Ficţiune
Fictiune,  UPS!

Top cărţi ficţiune

Astăzi vreau să vă prezint un top al cărţilor de ficţiune care m-au impresionat de-a lungul timpului. Dacă zilele trecute am făcut clasamentul cărţilor thriller pe care le-am citit şi îndrăgit în mod special, astăzi vine rândul celor din categoria ficţiune, alt gen pe care îl abordez foarte des şi cu mare drag. Deşi a fost greu să mă rezum la doar câteva titluri, am ales dintre cele de care îmi amintesc cu aceeaşi emoţie pe care am avut-o la momentul în care parcurgeam rândurile înţesate de poveşti de viaţă răscolitoare şi memorabile.

Cărţi ale genului ficţiune care m-au impresionat în mod deosebit.

Mergând înapoi în timp, nu pot să nu menţionez Privighetoarea, o reprezentare de excepţie a ficţiunii istorice.  O poveste cu o mare încărcătură emoţională, despre război şi atrocităţile sale, despre vieţi distruse, date peste cap, dar şi despre personaje puternice care au găsit puterea de a face faţă perioadei terbil de grea, de a se reinventa şi de a-şi reclădi viaţa pe ruinile rămase.  Kristin Hannah este, fără doar şi poate o maestră în creionarea de poveşti profunde şi impresionante.

Coplila de zăpadă este o poveste absolut minunată, ca un basm. Plină de magie şi de emoţie, ne învaţă să credem în miracole, să fim conştienţi de faptul că, atunci când nici nu ne aşteptăm, când nu mai sperăm şi chiar nu mai avem nădejde, lucruri incredibile ni se pot întâmpla. 

O altă poveste despre luptă, forţă, determinare, o naraţiune tulburătoare despre o femeie greu încercată de viaţă, care reuşeşte, în ciuda suferinţelor fizice şi psihice să răzbată perioade crunte şi să-şi reclădească viaţa, este Zuleiha deschide ochii. 

Laur – Evgheni Vodolazkin, o capodoperă şi o bijuterie a literaturii contemporane, este o poveste extraordinară, de o valoare spirituală şi literară fără cusur. O poveste despre drumul spre desăvârşirea ca om şi ca spirit a protagonistului. 

Copilul care a găsit soarele noaptea este o carte care te lasă fără cuvinte. Şi care nu te lasă să o laşi din mână. O poveste atât de frumoasă, emoţionantă, profundă, dar şi dureroasă. Cele mai autentice sentimente sunt transpuse cu măiestrie într-o scriere care nu are cusur. Personajele sunt creionate atât de real, trăirile lor transmise  atât de puternic. O poveste despre lumina din fiecare, care iese la suprafaţă atunci când renunţăm la frici sau atunci când trebuie să luptăm pentru viaţă, pentru ceea ce  iubim, pentru ceea ce ni se cuvine, pentru dreptate .

Despre Un bărbat pe nume Ove nu cred că are rost să spun prea multe. Sunt sigură că majoritatea dintre voi aţi citit-o şi cunoaşteţi exact ceea ce transmite această poveste. Pentru cei care încă nu l-au cunoscut pe Ove-bătrânul morocănos, dar şi simpatic, vă îndemn cu toată convingerea să o faceţi. 

Pe Isabel Allende am descoperit-o o dată cu Ines a sufletului meu. Pot spune că m-a cucerit iremediabil. Scrie absolut minunat!  Câteva cuvinte nu pot transmite tot ceea ce opera sa face. O recomand cu drag şi mă bucur că am în bibliotecă şi alte cărţi de-ale autoarei. 

 Cărţile sunt oglinzi: vezi în ele ceea ce ai deja înăuntrul tău.
 Carlos Ruiz Zafón

Şi din categoria ficţiune am ales doar câteva titluri, însă mai sunt multe poveşti minunate pe care am avut şansa să le descopăr şi despre care am scris, de-a lungul timpului pe blog. Dacă nu aţi bifat aceste poveşti minunate, eu vi le recomand cu drag! Majoritatea le-am achiziţionat de la  Elefant, dar şi de la Târgul cărţii. Pe voi ce cărţi de ficţiune v-au fermecat, ce poveşti vă dăinuie în minte şi în suflet cu aceeaşi intensitate chiar şi după luni, ani?

Să citești cărți bune este ca și cum ai purta o conversație cu cei mai de seamă oameni ai secolelor trecute.
Descartes

28 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: