Thriller

Îmi amintesc de tine-Yrsa Sigurdardottir

Un roman cu fantome, cu tensiune multă, cu zăpadă multă, despre disperare şi supraviețuire, cu silueta unui băiețel mort care tot apare. Această poveste este spusă din două puncte de vedere. Primul aparține lui Gardar și soției sale, Katrin, precum și prietenului lor, Lif.  Împreună, aceștia renovează o casă abandonată și înfricoșătoare din Islanda, dintr-un vechi sat de pescari părăsit, departe de civilizație. Al doilea punct de vedere, din a doua parte a cărții, este al doctorului Freyr care s-a despărtit de soția sa după ce și-au pierdut fiul. Acesta a dispărut fară urmă și a fost declarat mort. Grupul de prieteni care renovează casa descoperă după câteva zile că nu sunt singuri și sunt terorizați de un spirit malefic. Între timp, doctorul Feyr investighează sinuciderea unei bătrâne și descoperă că aceasta avea o obsesie pentru fiul său dispărut. Treptat, aceste două povești se îmbină

 

În acest thriller paranormal, plin de suspans, de acţiune, cu o intrigă foarte bine construită, sângele ne îngheaţă, la propriu prin vene. Dar nu doar din cauza climei reci, ci şi a subiectului destul de sinistru şi de înfricoşător. Îmi amintesc de tine este o poveste cu fantome intens conturată, astfel încât ambientul paranormal şi înspăimântător răzbate dintre paginile cărţii. Iar frigul tăios şi fără de sfârşit, ne vâjâie şi el sinistru în urechi, ne intră în oase şi contribuie şi mai mult la atmosfera sumbră, încărcată de frică.

Îmi amintesc de tine – când trecutul ne bântuie.

M-am tot gândit, pe parcurs ce citeam cartea: ce le-a fost în cap celor trei personaje principale când au ales să rămână, de bunăvoie, izolate într-o casă veche, în paragină, pe o insulă părăsită, într-un loc din care se putea pleca foarte greu? Care e planul real? Dacă entuziasmul iniţial al tinerei familii şi al prietenei lor de a renova casa, face ca această hotărâre să pară una bună, pe parcurs, în timp ce întâmplările tot mai ciudate încep să îşi facă apariţia, devenind de-a dreptul sinistre, cei trei se văd blocaţi, rupţi de lume într-o casă bântuită, de un spirit deloc paşnic sau dispus să cedeze ceea ce este a lui. Destul de teribil și de înspăimântător, aş putea spune. Cum vor scăpa de acolo?

Îmi amintesc de tine – fantome ale trecutului și ale prezentului.

În al doilea plan narativ al cărţii, apare doctorul psihiatru Feyr, al cărui băieţel, dispărut cu ani în urmă, nu a mai fost găsit – viu sau mort. Un caz de vandalism asemănător cu unul petrecut cu mult timp în urmă, începe să scoată la suprafaţă nişte legături tare ciudate. Feyr se vede pus faţă în faţă din nou cu trecutul, cu agonia prin care a trecut în momentul în care şi-a pierdut copilul, dar în acelasi timp cu speranţa că, poate, cu noile descoperiri care scot la suprafață lucruri tot mai alambicate, își va regăsi fiul. Legături ciudate se crează între personaje, lucruri terbile ies la suprafață. Speranţa se insinuează perfidă…

Îmi amintesc de tine – fantome ale trecutului și ale prezentului.

Povestea se ţese intensă, tot mai înspăimântatoare si amăgitoare, pentru toti protagoniștii poveștii. M-a acaparat acest thriller cu un subiect bine și inteligent construit, făcut să ne țină cu sufletul la gură. O carte în care trecutul și prezentul se întrepătrund, având în comun aceleași fantome. Deşi doza de horror ar putea speria, nu este suficientă pentru a ne opri să descoperim o poveste tare interesantă, paranormală, cu suspans din plin și cu legături tare întortocheate și sinistre, care nu ne lasă să abandonăm cartea până când nu le dăm de cap.

41 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: