Grădina cu fluturi – Dot Hutchison
Grădina cu fluturi este grădina ororilor pentru tinerele fete răpite de un Grădinar bolnav, tatuate pe spate cu un fluture. Fetele erau răpite în jurul vârstei de 17 ani şi ţinute captive în grădină până la 21 de ani, asta în cazul în care nu rămâneau însărcinate sau cedau psihic. Când împlineau această vârstă deveneau fluturi eterni între pereţii de sticlă ai grădinii ororilor.
Toate aceste lucruri sunt povestite de către Maya în camera de interogatoriu a FBI-ului. Agentul special, Victor Hanoverian este surprins de calmul şi detaşarea aparentă cu care Maya relatează povestea anilor petrecuţi în Grădină. În ciuda lucrurilor îngrozitoare prin care a trecut, pe care le-a văzut şi trăit, este foarte stăpână pe sine. De-a lungul perioadei de captivitate, Maya a reușit să fie sprijinul, mai ales din punct de vedere psihic al celorlalte fete.
Grădina cu fluturi – fluturii sunt frumoşi, dar nu trăiesc mult… Mai precis, până la 21 de ani…
Abandonată de părinţi, crescută de către o bunică pasionată obsesiv de taximedrie, Maya devine o tânără fără trecut care, după moartea bunicii pleacă la New York, schimbându-şi identitatea, devenind Inara, în acest fel încercând să scape de trecutul trist. Aici locuieşte alături de colegele de serviciu, la fel de tinere şi cu trecuturi pline de amărăciune. Cu toate acestea ele reuşesc să devină o familie, pentru multe dintre ele, singura famile în adevăratul sens al cuvântului.
În momentul în care este răpita de Grădinar ea devine Maya, pierzându-şi din nou identitatea. Odată ajunse în Grădină, fetele primeau alte nume. Ea reuşeşte să se adapteze şi să facă faţă psihic foarte bine la toate abuzurile Grădinarului și fiului său, oameni bolnavi care le supun pe fete la lucruri pe care mintea noastră refuză să creadă că ar putea fi reale.
Grădina cu fluturi, Speranța moare ultima.
În aparenţă nu există nicio posibilitate de a scăpa vreodată din acel loc sau cel puţin până la vârsta de 21 de ani, când erau ucise. Totuşi speranţa încolţeşte în mintea lui Maya în momentul când în peisaj intră fiul cel mic al Grădinarului care se îndrăgosteşte de aceasta. Ea îl acceptă în speranţa că el va fi scăparea lor din grădină, mai ales că nu este la fel ca tatăl şi fratele său. Până la urmă el este cel care le aduce eliberarea din iad.
Odată scoase de acolo, cele care au scăpat cu viaţă ajung la spital, iar Maya la sediul FBI, unde sub formă de interogatoriu relatează povestea Grădinii cu Fluturi.
M-a impresionat foarte mult tăria din spatele tuturor traumelor trăite de către Maya, din copilărie şi până în momentul în care a ieşit din Grădina cu fluturi. M-a emoţionat foarte mult cartea, mi-a venit greu să citesc despre asemenea lucruri, să conştientizez că ele pot exista în realitate. Din nefericire, fie că vrem să acceptăm sau nu, printre noi există oameni bolnavi.
Grădinea cu fluturi este un thriller foarte bun, o poveste copleşitoare, care mi-a plăcut foarte mult şi pe care o puteţi cumpăra de la Herg Benet
14 comentarii
Marius Andrei - CărțiAnalogiiAntologii
Un thriller tare bun! 🙂 Recenzia ta i-a refacut perfect atmosfera! 🙂
Dana
Mi-a plăcut mult! Îţi multumesc!
Laura
Când am văzut coperta, nu mi-am imaginat că ar putea fi dură. Când văd fluturi mă gândesc la fragilitate, nu la putere. Mulţumesc de recomandare!! Felicitări pentru recenzie!
Dana
Mulțumesc! Pe cât de fragilă părea coperta, pe atât de dură este povestea fluturilor. Mi-a plăcut foarte mult și poate o vei citi.
Laura
Cu siguranta o voi citi! ??
Adriana Ivan
Pare exact pe gustul meu! Felicitări pentru recenzia convingătoare!
Dana
Este exact pe gustul tău! Bună de tot!
portiadecitit
E genială cartea. Mi-a placut maxim.
Dana
Chiar este genială!
Oana - Crâmpeie de suflet
Foarte tare m-a marcat cartea asta! Felicitări pentru recenzia minunată! <3
Dana
Îți mulțumesc!? o carte extraordinar de bună și cu un mare impact.
Tyna
Foarte frumoasă recenzia! Mulțumesc pentru recomandare!
Dana
Multumesc mult! Cu drag o recomand!
Pingback: