Un moment magic
Fictiune

Un moment magic – Kristin Hannah

Un moment magic, o nouă carte  minunată scrisă de îndrăgita autoare, este o poveste absolut magică, plină de duioşie si de multe emoţii, la fel ca toate poveştile pe care Kristin Hannah le ţese cu mult sentiment şi profunzime. Mi-a fost mai mare dragul să citesc această carte care a fost un cocktail de trăiri şi de sentimente transmise atît de viu prin meşteşugul scriiturii autoarei. 

Un moment magic – o poveste despre iubire şi regăsire

Un moment magic este o poveste inedită prin subiectul ales, unul cu accent pe fantastic la o primă impresie.

Într-un orăşel în care nu se petrece niciodată nimic, apare parcă de nicăieri, o fetiţă slabă, cu o privire hăituită şi cu un pui de lup în braţe. Fetiţa nu poate vorbi şi pare că a trăit în sălbăticie  mult timp. Un caz care bagă în priză micul orăşel din zona sălbatică a Pacificului de Nord-Vest. Ellie, şeriful orăşelului, reuşeşte să captureze fetiţa, însă nu reuşeşte să stabilească vreun contact cu aceasta. Complet sălbăticită, micuţa nu se poate exprima, se loveşte, scoate suntete neomeneşti, toate aceste manifestări depăşind oamenii din mica comunitate. Fetiţa are nevoie de ajutor specializat, de un psihiatru. 

Doctor Julia Cates, specialistă în psihiatrie pediatrică şi sora lui Ellie, se află la un moment răscruce din viaţă, atât pe plan profesional, cât şi personal. În urma unui scandal intens mediatizat, cariera sa este la pământ. Totul este sumbru în viaţa sa până când sora sa o contactează, rugând-o să revină acasă pentru a-i oferi ajutorul. Julia nici nu bănuieşte  ce o aşteaptă şi ce turnură va lua viaţa sa în urma acestui apel.

un moment magic

Întâlnirea cu fetiţa este una dintre cele mai importante întâlniri din viaţa Juliei, dovedindu-se a fi  întâlnirea cu ea însăşi şi cu iubirea necondiţionată, un moment magic de-a dreptul. Se va dedica întru-totul fetiţei care a suferit traume teribile, va depune eforturi  mari  şi se va dedica trup şi suflet pentru a reuşi să stabilească un contact omenesc cu ea, să o facă să vorbească,  în tot acest timp ajungând să o iubească tot mai mult. La rândul ei, fetiţa o va îndrăgi pe Julia, va căpăta încredere în ea, cele două stabilind o legătură profundă şi foarte puternică.

Este foarte important ca cele două să rămână împreună pentru ca fetiţa să reuşească să depăşească tot ceea ce a adus-o în acest stadiu. Vor reuşi să se vindece una pe cealaltă, să rămână împreună? Care este povestea fetiţei?

Veţi afla toate acestea  parcurgând o lectură realmente magică şi emoţionantă despre suflet, în primul rând, despre dragoste şi despre încredere. Mie mi-a placut foarte mult, am citit-o cu mare emoţie şi o recomand cu tot dragul!

18 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: