosi spray-uri anti-furnici din cauza celor mici, raman la cuisoare si scortisoara presarate pe blatul de bucatarie.

Inca locuim jos in cea mai mare parte a timpului, nu am reusit sa ne mutam cu totul sus.

Pentru ca un om singur , cum e Neciu Gyn nu poate cara singur dulapuri si alte cele. Sau ar putea, dar pe bucati si in timp. Ajutorul de orice fel implica costuri.

Stiti cat costa ziua de lucru la Gilau sau Cluj ? Adica un om necalificat care cara cu spatele sau da la lopata cere per zi de lucru nici mai mult nici mai putin decat 250 de lei…. Da, stiu, e socant pentru cei care nu locuiesc in zona asta.

Dar asta e realitatea. Avem inca nevoie de ajutor.

Iar pozele din locuinţa lor vorbesc de la sine despre cât de necesare şi de urgente sunt reparaţiile, astfel încât copii să fie în siguranţă la ei acasă .

să facem dintr-un vis

De asemnea, puteţi afla mai multe despre această familie care încă are nevoie de ajutorul nostru,  pe facebook – Marina Neciu.  Cu speranţa că Crăciunul este, într-adevăr o perioadă a miracolelor, mi-aş dori ca această familie să reuşească să facă dintr-un vis acasă, un loc sigur, un loc special, asemenea lor, un loc care să le dea puterea de a lupta în continuare pentru o viaţă decentă, mai bună.

 

27 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: